Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017

ΟΙ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΤΕΣ ΟΡΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΙΝΑΞΕΙ

Handelsblatt: Μόνιμος μπελάς η Ελλάδα!

Η γερμανική Handelsblatt εξαπολύει νέα επίθεση στην Ελλάδα, με αφορμή το «πάγωμα» της εκταμίευσης της δόσης, μετά από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Όπως τονίζεται, οι ευρωπαίοι διπλωμάτες είναι ενοχλημένοι καθώς ασχολούνται συνεχώς με τη διάσωση μιας αναξιόπιστης χώρας.
    handelsblatt-i-ellada-prokalei-monima-mpelades-den-tirei-tin-sumfwnia
 
Μετά την απόφαση του ESM να «παγώσει» την εκταμίευση της δόσης που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα σε Αθήνα και δανειστές, η γερμανική Handelsblatt τονίζει ότι η εκταμίευση της δόσης αποτελούσε ειλημμένη απόφαση αλλά πλέον έχει μπλοκάρει καθώς η Ελλάδα δεν έχει υλοποιήσει συγκεκριμένους στόχους που έχουν ζητήσει οι δανειστές.

«Στην πραγματικότητα η καταβολή της επόμενης δανειακής δόσης ήταν τελειωμένη υπόθεση. Τώρα η εκταμίευση μετατίθεται. Αιτία γι' αυτό: Συγκεκριμένοι όροι εξακολουθούν ακόμη να μην έχουν υλοποιηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ανταποκρίτρια της Handelsblatt από τις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει την Ελλάδα μόνιμο μπελά παρά το ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε «εκπλήξει ευχάριστα» τους δανειστές με την ψήφιση του τέταρτου μνημονίου. «Η Ελλάδα προκαλεί μόνιμα μπελάδες», σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Handelsblatt στις Βρυξέλλες, η οποία σχολιάζει: «Η Ελλάδα δικαιολόγησε για άλλη μια φορά την κακή της φήμη. Η χώρα θεωρείται εδώ και χρόνια κραυγαλέα αναξιόπιστη και απρόθυμη να τηρήσει όσα έχει συμφωνήσει με τους δανειστές της».

Το δημοσίευμα δικαιολογεί την απόφαση του ESM για «πάγωμα» της δόσης, καθώς δεν τηρούνται οι υποδείξεις των δανειστών. «Η Ελλάδα δεν υλοποιεί αυτά που υποσχέθηκε. Ως εκ τούτου το εκτελεστικό συμβούλιο του ESM ήταν αναγκασμένο σήμερα να μεταθέσει την επόμενη δανειακή δόση. Η  ελληνική κυβέρνηση και πάλι δεν εφάρμοσε τα λιγοστά εκκρεμή προαπαιτούμενα».

Τέλος, επισημαίνεται πως «ο εκνευρισμός στις τάξεις των ευρωπαίων δανειστών είναι μεγάλος», καθώς έχουν βαρεθεί να ασχολούνται με την ελληνική υπόθεση, από τη στιγμή που φαίνεται πως «σε αντίθεση με άλλες χώρες» το πρόγραμμα βοήθειας δεν μπορεί να εφαρμοστεί αξιόπιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: