Τετάρτη, Ιουλίου 05, 2017

ΤΟ ΠΡΙΒΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ

 

 __________________________________________

Ξάδερφος Μητσοτάκη για την παραχώρηση Ντυνάν στην Πειραιώς: «Ο Αδ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τη διοίκηση του “Ντυνάν” ότι θα έπαιρνε ασυλία, η τροπολογία Βορίδη μας τη διασφάλισε»…

Δύο χαρακτηριστικά tweets της Αν. Καββαδία για όσα εξόχως αποκαλυπτικά (και κυνικά) ανέφερε ο μάρτυρας στην Επιτροπή:

Ο κ. Πανεθυμιτάκης, πριν τη διαδικασία της εξέτασης, αφηγήθηκε πως «υπήρξε το πρόβλημα της διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού και του ¨Ντυνάν¨. Υπήρξαν πολλές μεταβολές με αποφάσεις του Ειρηνοδικείου». Όπως δήλωσε, ουδεμία ιδέα δεν είχε για το νοσοκομείο και την κατάσταση στην οποία αυτό είχε περιέλθει.
Εξήγησε πως μετά την απόφαση του δικαστηρίου τοποθετήθηκε αναπληρωτής πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις αρχές Μάρτιου του 2014. Εκείνον και τα λοιπά μέλη του διορισμένου ΔΣ επισκέφτηκαν οι κ.κ. Τζουτζουράκης και Σπανός. Ο πρώτος ήταν Γενικός Διευθυντής του ΚΙΕΝ και ο δεύτερος είναι δικηγόρος και ενημέρωσαν τα διορισμένα μέλη του ΔΣ πως το νοσοκομείο σε μια εβδομάδα θα έκλεινε. «Πήγαμε και είδαμε μια τραγική κατάσταση με 25-30 ασθενείς, δούλευε ένα ασανσέρ, ενώ οι νοσηλεύτριες φορούσαν μπαλωμένες. Δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ» αφηγήθηκε για την πρώτη του επίσκεψη στο «Ερρίκος Ντυνάν».
Για την τραγική οικονομική κατάσταση του νοσοκομείου παρέθεσε τα ποσά που χρωστούσε το ΚΙΕΝ αλλά και ποιους αφορούσαν οι οφειλές. «Οι κατασχέσεις και οι αγωγές έφταναν τις 250 σε αριθμό» τόνισε και παρέθεσε περεταίρω πως το «Ντυνάν» χρωστούσε 130 εκατ. ευρώ στους προμηθευτές, στο ΙΚΑ αλλά και σε άλλους φορείς 40 εκατ. ευρώ, αλλά και 98 εκατ. ευρώ στην τράπεζα. «Δεν υπήρχε ούτε λογιστής, είχε αποχωρήσει και αυτός» περιέγραψε.
Ο κ. Πανεθυμιτάκης υπερασπίστηκε την εκχώρηση του ΚΙΕΝ στην τράπεζα Πειραιώς, εκφράζοντας την άποψη πως το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού εξυπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον. «Το νοσοκομείο με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο σώθηκε» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, ισχυρίστηκε πως το τριμερές μνημόνιο που συνυπέγραψε μαζί με τον τότε υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, και την Πειραιώς έφερε ως αποτέλεσμα τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου, το οποίο βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής.
Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ και συγγενής του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε απασχολήσει την επικαιρότητα και για τη θητεία του παλαιότερο οικοτροφείο της χώρας, το Ίδρυμα Χατζηκώνστα. Ο κ. Πανεθυμιτάκης διορίστηκε στο «Χατζηκώνστα» από την τότε δήμαρχο Αθήνας και ξαδέρφη του, Ντόρα Μπακογιάννη.
Πηγή: koutipandoras.gr
Ρεπορτάζ: Άγγελος Προβολισιάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

DIDO - WHITE FLAG (Lyrics)

Ντάιντο