Τρίτη, Αυγούστου 08, 2017

ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ...ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

 

 

Porta porta προς την Ακροδεξιά


Δημήτρης Καμμένος    Ο Δημήτρης Καμμένος είναι οικονομολόγος, βουλευτής Β’ Πειραιά
Πολλοί, ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελαν να τον ξεχάσουν. Το όνομά του κυριαρχεί έντονα στην επικαιρότητα το φετινό καλοκαίρι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν ξεχαστεί οι «ένδοξες» ρατσιστικές και ομοφοβικές παρεμβάσεις του στο πρόσφατο παρελθόν.
Ο λόγος για τον Δημήτρη Καμμένο: 51 ετών, οικονομολόγος, βουλευτής Β’ Πειραιά με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, το εθνολαϊκιστικό (ακρο)δεξιό κόμμα που επέλεξε δύο φορές ο ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητικό εταίρο του.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Καμμένος προκάλεσε την έντονη ενόχληση των «συντρόφων» του στον ΣΥΡΙΖΑ όταν καταψήφισε στη Βουλή το άρθρο για την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου.
Ακολούθησε νέα παρέμβασή του, όπου συντάχθηκε ακραιφνώς με το συντηρητικό τόξο κομμάτων της αντιπολίτευσης και των εκπροσώπων τους στα ΜΜΕ με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για την κλήρωση των σημαιοφόρων στα δημοτικά. Σαν άλλος Αδωνις Γεωργιάδης, κατήγγειλε τον «αφανισμό των αρίστων» και προχώρησε στα γνωστά κηρύγματα που συνοψίζονται στο τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».
Στην περίπτωση του κ. Καμμένου, το τρίπτυχο γίνεται τετράπτυχο για να προστεθεί και ο αγαπημένος του Ολυμπιακός. Αλλωστε στο δημόσιο προφίλ του στο facebook οι φωτογραφίες του με ιεράρχες συναγωνίζονται σε αριθμό αυτές με τα κασκόλ της δημοφιλούς ομάδας από την εκλογική του περιφέρεια.

Και αντιπρόεδρος

Μόλις πριν από ένα μήνα, ο Δημήτρης Καμμένος τιμήθηκε με το θεσμικό αξίωμα του 8ου αντιπροέδρου της Βουλής, ύστερα από αλλαγή του Κανονισμού ώστε να διαθέτουν αντιπροέδρους οι ΑΝ.ΕΛΛ. και η Ενωση Κεντρώων. Από τους 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μόνον 29 διαφώνησαν με την τοποθέτηση του Δ. Καμμένου στη θέση αυτή (24 απουσίαζαν, πέντε ψήφισαν «παρών»).
Για «μεταμφιεσμένο χρυσαυγίτη» και για επιβράβευση της αντικοινοβουλευτικής χυδαιότητας έκανε λόγο ο τέως γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου («Εφ.Συν.», 11/7/2017).
Αίσθηση έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες εμφανίζεται ως εκλεκτός ορισμένων αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ (π.χ. ΣΚΑΪ, «Πρώτο Θέμα»), με σειρά συνεντεύξεων, δηλώσεων και μόνιμη υπερπροβολή των θέσεών του.
Οι πιο παρατηρητικοί υπενθυμίζουν ότι οι εμφανίσεις του στα ΜΜΕ πύκνωσαν όταν τον περασμένο Ιανουάριο ακύρωσε επικοινωνιακά με τον πιο τρανταχτό τρόπο το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ, μιας επιτροπής στην οποία ήταν και ο ίδιος αντιπρόεδρος.
Κατήγγειλε δημοσίως ότι κάποιο «αόρατο χέρι» έκανε αλλαγές στο κείμενο, και από τότε άνοιξαν διάπλατα οι πόρτες στα Μέσα που η ίδια η σημερινή κυβέρνηση καταγγέλλει ως διαπλεκόμενα. Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι κοιτάζει ήδη στη μετα-ΑΝ.ΕΛΛ. εποχή και φροντίζει να καλλιεργεί το προφίλ που χρειάζεται για μια πιθανή μεταγραφή στη Ν.Δ.

Υπουργός 12 ωρών

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο το πόρισμα για τα ΜΜΕ. Εχει κι άλλες φορές αναιρέσει δημοσίως τον εαυτό του.
Η πρώτη ήταν τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν έσπασε… ρεκόρ ως υφυπουργός Υποδομών που παρέμεινε στη θέση του για μόλις 12 ώρες. Ο λόγος; Ο πρότερος βίος του στα κοινωνικά δίκτυα και κυρίως οι αναρτήσεις του στο Twitter με τον λογαριασμό @portaporta, με τον οποίο είχε γίνει διάσημος στη διαδικτυακή κοινότητα την περίοδο του ακραίου αντιμνημονιακού λαϊκισμού.
Η πρόταση να αναλάβει τη θέση του υφυπουργού «σκόνταψε» στο αμαρτωλό παρελθόν των χυδαίων αναρτήσεων, τις οποίες προσπάθησε να αρνηθεί και να διατηρήσει τη θέση του, λέγοντας ότι τους χειρίζονταν κάποιοι συνεργάτες του και όχι ο ίδιος. Τελικά αποπέμφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.
Από τις αναρτήσεις που ξεχώρισαν και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων ήταν αυτή που ειρωνευόταν τις συγκεντρώσεις «Μένουμε Ευρώπη» το καλοκαίρι του 2015, με μια φωτογραφία από την πύλη του Αουσβιτς, όπου στη θέση της ναζιστικής επιγραφής «Η εργασία απελευθερώνει» (Arbeit macht frei) έγραφε «Μένουμε Ευρώπη».
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο είχε καταγγείλει «ευτελισμό του Ολοκαυτώματος», ενώ ο Δ. Καμμένος επέμενε να μιλά για «οικονομικό ολοκαύτωμα». Μόλις ανέλαβε άλλη μια καρέκλα, αυτή τη φορά τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής δύο χρόνια αργότερα, πάλι απαρνήθηκε τον εαυτό του. Εσπευσε να εκδώσει ειδική ανακοίνωση, στην οποία έκανε λόγο για «ατυχή χρήση» της φωτογραφίας, ζητούσε συγγνώμη και καταδίκαζε τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.

«Μαργαριτάρια»

Στην Ιστορία έχουν περάσει και άλλες αναρτήσεις του, παρ’ όλο που μετά τον σάλο του 2015 έσπευσε να κλείσει τον λογαριασμό @portaporta, στον οποίο είχε προσθέσει το πραγματικό όνομα και τη φωτογραφία του.
Μεταξύ άλλων:
Τον Δεκέμβριο του 2013 αποκαλούσε τον σημερινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «εγκληματία», σχολιάζοντας ότι «ο Τσίπρας είναι χειρότερος από τον ΓΑΠ».
Την ίδια χρονιά, ανήμερα της 11ης Σεπτεμβρίου έγραφε: «9/11 Και μην ξεχνάτε. Από τις 2.500 εβραίων που εργαζόταν στους Δίδυμους Πύργους εκείνη την ημέρα δεν πήγε κανένας τους για να εργαστεί».
Στις 17 Ιουνίου 2014 εγκαλούσε τη Χρυσή Αυγή γιατί δεν παρενέβη «δυναμικά στα ξεφτιλισμένα γκέι παρέιντ μπροστά από την Βουλή».
Στις 23 Νοεμβρίου του 2013 έγραφε ότι «εγώ είμαι της τάξεως και της ηθικής. Το αναγκαστικό αλλαδαπό πουστροδίκαιο δεν θα περάσει», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι σε πλήρη ταύτιση με τις αρχές του σιωνισμού».
Πάντως, τα δημοσιεύματα που τον έφερναν να έχει επισκεφθεί στις 22 Αυγούστου 2015 τον αρχιβασανιστή της χούντας και διοικητή του ΕΑΤ-ΕΣΑ Θεόδωρο Θεοφιλογιαννάκο, όταν εκείνος νοσηλευόταν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ακόμη δεν έχουν διαψευστεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...