Σάββατο, Αυγούστου 05, 2017

ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΝΤΡΟΠΗΣ

1.  ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΕΝΑ ΠΟΛΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣΚάθε όριο παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων ξεπέρασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος χρησιμοποιώντας παλαιό βίντεο (πιθανότατα από ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά) το απέδωσε σε ανθρώπους του «παρακράτους Μαδούρο» οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, δολοφονούν φοιτητές που του αντιστέκονται.
 
 
Μήπως έχει έρθει η στιγμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει την παραίτηση ενός ανθρώπου που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο το ίδιο του το κόμμα, αλλά και την ελληνική διπλωματία;

Στα σχόλια του βίντεο χρήστες του ίντερνετ αναφέρουν ότι η σκηνή είναι από το Πουέρτο Ρίκο.
Απομονώνοντας σκηνές από το βίντεο καταφέραμε να το εντοπίσουμε στην ιστοσελίδα shockingvidz.com με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2015. Στη συγκεκριμένη σελίδα το περιστατικό αποδίδεται σε εμπόριο ναρκωτικών και σύμφωνα με τον τίτλο δείχνει έναν ντίλερ που σκοτώνει χρήστη ο οποίος δεν τον πλήρωσε για τη δόση του.
Το ίδιο βίντεο προώθησε και από το λογαριασμό του ο γνωστός σχολιαστής της Καθημερινής, Πάσχος Μανδραβέλης.

Σε κάθε περίπτωση τα σχόλια του συγκεκριμένου βίντεο, που υποστηρίζουν ότι η σκηνή διαδραματίστηκε στο Πουέρτο Ρίκο, προϋπήρχαν της αναπαραγωγής από τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εν γνώσει του δηλαδή προωθούσε τουλάχιστον αμφισβητούμενες πληροφορίες, συνδέοντας μάλιστα ακόμη και τον Έλληνα πρωθυπουργό στο μήνυμά του.
_____________________
 
 2. ΤΟ ΨΕΜΑ ΩΣ ΕΙΔΗΣΗ

Απ' την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξεις


Πρωτοσέλιδα
Οι δύο εφημερίδες του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη συναγωνίζονται σήμερα σε δημοσιογραφική ποιότητα και κυρίως σε δεοντολογία. Η κατασκευή του εικονογραφημένου τίτλου με τον Μαδούρο στα «ΝΕΑ» (μετά και τα χθεσινά ψευδή σχόλια για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των κυρώσεων) κι από κοντά η «ύπουλη» παράγραφος για την κατάργηση της προσευχής και της έπαρσης σημαίας... άλλαξαν πλέον πίστα στον ακροδεξιό λαϊκισμό.
Αναρωτιέται κανείς αν πρώτα διαβάζουν οι υπεύθυνοι των πρωτοσέλιδων τα επίσημα ακροδεξιά ιστολόγια ή είναι οι υπεύθυνοι αυτών των ιστολογίων που διαβάζουν και αναμεταδίδουν τα πρωτοσέλιδα των δύο εφημερίδων.
Διόλου περίεργο που, τελικά, έστω και στρατευμένη στη Δεξιά, η «Καθημερινή» είναι πλέον πρώτη σε πωλήσεις.
Ακόμα και η γάτα των Ιμαλαΐων γουρλώνει τα μάτια της μπροστά στη νέα πορεία του ΔΟΛ, άσχετα αν η ίδια άνοιξε πρώτη με τα μακριά της νύχια τον δρόμο της κίτρινης δημοσιογραφίας τού περίπου, της μισής είδησης και της κατασκευής «αξιόπιστων» και πάντα ανώνυμων «πληροφοριών». 
_____________________
3. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

KAKLAMANIS

Διαψεύδει τον Κακλαμάνη για την πρωινή προσευχή στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας

Στη διάψευση των όσων ισχυρίστηκε με δηλώσεις του ο Νικήτας Κακλαμάνης για την «πρωινή προσευχή» στα σχολεία προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε στείλει πίσω το Προεδρικό Διάταγμα γιατί δεν περιλάμβανε την πρωινή προσευχή.
«Είναι επιεικώς απαράδεκτο ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ν. Κακλαμάνης να επιστρατεύει το ψεύδος - εμπλέκοντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – προκειμένου να ενισχύσει την φτωχή αντιπολιτευτική εικόνα του κόμματός του», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας για τους «ψευδείς ισχυρισμούς», όπως τους χαρακτηρίζει, του Νικήτα Κακλαμάνη, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε πίσω το Π.Δ. γιατί περιλάμβανε την κατάργηση της πρωινής προσευχής.
«Ο κ. Κακλαμάνης οφείλει δημοσίως και με παρρησία να παραδεχτεί το λάθος του. Με τις εμμονές της η αντιπολίτευση δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει ένα Προεδρικό Διάταγμα που έρχεται να αντικαταστήσει ένα αναχρονιστικό για τις μέρες μας Διάταγμα που είχε δημοσιευτεί πριν 20 χρόνια. Την καλούμε να το κάνει για να συνειδητοποιήσει τον βαθμό εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού που επιχειρούμε. Εκτός βέβαια αν την φοβίζουν τα βήματα αυτά και θέλει να στρέψει αλλού τη συζήτηση», αναφέρει ακόμα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Τι είχε πει ο Νικήτας Κακλαμάνης

Σε δηλώσεις του στον Real FM ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, υποστήριξε ότι «το Π.Δ. δεν περιείχε το θέμα της προσευχής και επεστράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί υπήρξε θέμα αντισυνταγματικότητας».
Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε πως «το κουμπί σε αυτό το Π.Δ. δεν ήταν η σημαία, μέσα στο ίδιο προεδρικό διάταγμα ήταν και η κατάργηση της πρωινής προσευχής. Αλλά στο κομμάτι αυτό υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας, πάνω στις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες πάτησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το έστειλε πίσω το συγκεκριμένο κομμάτι. Εκεί κυρίως στόχευαν, απευθύνονται στα αριστερά κομματικά τους φουσάτα, όσα τους έχουν απομείνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: