Τρίτη, Ιουλίου 04, 2017

Διαβολικοί εραστές

Αποτέλεσμα εικόνας για une manche et la belle
Στη Νίκαια, η πλούσια χήρα Μπέτι Φαρνγουελ  γοητεύεται από τον όμορφο νεαρό, Φιλίπ Ντελαρός. Η  Μπέτι είναι τόσο ερωτεύμενη με τον Φιλίπ, που όχι μόνο τον παντρεύεται αλλά και πείθει την τράπεζά της να του επιτρέψει να διαχειριστεί τα οικονομικά της. Ο  σύζυγός της θα αποδειχτεί ότι  είναι  ένας αδίστακτος οπορτουνιστής που δε θα αργήσει  να μετατρέψει αυτήν την κατάσταση σε πλεονέκτημά του. Αν και φρεσκοπαντρεμένος , δε διστάζει να συνάψει παράνομη  σχέση  με την ελκυστική γραμματέα της γυναίκας του, την Εύα , η οποία .είναι ακόμα πιο αδίστακτη από τον εραστή της και θα  θελήσει να βγάλει από τη μέση την Μπέτι .

Ο  σκηνοθέτης Ανρί Βερνέιγ (1920-2001)  έφτιαξε ένα καλοστημένο θρίλερ, ατμοσφαιρικό, με ανιούσα δραματική ένταση και θαυμάσιες ερμηνείες . Ο Βερνέιγ υπήρξε μάστορας σε ταινίες αστυνομικού και γκανγκστερικού χαρακτήρα , όπως η αλησμόνητη Συμμορία των Σικελών,ενώ έχει δουλέψει με  διάσημους ηθοποιούς όπως ο Ζαν Πολ Μπελμοντό, ο Ομάρ Σαρίφ και η Κλαούντια Καρντινάλε.
Writers: François Boyer (dialogue), François Boyer (screenplay)
Παίζουν : Henri Vidal, Mylène Demongeot, Isa Miranda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yasmine Hamdan - Hal (official music video) #JimJarmusch EditQ « Ω εύθραυστη καρδιά μου/ Ο χωρισμός με σκοτώνει»...

I adore you And if a day passes by without seeing you I forget you How come this time I drew you The Longing moves the nostalgia in my heart...