Κυριακή, Αυγούστου 20, 2017

Το μικροαστικό όνειρο

 THE JACKPOT
 Στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο : Προσοχή η εφορία!
Είδος: Κωμωδία Βαθμολογία: 6,7/10/622 Διάρκεια: 85min

Ο Μπίλ Λώρενς είναι ένας μικροαστός στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, βλέποντας τα χρόνια να 
περνούν χωρίς να βιώνει μέσα από αυτά τις συγκινήσεις που ονειρεύονταν. Σπίτι – δουλειά, ένα καθημερινό δρομολόγιο στην ανία, δίχως προοπτικές καλυτέρευσης, εγκλωβισμένος στην οικογενειακή ρουτίνα.
 Η τύχη όμως  αποφασίζει να χτυπήσει την πόρτα του  ή καλύτερα το τηλέφωνο, υποσχόμενη έναν θαυμαστό νέο κόσμο, γεμάτο από δώρα και ανέσεις. Τα 24.000 δολάρια του τζάκποτ μιας ραδιοφωνικής εκπομπής φαντάζουν σαν ευκαιρία ζωής, μόνο που σε κάθε διαγωνισμό πρέπει κανείς να ενημερώνεται και για τους όρους..Και οι "όροι" που αφορούν την απόκτηση του πλήθους των πανάκριβων δώρων που κερδίζει η οικογένεια Λώρενς κοστίζουν πολύ ακριβά.
Η αναστάτωση που προκαλείται απειλεί να τινάξει στον αέρα την έως πρότινος αγαπημένη οικογένεια και θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την επαγγελματική θέση του καημένου Μπιλ.Σκηνοθεσία: Walter Lang | Σενάριο: John McNulty, Phoebe Ephron Ηθοποιοί: James Stewart, Barbara Hale, James Gleason, Fred Clark, Alan Mowbray
------------------------------
Χαριτωμένη κωμωδία καταστάσεων και φυσικά προβλέψιμη ως προς την κατάληξή της. Αξίζει να την δείτε για την ερμηνεία του απολαυστικού Τζέιμς Στιούαρτ αλλά και για λόγους που έχουν να κάνουν με τα μικροαστικά κοινωνικά πρότυπα των ΗΠΑ  στην εποχή  του ψυχρού πολέμου, την ευκολία δηλαδή  απόκτησης του πλούτου, το ιδιόκτητο και ονειρικά  (για τους άλλους λαούς)  εξοπλισμένο σπίτι, το ιδιόκτητο αυτοκίνητο κλπ. 
Προσέξτε επίσης πόσο οικεία φαίνεται για τον Αμερικανό η χρήση του αλκοόλ ως μέρους της καθημερινής ρουτίνας .
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε τον πανίσχυρο ρόλο της Αμερικανικής Εφορίας, η οποία δεν αφήνει περιθώρια δράσης  για  τους "αετονύχηδες" , που θέλουν να    αισχροκερδούν σε βάρος των άλλων, όπως συμβαίνει επί δεκαετίες στο ξέφραγο αμπέλι που ονομάζεται Ελλάδα.
Gerontakos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...