Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2017

Ποιος έβαλε τη θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας, Φώφη και Κούλη;

Ανάβει «φωτιές» λίστα με ρουσφέτια στο Ερρίκος Ντυνάν




Φωτιές άναψε η «λίστα ρουσφετιών» που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Ανδρέα Μαρτίνη για όσα συνέβαιναν στο Ερρίκος Ντυνάν. Η λίστα παραδόθηκε, αλλά αρχικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης εκτίμησε πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί περιέχει «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και θέματα που άπτονται υγείας». Όμως σύντομα άρχισαν να έρχονται τα ονόματα και τα ρουσφέτια στην επιφάνεια.
Μάλιστα ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, μέλος της επιτροπής, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό μια λίστα με τουλάχιστον 200 διορισμούς από το γραφείο του αποθανόντος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Έτσι μάζευε ο ΚΟΥΛΗΣ τους ψήφους... Πρόκειται για ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ; Από το ΝΤΥΝΑΝ άλλος έπαιρνε βιδανιο (εννοούσε δάνειο), άλλος διορισμούς, άλλος δουλειές κ.α.», έγραψε ο Νίκος Νικολόπουλος στο Twitter. Αρχικά ο Ανδρέας Μαρτίνης δεν επιβεβαίωσε τη λίστα, αλλά ούτε και τη διέψευσε. «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ένα έγγραφο που δεν έχει την υπογραφή μου», είπε μεταξύ άλλων. Όμως στη συνέχεια απάντησε καταφατικά σε ερώτηση για συγκεκριμένους πολιτικούς που του ζήτησαν ρουσφέτια.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ακούστηκαν διάφορα ονόματα και περιπτώσεις ρουσφετιών. Όπως για παράδειγμα μιας υπαλλήλου στο γραφείο του Ανδρέα Μαρτίνη. Όταν ρωτήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Μορφίδη αν την γνωρίζει ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν είπε χαρακτηριστικά: «Το θυμάται το γραφείο μου; Η απάντηση μου είναι αν θυμάται το γραφείο μου γιατί ήρθε μια φορά». «Για δύο χρόνια δεν είχε έρθει στη δουλειά και πληρωνόταν 3.000 ευρώ» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια ήρθαν στο φως και ονόματα πολιτικών. Αρχικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης αναφέρθηκε στον Χρήστο Σταϊκούρα για τον οποίο είπε πως έχει παρέμβει για να γίνουν 35 διορισμοί στο Ερρίκος Ντυνάν. Από την ΝΔ επέμεναν πως ο Ανδρέας Μαρτίνης δεν αναγνωρίζει τη λίστα, ωστόσο στη συνέχεια κατηγόρησαν τον Νίκο Νικολόπουλο για ρουσφέτια, καθώς το όνομά του εμφανίζεται στη λίστα. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία και ανταπάντησε με τη δημοσίευση της λίστας με 200 ονόματα διορισμένων, δίπλα από τα οποία εμφανιζόταν το όνομα της κυρίας Κυπραίου, ιδιαιτέρας του αποθανόντος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (φωτογραφία του μηνύματος Νικολόπουλου στο Twitter). Επιπλέον ανέφερε πως υπάρχουν ακόμη 70 διορισμοί δίπλα από τους οποίους βρίσκεται το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δημήτρης Βέττας, ο οποίος, σύμφωνα με το Documento, επικαλούμενος της λίστα αναφέρθηκε σε σειρά πρωτοκλασάτων πολιτικών που έχουν ζητήσει ρουσφέτι στο Ντυνάν. Ο Ανδρέας Μαρτίνης απάντησε καταφατικά και ο κ. Βέττας κατονόμασε τους: Σιούφας, Σκουλάκης, Λιάπης, Μανιάτης, Κυπραίου, Παπαϊώννου, Βαρβιτσιώτης, Γιακουμάτος, Μπακογιάννη, Πατουλης, Βενιζέλος, Μητσοτάκης, Μπεχράκης, Βουδούρης, Τσιπλάκος, Καραμανλής Αχιλλέας, Σημίτης, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Δήμας ,Μεϊμαράκης, Σταϊκούρας, Μιχαλολιάκος, Μαρκογιαννάκης, Αβραμόπουλος, Σουφλιάς. Όταν ζήτησε από τον Μαρτίνη να απαντήσει αν αυτοί όντως του ζήτησαν ρουσφέτι, αυτός απάντησε αρχικά πως «Η πόρτα μου ήταν πάντα ανοιχτή» και στη συνέχεια με ξεκάθαρο τρόπο είπε «Ναι».
«Σας είπα εξ αρχής δεν είναι ίσως το μεγαλύτερο, δεν ξέρω αν είναι σκάνδαλο, αλλά το Ερρίκος Ντυνάν είναι η συμπύκνωση της διαπλοκής. Αν ο Μπούρας είπε ότι είμαι ψεύτης και κλέφτης να του χαρίσω έναν καθρέφτη» απάντησε ο Μαρτίνης σε σχετική ερώτηση.
«Ανοίξτε τραπεζικούς λογαριασμούς»
Νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου κάλεσε την Εξεταστική να ζητήσει από τις αρχές το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών σειράς προσώπων: των διορισμένων πρώην στελεχών της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου, μάνατζερ καθώς και διευθυντών των αρμόδιων ΔΟΥ.  Συγκεκριμένα ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των Λιαρόπουλου, Αυγερινού, Χαραμή, και Καϋμενάκη, του Κολαϊτη και των στελεχών της ΔΟΥ Κηφισιάς, της Μπερετάνου, του Γιαννίκου και του Παπαγεωργίου που έκαναν μαζί όλους τους ελέγχους, του Χαραμή και του Λιαρόπουλου, του συνδικαλιστή Πανταζόπουλου, του Κοντογιαννόπουλου και του Στριγγάρη που ήταν μέλη της επιτροπής προμηθειών.
Εντύπωση προκάλεσε μεταξύ άλλων η «εξαφάνιση» του ημερολογίου της ιδιαιτέρας του Μαρτίνη, Ειρήνης Δαγκωνάκη. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε ότι ζήτησε το ημερολόγιο από το Ντυνάν και ότι διέγραψε μία «περίεργη τροχιά», καθώς από το Ντυνάν βρέθηκε στην ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ που έχει αγοράσει το νοσοκομείο στον πλειστηριασμό του 2014. Ο Αντ. Μπαλωμενάκης είπε ότι η Ειρ. Δαγκωνάκη ισχυρίζεται ότι δεν έχει στην κατοχή της το ημερολόγιο.


«Τιμή να σε βρίζει ο Γεωργιάδης, ξεχνάει ο Σαμαράς»
Ο Ανδρέας Μαρτίνης απαντώντας στις επιθέσεις που δέχεται από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αντώνη Σαμαρά μετά τις καταγγελίες που έκανε σχετικά με το ρόλο τους στην κατάρρευση του Ερρίκος Ντυνάν, τόνισε πως «είναι τιμή να σε βρίζει» ο Γεωργιάδης, ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά είπε: «Σε ό,τι αφορά τον κ. Σαμαρά, αν το είπε (σημ: τον χαρακτηρισμό «ψεύτης» για τον Μαρτίνη), τότε άρχισε να ξεχνάει καθώς υπάρχουν προσωπικές αλληλογραφίες».
Σημειώνεται πως όταν ρωτήθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης «αν πιστεύει ότι ο Αντώνης Σαμαράς παρενέβη στον τότε υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη που νομοθέτησε για την πώληση του Ντυνάν», απάντησε με νόημα «Θεωρώ τον κ. Βορίδη έγκριτο νομικό και δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα επινοούσε τέτοιο νομοθέτημα χωρίς να του βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βιβλιοβούλιο: Καλεσμένος ο Συγγραφέας Μενέλαος Χαραλαμπίδης (09/03/2024)

Ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  ...