Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2017

ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ


ΥΠΟΧΩΡΗΣΤΕ

Υποχωρήστε σ’ αυτόν που βλέπει τις ελιές του και λέει: θα κάνω μεζονέτες εδώ! Υποχωρήστε σ’ αυτόν που αλωνίζει έξω απ’ το σπίτι και λέει: Δόξα σοι η Κονόμα! Υποχωρήστε στον συνθετικό τάπητα των πoλυεθνικών, στον "ντουλάπα φουσκωτό" της εισόδου, στην εταιρεία χρηματιστηριακαί συναλλαγαί, στην ιδιωτική εκπαίδευση, στο φόρο, σε μένα ακόμα που Πεινάω Πολύ .
Υποχωρήστε σ’ αυτόν που μοιράζει υποσχέσεις απ’ το γυαλί χρόνια ατέλειωτα ,
σ’ αυτή την πάμπλουτη κυρία που εισπράττει εράνους υπέρ κακόμοιρων παίδων,
σε μένα ακόμα που διψάω Πολύ.

Υποχωρήστε πάλι σ’ όλους αυτούς που λέγονται μικροί αλλά είναι μεγάλοι, στο γείτονα που εμπορεύετε τα σκατά σας, ρίχνοντάς τα στις λαγκαδιές .
Υποχωρήστε στις μουσικές από τα μπαράκια κάτω απ’ τα σπίτια σας,
στα μπάζα των εργολάβων, στα σκουπίδια των μικροαστών στα ρείθρα και τα χωράφια , στις νόμιμες μίζες των μεσιτών, σ’ όλα τα κοινοτικά και δημοτικά συμβούλια που τα πιάνουνε για να αποχαρακτηρίζουν τη δημόσια γη, στους ψυχοπονιάρηδες πολιτικούς, τους γελωτοποιούς νομάρχες, τους διεφθαρμένους βουλευτές, σ’ αυτούς που καταπατούν τα πεζοδρόμια και τσαλαπατούν τους πεζούς, σ’ αυτούς που αδειάζουν την πόλη τους τις αργίες, λέγοντας να πάει να γαμηθεί και τη γεμίζουν λέγοντας γαμήθηκα για να επιστρέψω.
Υποχωρήστε σε όσους διαμαρτύρονται για την κατάσταση πίνοντας ουζάκι
, στους σκοτεινούς κουκουλοφόρους που "καθαρίζουν" εξ ονόματός σας, στους παχουλούς ιεροκήρυκες του ορθού λόγου και του νόμου και της τάξης, σ’ όσους τρώνε τα καλαμαράκια δίπλα στην παραλία και υποδέχονται τους χρυσοπληρωμένους μπαλαδόρους στο αεροδρόμιο .
Υποχωρήστε σε όσους λένε ολέ και ζήτω και είναι πουτάνα του διαιτητή η μάνα
και σε όσους σας λένε ξέρεις ποιος είμαι εγώ;
Υποχωρήστε στα τσογλάνια του μπάχαλου και της φραπεδιάς, στους αλλαξοκωλιάρηδες κοσμικούς,

ακόμα και σε μένα που κατά βάθος δε με ξέρετε καλά .
Υποχωρήστε στους γλείφτες και τους χαμηλοθώρηδες , τους πανεπιστημιακούς που τα παίρνουν από τις πολυεθνικές και τα ΕΣΠΑ , στους εφοριακούς και τους γιατρούς με το φακελάκι, στους
οικοδομικούς συνεταιρισμούς με τον τίτλο Εξωραϊστικός, τους μαινόμενους αγρότες που πολεμούνε για το δικαίωμα της απόσυρσης, τις τράπεζες που δανείζουν με χαμόγελο και σας τα παίρνουν πίσω με πλειστηριασμό, στους Λαϊκοορθόδοξους κατεργάρηδες της εθνικής καπηλείας .
Υποχωρήστε σ’ ό,τι κινείται με στολή ή με κουκούλα και σας απειλεί, τους δολοφόνους , τους αστυνόμους, τους πιστούς και τους απίστους, τους τρομολάγνους και τους τρομοδιώχτες, σ’ αυτούς που τραγουδάνε ως τα εκατό του έρωτα τα πάθη, τους επαγγελματίες ειδικούς, τους φαναρτζήδες, τους τζαμτζήδες, τους πορτάδες, τους σοβατζήδες, τους πλακατζήδες.
Υποχωρήστε και στις γυναίκες, τις κόρες και τους γιους των τελευταίων
, τη νέα πλέμπα που κυκλοφορεί βασιλικά με τη γουρούνα της στους δρόμους,
σ’ όσους σας προσφέρουν εκδουλεύσεις με το αζημίωτο για το καλό σας,
τους πάσης φύσεως ειδικούς , τους πληρωμένους δολοφόνους και τους εκβιαστές,

ως και σε μένα, σε μένα που τώρα "πειράζω" το ποίημα του Μιχάλη Κατσαρού, Υποχωρήστε.

Τότε μπορεί να είστε βέβαιοι ότι θα περάσετε στην απόλυτη Δουλεία, που σας έχουν ετοιμάσει και απαιτούν επιτακτικά για το καλό σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yasmine Hamdan - Hal (official music video) #JimJarmusch EditQ « Ω εύθραυστη καρδιά μου/ Ο χωρισμός με σκοτώνει»...

I adore you And if a day passes by without seeing you I forget you How come this time I drew you The Longing moves the nostalgia in my heart...