Τρίτη, Ιουνίου 13, 2017

ΑΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ....

Άκου Καμπουράκη...

Οργή Πολάκη κατά Καμπουράκη για τις...μπαλωθιές .Ευθεία επίθεση για τον "συστημικό" του ρόλο στην καταστροφή της Ελλάδας  και τη δικαιολόγηση των Μνημονίων, αλλά  και για τη συμβολή του  -μαζί με τα άλλα "καλά παιδιά" της δημοσιογραφίας  στη "δολοφονία χαρακτήρα " του "αγριανθρώπου" Πολάκη

Μήνιν Πολάκη κατά Καμπουράκη για τις...μπαλωτές: Άκου Καμπουράκη... - Media
Την οργή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας προκάλεσε ένα άρθρο που έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης στο protagon.gr σχετικά με τις μπαλωθιές στην Κρήτη, με αφορμή την φωτογραφία του κ.Πολάκη που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο που τον δείχνει να πυροβολεί. Αυτό που ενόχλησε ιδιαίτερα τον κ.Πολάκη ήταν το σημείο όπου ο Δημήτρης Καμπουράκης ανέφερε: "καλά θα κάνει ο Παύλος να την αποσύρει την φωτογραφία. Διότι –μεταξύ μας- ένα χέρι που κάθε βδομάδα υψώνεται για να υπερψηφίσει μνημόνια, παραμνημόνια, μελλοντικές προνομοθετήσεις, προαπαιτούμενα και ντροπιαστικές διορθώσεις των προαπαιτουμένων, το ξεφτιλίζει λιγάκι το πιστόλι που βαστά. Εντάξει;"
Ο Παύλος Πολάκης με μια μακροσκελή ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook απάντησε στον δημοσιογράφο:

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ.Πολάκη έχει ως εξής:

ΑΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ....


-επειδή έρχεσαι πεντηκοστός ή εξηκοστός (έχω χάσει το λογαριασμό ) στη δημοσίευση και σχολιασμό της παρακάτω φωτογραφίας, η οποία πλέον ανασύρεται σε κάθε "πρόσφορη" περίπτωση για να δείξουν πόσο "άγριος", πόσο ορεσίβιος" , πόσο "απολίτιστος" ,πόσο "επικίνδυνος " είμαι για να κατέχω τη θέση του αναπληρωτή Υπ. Υγείας...
-επειδή ξέρω ότι η καλοσχεδιασμένη (πλην ομως ΜΑΤΑΙΗ) απο συστημικά μέσα ενημέρωσης και υλοποιούμενη από γνωστές γραφίδες ή μικρόφωνα καλοταϊσμένων μέχρι πρόσφατα παπαγάλων ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ εναντίον μου θα συνεχιστεί...
-επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση προσπαθήσατε να συνδέσετε τη φωτογραφία με το τραγικό γεγονός της απώλειας ζωής του 11χρονου στο Μενιδι από τη μια αλλά και με την ψήφιση "μνημονίων" από την άλλη( !!!! ), ξεπερνώντας κάθε ΟΡΙΟ διαστρέβλωσης και βρόμικης "δημοσιογραφίας"...
-παρότι ξέρω ότι απαντώντας σου θα αποκτήσει λίγο παραπάνω αναγνωσιμότητα το Σάιτ που γράφεις ,αλλά το Σφακιανό γονίδιο ΔΕΝ μου επιτρέπει να μην σου απαντήσω.
ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1) η φωτογραφία που ανέβασες ειναι του ΜΑΗ του 2009, όταν ως πρόεδρος της Ένωσης απανταχού Σφακιανών δωρίσαμε στο δήμο Σφακίων ένα πλωτό ασθενοφόρο το οποίο από τότε σώζει 35-40 ζωές κάθε χρόνο στο τμήμα των σαράντα χιλιομέτρων της νότιας ακτής του Λιβυκού στο νόμο Χανίων που έχει πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα .Η φωτογραφία είναι από το γλέντι που ακολούθησε από το δήμο Σφακίων σε ταβέρνα στο λιμάνι στη χώρα Σφακίων, που την ανέβασε στο δίκτυο κάποιο μέλος των συλλόγων φουσκωτών που συνόδεψαν το Σκάφος στο ταξίδι .Οι βολές είναι προς τη θάλασσα και προφανώς δεν είναι περίστροφο .
2) εγώ μεγάλωσα σε μια οικογένεια των Σφακίων που στην αδερφοσύνη του πατέρα μου οι πέντε στα επτά αδέρφια πήραν πτυχίο από πανεπιστήμιο (2 δασκάλες ,2 δάσκαλοι και 1 καθηγητής)
Μπορείς νομίζω να καταλάβεις τι σημαίνει αυτό για το πολιτισμικό, αξιακό και ηθικό υπόβαθρο μιας οικογένειας στα Σφακιά τις δεκαετίες αμέσως μετά τον πόλεμο και τον Εμφύλιο στην οποία μεγάλωσα, όπου στη δεύτερη γενιά μας στα 11 πρώτα ξαδέρφια συνολικά οι 9 έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο .
Λαβέ υπόψιν σου προς επίρρωση αυτών που λέω ότι ο πατέρας μου και τα αδέρφια του (22 χρονών ο πατέρας μου και 4 ο μικρότερος αδερφός του ) ορφάνεψαν το 1943 όταν οι Γερμανοί έκαψαν τον Καλλικρατη και σκότωσαν τον παππού μου .
Ο πατέρας μου κατέβηκε στο χωριό κανονικά μετά το 1951-52 γιατί μέχρι τότε τον κυνηγούσαν οι Μαυδες και τα Τεα ,ενός Εμφυλίου που κάποιοι προσπάθησαν να μας πουν τελευταία ότι ΔΕΝ έγινε στην Κρήτη !!!
Τα όπλα λοιπόν που κρατούσε αυτή η Γενιά των ανθρώπων δεν ήταν αγορασμένα από λαθρεμπόριο ούτε επιδεικνύονταν σε γλέντια ούτε πυροβολούσαν άσκοπα .Διαφύλατταν τη ζωή τους όπως και σε άλλες γενιές πιο πριν παλεύοντας ενάντια στον κατακτητή ,παλεύοντας για μια άλλη ΕΛΛΑΔΑ !!!
Η παράδοση που δημιούργησαν αυτές οι γενιές λοιπόν(που μόνο εκ του μακρόθεν καταλαβαίνω ότι έχεις παραστάσεις και ακούσματα και μάλλον από βιβλία έχεις διαβάσει για καλόσειρους και κακόσειρους) και με την οποία εγώ έχω βιωματική σχέση έλεγε και επέβαλλε τους πυροβολισμούς (μετρημένους ,από συγκεκριμένους, ψηλά και μακριά απ την παρέα ) σε συγκεκριμένες στιγμές σημαντικών γεγονότων για την οικογένεια ή την ευρύτερη κοινότητα (γάμος ,βάφτιση,ιστορική εκδήλωση κλπ) .
ΕΓΩ με αυτήν την αντίληψη ήρθα σε επαφή,  με αυτά τα πραγματικά έθιμα έχω μνήμες.
Αντίληψη και έθιμα που δεν έχουν καμία σχέση με την προσπάθεια που έγινε τα χρόνια μετά το 85 να εμφανιστεί ως έθιμο ή ως παλικαριά ή λεβεντιά οι εκατοντάδες πυροβολισμοί από πανάκριβα όπλα που επιτήδειοι λαθρέμποροι υπό ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ διακινούσαν στα χωριά που έπιαναν λεφτά στα χέρια τους από τις επιδοτήσεις, κάνοντας τρελά κέρδη και δημιουργώντας ένα πολιτισμικό πρότυπο που βόλευε κομματάρχες να πουλάνε προστασία και να εξαργυρώνουν σε ψήφους την πλασματική "καπετανιά".Δεν υπηρέτησα εγω, Καμπουρακη, αυτόν τον εξανδραποδισμό αλλά πολλοί γνωστοί πολιτικοί, που κατά περιόδους λιβάνισες και Εσύ όταν ήσουν στο μεγάλο κανάλι ...
3) και το σημαντικότερο : Ξέρω ότι με εντολή, μετά τις βρομιές του Κεελπνο που έβγαλα στη φόρα ,το κόψιμο του ταΐσματος με αέρα λεφτά πολλών ΜΜΕ και των παπαγάλων τους,με το νέο νόμο για τις Προμήθειες με έχετε στοχοποιήσει ..
Πάρτε το ΧΑΜΠΑΡΙ :ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ .
Το αν μου " αξίζουν τ΄ άρματα να τα βαστώ", θα το αποφασίσει ο λαός στο τέλος της θητείας μας, όταν θα έχουμε βγάλει τη χώρα απ΄ τα μνημόνια και την επιτροπεία (που την έβαλαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που τους στήριξες μέχρι θανάτου από την εκπομπή σου ).
Γιατί ειδικά στο υπουργείο ΥΓΕΙΑΣ ,το 1 δις παραπάνω χρηματοδότηση στην τριετία ,οι 8.500 χιλιάδες προσλήψεις και οι 10.000 που είναι στο δρόμο, η υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και η κατάργηση του πεντάευρου ,η αλλαγή των διοικήσεων στα νοσοκομεία ,η μεγάλη μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ που δεν δημιουργεί νέα χρέη ,η βάση των αεροδιακομιδών στη Σύρο που έχει σώσει 170 νησιώτες , η έναρξη του σχεδίου της Πρωτοβάθμιας στα αστικά κέντρα,η εξεταστική για τα 85 δις μαύρο χρήμα στην Υγεία ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ (και πολλά άλλα)
ΝΑΙ είναι μπαλωτές από σαρανταπεντάρι στην καρδιά και όχι στον αέρα του σάπιου συστήματος της μίζας και της παραοικονομίας , που πιστά υπηρέτησες και Εσύ, Καμπουράκη, για πολλά χρόνια και τώρα με τέτοια άρθρα ξανά δίνεις πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης για μελλοντική σου αξιοποίηση .......
Μπορώ να γράψω κι άλλα ,αλλά σταματώ εδώ γιατί νομίζω το θέμα καλύφθηκε .

Μια τελευταία μόνο ερώτηση .Τις τελευταίες μέρες,  μετά το πραγματικά δραματικό γεγονός του 11χρόνου , η μόνη σκηνή με πυροβολισμούς που σου ήρθε στο μυαλό για να το συσχετίσεις με το γεγονός ήταν αυτή η φωτογραφία η δικιά μου; Σταμάτησες να βλέπεις τηλεόραση και δεν πρόσεξες πως μεταδόθηκαν πυροβολισμοί σε απευθείας μετάδοση; Τόσο ανενημέρωτος πια , ή εκεί σέβεσαι τα έθιμα ,επειδή αφορούσαν την κηδεία του "επίτιμου" ;Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Καμπουράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...