Ξεμωραμένοι, εξουσιομανείς και κακομαθημένοι

Εντάξει, καλοκαίρι είναι, καύσωνες πάνε κι έρχονται, αλλά αν αυτό είναι και η αιτία των όσων ακούσαμε εσχάτως, τότε οι άνθρωποι να πάνε να κοιταχτούν.
Αρχίζω με τον άνθρωπο στον οποίο το ΠαΣοΚ ανέθεσε κάποτε την εξωτερική μας πολιτική, εωσότου άρχισε η αποσύνθεσή του και η απομάκρυνση όλων από γύρω του λόγω της δυσοσμίας της παράδοσης του Οτζαλάν στους Τούρκους.
Αυτός λοιπόν ο ξεμωραμένος πλέον υβριστής των πάντων, ο επηρμένος αντιστασιαζόμενος στο Παρίσι, έχοντας κατρακυλήσει από τα αριστερά ως το κατώφλι της ακροδεξιάς, έλεγε χτες το πρωί στο ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ ότι για όλα φταίει το «τσογλάνι» ο Τσίπρας, ότι έχουμε χούντα, κ.λπ. Ηταν πρωί για να αποδώσει κάποιος τα μουρμουρητά του σε επήρεια, αλλά είναι εντυπωσιακό ότι έφτασε να καθυβρίζει τον πρωθυπουργό για το 1989! Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι με τον κ. Πάγκαλο, αλλά με τους δημοσιογράφους που τον βγάζουν στον αέρα για να βρίσει χωρίς αυτοί να βραχούν από τα σάλια του.

Ο δημοκράτης …Λεβέντης

Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα, ανήμερα της επετείου της κατάρρευσης της δικτατορίας, ο έτερος ξεμωραμένος, που ελέω συστημικών μέσων βρέθηκε στη Βουλή. Ενθυμούμενος προφανώς τις αξέχαστες επιδόσεις του στην σκουπιδοτηλεόρασή του, τότε που καταριόταν τους πολιτικούς καταβροχθίζοντας πίτσες και πίνοντας φραπέ, ο κ. Λεβέντης, μας έφτυσε στα μούτρα. Είπε ότι έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους κι 600.000 ελληνόπουλα στην ξενιτιά κι ότι οι 153 κάνουν ό,τι θέλουν, δεν τον ακούνε κι έχουμε δικτατορία. Εχουμε 2017, όχι 2014 που ίσχυαν τα νούμερά του. Δεν ξέρω πού ήταν στη δικτατορία αυτός ο δημοκράτης, 23 ετών ήταν το ’74, αλλά πάντως αντίσταση δεν έκανε, ούτε έφαγε μισή μπάτσα, έστω και κατά λάθος. Αν είχε συμβεί θα μας έπρηζε εδώ και χρόνια, σαν τον εξαμηνίτη εξόριστο. Και μιλά για δικτατορία ο θλιβερός!
Την ίδια μέρα, ο -συνομήλικος του κ. Λεβέντη- Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Σακαλλαρίου, μάλωσε την κυβέρνηση διότι στελέχη της κάνουν κριτική στη Δικαιοσύνη (όπως έχει δικαίωμα και ο τελευταίος πολίτης). Θεωρεί βέβαια φυσικό ο ανώτατος δικαστής να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση οι συνάδερφοί του: όχι κάποιοι τυχαίοι αλλά το προεδρείο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Από πού αντλούν αυτό το δικαίωμα οι έμμισθοι υπάλληλοι του κράτους; Διάκριση των εξουσιών υπάρχει μόνον για τους δικαστικούς; Από πού κι ως πού κρίνουν αυτοί την εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση; Και μας συγκρίνουν με την Πολωνία και την Τουρκία… Ποιοι; Οι επίγονοι αυτών που μας είχαν κάνει όντως Τουρκία, ούτε καν Πολωνία, επί δεκαετίες, καταδικάζοντας ανθρώπους για το φρόνημα και όχι για αδικήματα, στέλνοντας στο απόσπασμα παιδιά, συντηρώντας τεράστιους πληθυσμούς στα ξερονήσια με δικές τους αποφάσεις, γεμίζοντας τις φυλακές με τον ανθό της ελληνικής νεολαίας και της διανόησης.
Κι αλήθεια, μπορούν κάποτε να μας πουν όλοι αυτοί πώς διάολο τόσα χρόνια η γνωστή συνάδερφός τους, η ανακρίτρια κ. Τόνια Ηλία -που διώκεται για κακουργήματα- ζει μια χαρά στην Αγγλία και οι ελληνικοί διωκτικοί μηχανισμοί δεν καταφέρνουν να τη φέρουν εδώ και 12 χρόνια να δικαστεί στην Ελλάδα; Αλλοι κι άλλοι έρχονται πακέτο το πολύ σε έξι μήνες; Τι τρέχει;

Και λίγο μελό

Είχαμε και την εκ μεταφοράς αντιστασιακή κ. Γεννηματά να μας μιλάει για έλλειμμα δημοκρατίας στην Ελλάδα και να καταγγέλλει χτες την κυβέρνηση διότι 150.000 υποψήφιοι συνταξιούχοι περιμένουν έως και 2,5 χρόνια να πάρουν σύνταξη. Όταν γκρεμίστηκαν από την εξουσία αυτή κι οι συνέταιροί της, πόσοι συνταξιούχοι περίμεναν επί πόσα χρόνια; Εντάξει, αυτή δεν ξέρει, ήταν παιδούλα.
Θεωρώ μάταιο να ασχοληθώ με τους κ.κ. Βαρουφάκη, Λαφαζάνη, Θεοδωράκη. Αυτοί βλέπουν ότι τους ξεχάσαμε και τσιρίζουν με κάθε αφορμή -ή και χωρίς-για να τους προσέξουμε. Ναι, αλλά αν τσιρίζουν ώς το ’19, μάλλον θα πάθουν ό,τι κι ο Νασρεντίν Χότζας.
Οσο για τον εξαμηνίτη αντιστασιακό, αλήθεια τι παίζει με τον Λαυρεντιάδη (ελεύθερος με δικαστική απόφαση) και απέφυγε να συναντήσει τους απολυμένους από τις επιχειρήσεις του;
Ζέστη είναι, θα περάσει…