Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2017

Οι εντιμότατοι φίλοι τους

Βιομηχανία «Ρουσφέτι ΑΕ»: Το πάρτι των πράσινων και γαλάζιων διορισμών στο Ντυνάν

Η βιομηχανία “Ρουσφέτι Α.Ε.”, με γαλάζια και πράσινη... μετοχική σύνθεση αναδεικνύεται σε όλη της την έκταση, μέσα από την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία με επίκεντρο την κατάθεση Μαρτίνη και την υπόθεση Ντυνάν.
Μετά τον χορό των “εκπτώσεων” στα νοσήλια για συγγενείς, φίλους και γνωστούς πολιτικών παραγόντων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ένα ακόμη έγγραφο ήρθε ν
α αποκαλύψει και το μεγάλο πάρτι των διορισμών στο Ντυνάν – ένα “πάρτι” στο οποίο πρωταγωνίστησαν πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί και κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η βροχή των αιτημάτων για  διορισμούς – ρουσφέτια καταγράφεται στο έγγραφο που που διέρρευσε χθες, και το οποίο είχε αποστείλει στην Εξεταστική ο νυν γενικός γραμματέας του Νοσοκομείου «Ντυνάν», υποστράτηγο Φαραντάτο, και κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του επιβεβαιώθηκε και από τον Ανδρέα Μαρτίνη.
Το έγγραφο αφορά την περίοδο 1999-2000 και ανάμεσα σε εκείνους που φέρονται να ζητούν διορισμούς περιλαμβάνονται τα ονόματα Μητσοτάκης, Σαμαράς, Σημίτης, Μπακογιάννη, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Καρατζαφέρης, Δήμας, Μεϊμαράκης, Παυλόπουλος, Σταϊκούρας, Μιχαλολιάκος (πρ. βουλευτής Ν.Δ.), Μαρκογιαννάκης, Αχιλλέας Καραμανλής, Σιούφας, Λιάπης, Μανιάτης, Κυπραίου, Παπαϊωάννου, Βαρβιτσιώτης, Σαλμάς, Γιακουμάτος, Πατούλης, Μπεχράκης, Βουδούρης, Τσιπλάκος, Κουρουμπλής.
"Από τα στοιχεία που έχουν έρθει προκύπτουν καταπληκτικά πράγματα. Είναι αλφαβητικά, σε στήλες και υπάρχει στήλη που γράφει 'ενδιαφερόμενος'. Δεν υπάρχει όνομα που δεν έχει ενδιαφερόμενο. Αυτό ήταν το σύστημα και αυτό το σύστημα θέλετε να υπερασπιστούμε; Ανοίξαμε την πύλη της κολάσεως" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης και πρόσθεσε εμφατικά: "Ήταν το σύμπαν του ρουσφετιού".
"Όλοι αυτοί σας ζήτησαν διορισμούς;" ρώτησε, απο την πλευρά του, τον Ανδρέα Μαρτίνη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας. "Άλλοι μου ζητούσαν και άλλοι το θεωρούσαν τσιφλίκι τους”, ήταν η χαρακτηριστική απάντηση που πήρε, ενώ όταν επέμεινε ζητώντας μια καθαρή επιβεβαίωση ή διάψευση, ο κ. Μαρτίνης είπε: "Ναι. Μερικοί από αυτούς ναι" . Ενδεικτική είναι δε και η δήλωσή του για τον Κώστα Σταϊκούρα, πατέρα του Χρήστου Σταϊκούρα και τότε διευθυντή της ΝΔ: "Ο Σταϊκούρας”, είπε ο Ανδρέας Μαρτίνης, “δεν ερχόταν μόνον για τη Φθιώτιδα, αλλά κουβαλούσε όλα τα αιτήματα του κόμματος"!
Ο Ανδρέας Μαρτίνης έκανε σοβαρές καταγγελίες και για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Όπως είπε, η πεθερά του Δημήτρη Αβραμόπουλου προσελήφθη, κατόπιν αιτήματος του νυν επιτρόπου, το 2009 στο «Ντυνάν» σε ηλικία 63 ετών με μισθό 2.800 ευρώ τον μήνα. Υποστήριξε ακόμη ότι κατόπιν αιτημάτων Αβραμόπουλου έγιναν δεκάδες διορισμοί και μετατάξεις στο Ερρίκος Ντυνάν, ενώ σύμφωνα με τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο η λίστα των ρουσφετιών περιλαμβάνονται 210 ονόματα με “ενδιαφερόμενο” τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Κατά τον ίδιο βουλευτή, υπάρχουν κι άλλα 70 αιτήματα διορισμών προερχόμενα από την Ντόρα Μπακογιάννη.
Αίσθηση προκάλεσαν και οι δύο σελίδες της λίστας τις οποίες ανέβασε ο κ. Νικολόπουλος στο twitter, όπου στην κατηγορία “ενδιαφερόμενος” (δηλαδή, ο... αιτών για το ρουσφέτι) εμφανίζονται κατ΄επανάληψη τα ονόματα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚΙ Χρήστου Βερελή και της Σάκης Κυπραίου, τότε διευθύντριας του γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και μέλους του Δ.Σ. του Ντυνάν.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Γεωργαντάς, ισχυρίστηκε ότι η λίστα περιλαμβάνει «72 ονόματα που πρότεινε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία κατήγγειλε επίσης ότι η λίστα περιλαμβάνει «τρεις σελίδες με αιτήματα Σταϊκούρα», ενώ ο Δημήτρης Βέττας είπε ότι στους “ενδιαφερόμενους” βρίσκονται ακόμη τα ονόματα των κυρίων Σιούφα, Λιάπη, Βαρβιτσιώτη, , Πατούλη, Σημίτη και Σουφλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: