Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017

“Το υπουργείο υγείας τι κάνει;”

 https://www.thepressproject.gr/photos/green_park_11501609412.jpg
Ένας διαρκής Επιτάφιος

https://www.thepressproject.gr/skiasonas.jpgΙάσονας Τριανταφυλλίδης


Τρίτη 1 Αυγούστου 2017
 
ThePressProject.gr

Στην οδό Μαυροματαίων, στο κάτω μέρος του πεδίου του Άρεως, τον παλιό καιρό, ανάμεσα σε άλλα θέατρα και αναψυκτήρια που υπήρχαν γενικώς στην περιοχή, υπήρχε ένα από τα καλά καφέ της Αθήνας, που δίπλα ακριβώς είχε και αναψυκτήριο, που λειτουργούσε το καλοκαίρι με πρόγραμμα που άλλαζε κάθε εβδομάδα. Το θρυλικό Green Park.

Τα χρόνια πέρασαν, τα καφέ, τα αναψυκτήρια και τα θέατρα έκλεισαν, η περιοχή υποβαθμίστηκε - δυστυχώς - και έχει απομείνει μόνο το πολύ ωραίο, παλιό κτίριο του Green Park, κλειδωμένο, γεμάτο γκραφίτι, αν και θα μπορούσε να έχει γίνει κάτι από το δήμο, ή μάλλον από την περιφέρεια, στην οποία ανήκει το Πεδίον του Άρεως.

Το αίθριο του ερειπωμένου Green Park και τα δυο τρία σκαλάκια που οδηγούν στο πεζοδρόμιο, στον αρκετά μεγάλο αυτό χώρο που κάποτε φιλοξενούσε τραπεζάκια και θαμώνες, τα τελευταία χρόνια, κάθε μέρα, από το σούρουπο μέχρι το ξημέρωμα της επόμενης μέρας, γεμίζει από καμμιά εκατοστή, μπορεί και διακόσιους ή παραπάνω ανθρώπους, σε εξαθλιωμένη κατάσταση, που κάνουν χρήση σκληρών ναρκωτικών. Και επειδή πρόκειται για σκληρά ναρκωτικά, κάθε τόσο ανάβουν φωτιές για να “τα φτιάξουν”, μικρές φωτιές που κρατάνε λίγο και αναβοσβήνουν συνέχεια, κι όπως είναι νύχτα, κι οι φωτίτσες αναβοσβήνουν, κι οι ανθρώπινες σκιές κάθονται στο πάτωμα και τα σκαλάκια μπροστά στο πεζοδρόμιο, μες στη βρώμα, όταν περνάς μοιάζει σα να βλέπεις ένα διαρκή επιτάφιο.

Φυσικά, δε θα γράψω αηδίες του στιλ “η αστυνομία τι κάνει;”, θα πω όμως “το υπουργείο υγείας τι κάνει;”. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι έμποροι, είναι χρήστες και είναι άρρωστοι. Δεν παίρνουν ναρκωτικά στα σαλόνια, τα παίρνουν μες στη σκόνη, στα σκουπίδια και τα μικρόβια. Τουλάχιστον και αν μη τι άλλο, δε λέω να πάει κάποιος να τους μαζέψει, γιατί αυτό το λένε οι οπαδοί του Χίτλερ, αλλά... [.......]

 ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΔΩ : Ένας διαρκής Επιτάφιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: