Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2017

Μέρκελ :η Νονά όλων των Ευρωπαίων

Η «Νονά»

 Μία διεισδυτική ταινία του Στέλιου Κούλογλου για το πώς η Μέρκελ κατάφερε να επιβάλει τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη.
Πώς η Μέρκελ έγινε «Νονά»
Η ταινία, αντλεί τον τίτλο της από το ομώνυμο βιβλίο της Γερμανίδας συγγραφέως Γκέρτρουντ Χέλερ και εξιστορεί τους μηχανισμούς με τους οποίους η Μέρκελ - αυτή είναι η Νονά - κατάφερε να κατακτήσει την Ευρώπη, αδιαφορώντας για τις παράπλευρες συνέπειες, όπως οι αυτοκτονίες στις χώρες του Νότου.
Μερικά χρόνια μετά τη πτώση του τείχους του Βερολίνου, μία άσημη φυσικός από την Ανατολική Γερμανία που αρχικά  δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική, είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο. Ο δάσκαλος της στην μικρή πόλη όπου μεγάλωσε, λέει ότι ήταν η πιο έξυπνη μαθήτρια που είχε ποτέ. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της, όπως ο διάσημος κοινωνιολόγος Ούρλιχ Μπεκ, υποστηρίζουν ότι ασκεί την εξουσία χωρίς ηθικούς φραγμούς, όπως δίδασκε ο Μακιαβέλι...
Η Γκέρτρουντ Χέλερ, μία δημοσιογράφος που τη γνωρίζει καλά λέει ότι χρησιμοποιεί μεθόδους νονού της Μαφίας. Φυσικός το επάγγελμα, η Γερμανίδα καγκελάριος κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κρίση για να επιβάλει τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη. Πειραματόζωα; Οι χώρες του νότου...
«Aν έγραφα τώρα ένα βιβλίο για το δόγμα του σοκ», λέει η Νάομι Κλάιν στον Στέλιο Κούλογλου, «θα ήταν για την Ελλάδα».
Συντελεστές
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Στέλιος Κούλογλου
Μουσική: Active Member, Νίκος Ξυδής
Φωτογραφία: Νίκος Θωμόπουλος, Μανώλης Κονσολάκης
Μοντάζ: Χρήστος Γάκης
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Νίκος Πολίτης
Έρευνα - Οργάνωση Παραγωγής: Τάνια Γεωργουπλή, Ελένη Κωνσταντινίδου
Αρχείο: Ελένη Μπέλλου
Βοηθός Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης

* H Νονά έχει προβληθεί απο άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, σε ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Βερολίνο, το Παρίσι, το Λουξεμβούργο, και αλλού. Έχει προβληθεί επίσης στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και σε σημαντικά φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ  Σικελίας των αδελφών Ταβιάνι, στο φεστιβάλ Ταινιών της ιστορικής γαλλικής εφημερίδας της Αριστεράς L'Humanité, και αλλού.

Πηγή: tvxs.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: