Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2017

Ελλάς, το βασίλειο των τσαρλατάνων θαυματοποιών με τους αφελείς υπηκόους

Ο «βραβευμένος ακαδημαϊκός» με το μαγικό ραβδί και η αντίδραση των Ιατρικών Συλλόγων

Θάνος Επαχτίτης

Θάνος Επαχτίτης

Αρθρογράφος - Ερευνητής
και 
Θεόδωρος Δανιηλίδης
 
 
Πηγή: ellinikahoaxes.gr
 
 
Η έρευνα που δημοσιεύσαμε πρόσφατα σχετικά με τον «ακαδημαϊκό», «καθηγητή», «διορατικό» και «θεραπευτή» Γιώργο Πασχαλίδη, απέδειξε την επιστημονική του ανεπάρκεια, παρά τις βραβεύσεις και τις συχνές εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις, υπό την αιγίδα επίσημων φορέων. Σήμερα επανερχόμαστε για να αποδείξουμε πως η δράση του, όχι μόνο ξεπερνά τα όρια της παραλογίας, αλλά μπορεί να είναι και επικίνδυνη.

Το παρακάτω βίντεο, είναι απόσπασμα από διαδικτυακή ομιλία του Γ. Πασχαλίδη, όπου τον βλέπουμε να κουνά ένα ραβδί μπροστά από την οθόνη ενός tablet:
Στο επόμενο βίντεο, θα τον δούμε να κάνει πάλι το ίδιο και να μιλά για «θεραπεία». Αυτοί που θεραπεύονται, βρίσκονται συνήθως μακριά και λαμβάνουν τη «θεραπεία», εξ αποστάσεως, μέσω τηλεφώνου ή skype. Στη προκειμένη περίπτωση, μια γυναίκα τηλεφωνεί στο κινητό του και ο κ. Πασχαλίδης, όχι μόνο κάνει διάγνωση (κρύωμα), αλλά υπόσχεται και «απομακρυσμένη» θεραπεία. Τι μπορεί να συμβεί όμως εάν η «διάγνωση» είναι λάθος και ο ασθενής πάσχει από κάτι σοβαρότερο; Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας «διορατικός» (κοινώς μέντιουμ), διαγιγνώσκει σκωληκοειδίτιδα και λεμφοειδή λευχαιμία;

Η τραγικότητα αυτών που μόλις είδατε, ξεπερνά κάθε προηγούμενο, διότι στην Ελλάδα του 2017, μια χώρα που θέλει να αποκαλείται πολιτισμένη και εξελιγμένη, βλέπουμε όχι μόνο απλούς πολίτες να πιστεύουν σε δεισιδαιμονικές ανοησίες, αλλά και γιατρούς και οργανισμούς όπως η UNESCO, να προσυπογράφουν και να δίνουν κύρος και αξιοπιστία σε ένα… μέντιουμ!
Ο «ακαδημαϊκός -καθηγητής έδρας», ραβδοσκόπος
Αυτό που ο κ. Πασχαλίδης φαίνεται να κάνει στα βίντεο που παραθέσαμε, ονομάζεται ραβδοσκόπηση ή ραβδοσκοπία. Σύμφωνα με τη Wikipedia, πρόκειται για ένα είδος μαντείας που χρησιμοποιείται σε προσπάθειες εντοπισμού υπόγειων υδάτων, θαμμένων μετάλλων ή μεταλλευμάτων, πολύτιμων λίθων, πετρελαίου, τάφων και πολλών άλλων αντικειμένων και υλικών χωρίς τη χρήση επιστημονικών συσκευών. Η ραβδοσκοπία θεωρείται ψευδοεπιστήμη και δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι είναι πιο αποτελεσματική από την τυχαία ανακάλυψη.
Το πρόβλημα ωστόσο γίνεται μεγαλύτερο, όταν κάποιοι χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να κάνουν (κυρίως) διάγνωση και θεραπεία ασθενειών. Η «θεραπευτική» ραβδοσκοπία, δεν είναι ανακάλυψη του κ. Πασχαλίδη, αλλά μας έρχεται από τσαρλατάνους του εξωτερικού. Κάποιοι «θεραπευτές», χρησιμοποιούν εκκρεμή, άλλοι χρησιμοποιούν ράβδους, όπως ο κ. Πασχαλίδης.


Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δούμε τον James Randi, να απομυθοποιεί τη ραβδοσκοπία. Ο καλεσμένος του, ισχυριζόταν πως μπορεί να εντοπίσει μεταλλεύματα με τη χρήση της ράβδου. Τα αποτελέσματα; τραγικά (για τον ραβδοσκόπο).
Η ραβδοσκοπία είναι μια σχετικά γνωστή μέθοδος στη πατρίδα μας. Είτε χρησιμοποιώντας ένα κλαδί σε σχήμα ανάποδου «Υ», είτε μεταλλικές βέργες, δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ακόμη και στις μέρες μας πως μπορούν να ανακαλύψουν νερό στο υπέδαφος.
 
Υπάρχουν ιστοσελίδες που πωλούν σχετικό εξοπλισμό, διατυπώνοντας παράλληλα κάποιους ανυπόστατους ισχυρισμούς, που αγγίζουν ακόμη και θέματα υγείας. Ισχυρίζονται μάλιστα, πως κάποιος θα πρέπει να διαθέτει το σχετικό «χάρισμα» (ραδιαισθησία), για να είναι πετυχημένος ραβδοσκόπος. Εξυπακούεται πως τίποτα από τα ανωτέρω δεν έχουν επιβεβαιωθεί επιστημονικά, παρά τις δεκάδες σχετικές έρευνες. Παραδείγματα θα βρείτε εδώεδώ και εδώ.
Στη περίπτωση του κ. Πασχαλίδη, δε πρέπει να ξεχνάμε πως ο ίδιος ισχυρίζεται πως τα χέρια του εκπέμπουν βιοφωτόνια, στο βαθμό που «εντυπωσιάστηκαν» ακόμη και οι ξένοι ερευνητές που τον μελέτησαν. Η ανωτέρω ψευδής»παραδοχή», έρχεται να δέσει με τον ισχυρισμό που βλέπουμε στα βίντεο, ότι δηλαδή μπορεί μέσω ραβδοσκόπησης να κάνει διάγνωση και θεραπεία. Η αλήθεια είναι πως κάθε βιολογικό σύστημα παράγει βιοφωτόνια και αυτά που παράγονται από τον κ. Πασχαλίδη, δε διαφέρουν σε τίποτα από εκείνα των υπολοίπων. Περισσότερα για τη «μαγεία» που εκπέμπει ο κ. Πασχαλίδης και τις μετρήσεις που έκαναν οι «επιστήμονες» πάνω του, εδώ.
Βιοφωτόνια + ραβδί = διάγνωση και θεραπεία;
Η παρακάτω εικόνα, είναι από το κατάμεστο αμφιθέατρο, όπου ο κ. Πασχαλίδης τιμήθηκε με «διδακτορικό δίπλωμα» από την ανύπαρκτη επιστημονικά, Ακαδημία Noosfera, παρουσία επισήμων, γιατρών, αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καλλιτεχνών κτλ. Ομοίως, ακολουθεί βίντεο  όπου (αληθινοί) γιατροί, εκθειάζουν την «ανακάλυψή» του. Όλα αυτά, για έναν άνθρωπο που είναι «ακαδημαϊκός» – απόφοιτος δημοτικού, διορατικός (μέντιουμ) και θεραπευτής ραβδοσκόπος.
Το ερώτημα που θέσαμε στο προηγούμενο άρθρο μας, παραμένει: Ποιος ή ποιοι πλαισιώνουν ή βρίσκονται πίσω από τον κ. Πασχαλίδη; Πως είναι δυνατόν ένας ραβδοσκόπος – θεραπευτής – μέντιουμ, να έχει τόση επώνυμη υποστήριξη από γιατρούς, φορείς τοπικών αυτοδιοικήσεων, καλλιτέχνες και διάφορους άλλους που κάνουν τη «χαμαλοδουλειά», δηλαδή τυπώνουν αφίσες, διαχειρίζονται τις σελίδες και τα προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα κτλ; Γιατί μέχρι σήμερα, δεν έχει αντιδράσει κανείς;
Καλωσορίσατε στην Ελλάδα του 21ου (;) αιώνα…
Αντιδράσεις από Ιατρικούς Συλλόγους
Οι έρευνές μας τόσο για τη δράση του «γιατρού» με τα ανύπαρκτα πτυχία, Κων/νου Μουρούτη, όσο και για τον ακαδημαϊκό – μέντιουμ, Γιώργο Πασχαλίδη, κινητοποίησαν τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, που εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις, προειδοποιώντας για τη δράση «αυτοχριζόμενων ειδικών σε θέματα υγείας, οι οποίοι όμως δεν διαθέτουν καμία επιστημονική γνώση και πολλές φορές χρησιμοποιούν κάλπικους επιστημονικούς τίτλους που καμία σχέση δεν έχουν με την ιατρική επιστήμη«.



Οι ανωτέρω ανακοινώσεις, επιβεβαιώνουν τα ευρήματα των ερευνών μας και θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν από τους πολίτες, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν πλέον επώνυμες μαρτυρίες για θανάτους ασθενών (δείτε εδώ και εδώ).
Σε κάθε περίπτωση, να συμβουλεύεστε το γιατρό σας για οποιοδήποτε θέμα υγείας και όχι αυτοχριζόμενους «θεραπευτές» που υπόσχονται «θαύματα».

Συντάκτες
Θάνος Επαχτίτης
Θεόδωρος Δανιηλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

DIDO - WHITE FLAG (Lyrics)

Ντάιντο