Κυριακή, Αυγούστου 13, 2017

Ράδιο-κονσέρβες

Αποτέλεσμα εικόνας για αρλετα νεαΠέθανε η Αρλέτα και δεν υπήρχε ψυχή στα μουσικά -ιδιωτικά- ραδιόφωνα να πει έστω την είδηση!

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Οταν έφυγε από τη ζωή ο Elvis Presley, στις 16 Αυγούστου 1977,  έγινε τεράστιο θέμα επειδή ο Γιάννης Πετρίδης στην εκπομπή του δεν το ανέφερε καν. Μα είναι δυνατόν να μην πει το θάνατο του βασιλιά έγραψε μία εφημερίδα την επομένη.
Η εκπομπή του Πετρίδη ήταν ηχογραφημένη φυσικά εξ ου και το κενό. Σήμερα όμως που έφυγε από τη ζωή η Αρλέτα δεν υπήρχε ένας άνθρωπος στα μουσικά ραδιόφωνα να μεταδώσει την είδηση.
Οχι πως δεν κάνουν τα αφιερώματά τους, αλλά δεν αρκεί.
Από τους ιδιωτικούς κι έντεχνους ραδιοσταθμούς εννοούμε γιατί το Δεύτερο Πρόγραμμα άλλαξε το πρόγραμμά του κατευθείαν και ξεκίνησε αφιέρωμα στην Αρλέτα (ο Φώτης Απέργης) παρουσιάζοντας και μία παλιά της συνέντευξη. Η τόσο παρεξηγημένη Δημόσια Ραδιοφωνία που όλοι κατηγορούν ήταν εκεί, στις επάλξεις.
Αυτό συμβαίνει όταν τα ιδιωτικά μουσικά ραδιόφωνα κατεβάζουν διακόπτες για εβδομάδες ή και μήνες το καλοκαίρι. Πεθαίνει κόσμος και αυτά παραμένουν στον κόσμο-κονσέρβα τους. Μέχρι που θα πεθάνουν και τα ίδια χωρίς να το καταλάβουν. Να προσθέσω κάτι: φυσικά σε αυτό δεν ευθύνονται οι διευθυντές των σταθμών και οι παραγωγοί αλλά οι ιδιοκτήτες.
Το internet και τα social media είχαν κατακλυστεί από τραγούδια της Αρλέτας και το έντεχνο ραδιόφωνο κοιμάται μακαρίως. Μετά αναρωτιόμαστε τι μας φταίει στα ΜΜΕ και δεν πάνε καλά.
Από το e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)