Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2017

Βίντεο ντοκουμέντο με Κορεάτισσες «σκλάβες του σεξ» των Ιαπώνωνhttp://im1.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2017/27/232640-korean-slaves.jpgΣτη δημοσιότητα σπάνιο βίντεο-ντοκουμέντο με τις κορεάτισσες «σκλάβες του σεξ» των Ιαπώνων 

Πρόκειται για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα πολέμου στην ανθρώπινη ιστορία. Και όμως, παραμένει ξεχασμένο. Πρόκειται για τις «γυναίκες ανακούφισης», κορεάτισσες αιχμάλωτες που εξαναγκάζονταν σε σεξουαλική συνεύρεση με άνδρες του ιαπωνικού στρατού.
Σύμφωνα με υπολογισμούς περισσότερες από 200.000 γυναίκες εξαναγκάσθηκαν να συνευρίσκονται με τους Ιάπωνες σύμμαχους του Χίτλερ, χωρίς ωστόσο να δικαιωθούν μέχρι τη δεκαετία του 1980, οπότε και έγινε η πρώτη και μοναδική δίκη για τους βιασμούς, κατ’ ουσίαν, τόσων χιλιάδων γυναικών.
Μετά από έρευνα δύο ετών ερευνητές εντόπισαν στα αμερικανικά αρχεία το μοναδικό έως τώρα βίντεο-ντοκουμέντο από τις «γυναίκες ανακούφισης». Τραβηγμένο το 1944, παρουσιάζει την απελευθέρωσή τους από τον κινεζικό στρατό. Οι γυναίκες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση έξω από έναν «οίκο ανοχής», ενώ μία εξ αυτών φαίνεται να κρατάει την κοιλιά της, δείγμα πως είναι έγκυος.

Πηγή : tvxs.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μια αλλιώτικη Καθαρή Δευτέρα στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο

  Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Διήγημα του  Χρήστου Χρηστοβασίλη (1862-1937) Ήμουν τότε παιδί όχι πλειότερο από οχτώ χρονών και μαθήτευα στον παπα-Αντ...