Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2017

Για να μην πείτε "Μάπα το καρπούζι!"

https://4.bp.blogspot.com/-dldv4krMAAM/WTanWEaC7PI/AAAAAAAA9rU/cJqWp_FX_iAhwrSlSvRS42S30uSbOQJDQCLcB/s400/2017-06-06_155938.png
Και σε ποιον δεν αρέσει το καρπούζι; Οι περισσότεροι έχουν πάθει εμμονή με την εκπληκτική του γεύση. Μερικές φορές νομίζουμε πως, εκτός και αν είσαι ένας έμπειρος αγρότης, το να αγοράσεις ένα ζουμερό, γευστικό και ώριμο καρπούζι είναι καθαρά θέμα τύχης.
Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι έτσι, αρκεί να ξέρετε τι ψάχνετε, όταν διαλέγετε ένα καρπούζι. Πράγματι, μπορείς να καταλάβεις αν είναι ώριμο, χωρίς να χρειαστεί να το κόψεις.
Γι’ αυτό, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε συμβουλές από έμπειρους αγρότες που θα σας βοηθήσουν να διαλέγετε πάντα το καλύτερο καρπούζι.


Κοιτάξτε για το σημείο στο οποίο καθόταν στο χωράφι

233


Αυτό το κίτρινο σημάδι δείχνει πώς καθόταν το καρπούζι στο χώμα. Τα ώριμα καρπούζια έχουν πορτοκαλί σημάδι, όχι άσπρο.
 

Ψάξτε για διακλαδώσεις

234
 
Αυτά τα σημάδια δείχνουν πως οι μέλισσες ακούμπησαν πολλές φορές τα σημεία επικονίασης. Όσο πιο πολλές φορές, τόσο πιο γλυκό θα είναι το φρούτο.

 
“Αρσενικό” και “θηλυκό” καρπούζι


Οι περισσότεροι δεν ξέρουν τη διαφορά στο φύλο. Για παράδειγμα, τα “αγόρια” είναι πιο μεγάλα και μακριά. Τα “κορίτσια” όμως είναι πιο στρογγυλά και πολύ πιο γλυκά.
 
Δώστε προσοχή στο μέγεθος

 
Καλύτερα να μην διαλέξετε ούτε το μεγαλύτερο αλλά ούτε το μικρότερο καρπούζι που θα βρείτε. Διαλέξτε ένα μέτριου μεγέθους. Είναι επίσης σημαντικό, είτε μεγάλο, είτε μικρό, να φαίνεται βαρύ για το μέγεθός του.

 
Επιθεωρήστε την ουρά

252


Μία ξεραμένη ουρά δείχνει πως το καρπούζι είναι ώριμο. Ωστόσο, εάν η ουρά του είναι πράσινη, αυτό σημαίνει πως το μάζεψαν πολύ νωρίς και δεν θα είναι έτοιμο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: