Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Gunduz AghayevΣχετική εικόνα 


Ο γελοιογράφος Gunduz Agayev γεννήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν το 1981.

Το 1998-2002 σπούδασε στην Ακαδημία Κρατικών Ζωγράφων του Αζερμπαϊτζάν. Η πρώτη του έκθεση πραγματοποιήθηκε το 2004. Η δεύτερη έκθεση των έργων του πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Baku Musum.Συμμετείχε σε εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία (2008), στην Τουρκία (2011) καθώς και στην έκθεση Φιλίας που διοργάνωσε η γαλλική πρεσβεία το 2002 και στη διεθνή καλλιτεχνική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Τουρκμενιστάν το 2013.

Συμμετείχε επίσης στο πρόγραμμα «Τέχνη για τη δημοκρατία». Ως διαμαρτυρία ενάντια στην αδικία στη χώρα του γύρισε ταινίες κινούμενων σχεδίων και αντιμετώπισε την εχθρική στάση της κυβέρνησης .
 Μετά από συνεχή πίεση, το 2014 έφυγε από το Αζερμπαϊτζάν.Έργα του  καλλιτέχνη  Gunduz Aghayev κυκλοφορούν με το ψευδώνυμο  «Femidead» που προέρχεται από την ένωση του ονόματος της θεάς Femida ή Θέμιδας ( η  αρχαία θεά της δικαιοσύνης) σε  συγχώνευση με τη λέξη dead  «νεκρός», που σημαίνει  στα Αγγλικά νεκρούς.

Η σειρά αυτή  μας δείχνει πώς αυτή η "κυρία" καταπιέζεται, κακοποιείται  και βιάζεται σε  διαφορετικές χώρες από τους ηγέτες τους, στο όνομα βαρύγδουπων αξιών .http://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2015/09/g3__700.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...