Σάββατο, Ιουνίου 03, 2017

https://www.thepressproject.gr/photos/cprr1496379029.jpgΟι «Κορμπινίστας» σπάνε ρεκόρ στις βρετανικές εκλογές

ΑΠΟΨΗ / ΑΝΑΛΥΣΗ
by ThePressProject
H στροφή των ψηφοφόρων προς το κόμμα του Κόρμπιν αποτελεί ρεκόρ στα χρονικά των βρετανικών εκλογών, δήλωσε στο BBC την περασμένη βδομάδα ο βετεράνος εκλογολόγος Ντέιβιντ Μπάτλερ. Το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του Κόρμπιν και το κίνημα των «Κορμπινίστας», των χιλιάδων νεαρών ακτιβιστών που υποστηρίζουν την καμπάνια του καθημερινά, έχουν ανατρέψει τις προσδοκίες των Συντηρητικών: ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων την τελευταία βδομάδα δείχνει το προβάδισμα τους στο 6%, ενώ την πρώτη βδομάδα μετά την προκήρυξη των εκλογών ήταν 18%.
του Μιχάλη Γιαννεσκή

Η στροφή των ψηφοφόρων οφείλεται επίσης σε μεγάλο βαθμό στη τυχοδιωκτική στρατηγική που έχει ακολουθήσει μέχρι στιγμής η Μέι και η ομάδα της. Η προεκλογική καμπάνια της Μέι βασίστηκε σε κοινοτοπίες και κλισέ, που έχουν γίνει περίγελος ακόμα και σε ΜΜΕ που συνήθως υποστηρίζουν το κόμμα της. Το πρόγραμμά της αποδείχθηκε αυτοκαταστροφικό, και απομάκρυνε αρκετούς παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματός της.

Επιπλέον, οι συνεχείς προσωπικές επιθέσεις της Μέι κατά του Κόρμπιν όχι μόνο δεν έπιασαν τόπο, αλλά γύρισαν μπούμερανγκ. Οι Συντηρητικοί έκαναν σφοδρή επίθεση στον Κόρμπιν όταν συσχέτισε την έξαρση της τρομοκρατίας με την εξωτερική πολιτική της Βρετανίας. Όμως αναγκάστηκαν να μασήσουν τα λόγια τους όταν δημοσιογράφοι τούς υπενθύμισαν ότι ο Μπόρις Τζόνσον και η Τερέζα Μέι έχουν κάνει παρόμοιες δηλώσεις στο παρελθόν, ενώ πολλοί ειδικοί, συμπεριλαμβανομένης της Eliza Manningham-Buller, πρώην διευθύντριας της μυστικής υπηρεσίας MI5, και του πρώην πρέσβη της Βρετανίας στη Λιβύη, Ρίτσαρντ Ντάλτον, έχουν εκφράσει απόψεις παρόμοιες με αυτές του Κόρμπιν.[.......]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ=>
ThePressProject ·

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...