Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2017

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ
 ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΙΑΤΡΙΔΗ

Στην 25η Δ.Ε.Θ, το έτος 1960, που συνέπιπτε με τη 10η επέτειο από την ίδρυση της ΔΕΗ, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δημοσίων Σχέσεων Μάνος Ιατρίδης, παρουσίασε δύο ιδέες. Στη μία από τις δύο αίθουσες του περιπτέρου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού,  εγκατέστησε και λειτούργησε έναν μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό. Στη δεύτερη, έναν τηλεοπτικό σταθμό με εμβέλεια 20-30 χλμ που λειτούργησε για τρείς εβδομάδες, τις ημέρες λειτουργίας της Έκθεσης.. Ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα! Τα όσα προηγήθηκαν για να στηθεί με πολύ κόπο και να λειτουργήσει η πρώτη Eλληνική τηλεόραση  προκάλεσαν τον θαυμασμό ξένων και Ελλήνων συνεργατών, οι οποίοι δήλωσαν χαρακτηριστικά για τον Μάνο Ιατρίδη:
"Δεν ήξερε πως αυτό που πήγαινε να κάνει ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί.  Γι αυτό και το κατόρθωσε".



Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, ο Μάνος Ιατρίδης, πρωτοστατεί στη δημιουργία του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το οποίο μετεξελίχθηκε σταδιακά στο σημερινό Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας-Νόησις.
Στη μνήμη του Μάνου Ιατρίδη και στο πολυδιάστατο έργο του αφιερώνεται η εκδήλωση που οργανώνεται την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο "Καθηγητή Ν Οικονόμου", στο ΝΟΗΣΙΣ . Σας ενημερώνουμε ότι η τιμητική εκδήλωση μνήμης για τον Μάνο Ιατρίδη,  θα μεταδοθεί ζωντανά ( live streaming) στην ιστοσελίδα www.noesis.edu.gr/live.
Επικοινωνία: Ιωάννης Παπαευσταθίου Γ.Γ. Ιδρύματος Νόησις" 2310 483.000 (εσ 112) , Κώστας Τάνης Διευθυντής  λειτουργίας Νόησις 2310 483.000 (εσ.108)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

«Ένα μυστήριο κι αυτό, η παράδοση της Υγείας από τη Νέα Δημοκρατία, μετά το 2014, στους τρεις του ΛΑΟΣ(Γεωργιάδης, Βορίδης, Πλεύρης)»,... για να διαλύσουν το ΕΣΥ

  Πανηγυρίζοντας επί των ερειπίων του ΕΣΥ 4' 51" χρόνος ανάγνωσης Παντελής Μπουκάλας Η ΚΑΘΗΜΕ...