Σάββατο, Ιουνίου 24, 2017

Στα φανερά η συνωμοσία των λύκων

Ευχαριστούμε για την ωμότητά σας


Ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον... ομοϊδεάτη του, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος δεσμεύτηκε να βοηθήσει την Ελλάδα με ευρωπαϊκά κονδύλια, αρκεί βέβαια και η χώρα να αποκτήσει μια αξιόπιστη κυβέρνηση | 
Διαβάστε με προσοχή το παρακάτω απόσπασμα: «Και δεσμεύομαι και πάλι ότι εμείς σε ευρωπαϊκό επίπεδο είμαστε έτοιμοι να την υποστηρίξουμε. Ειδικά όσον αφορά σε ευρωπαϊκά κονδύλια και σε νέα κεφάλαια προς την Ελλάδα.
Κεφάλαια που θα στηρίξουν την ανάπτυξη στη χώρα. Γι’ αυτό τον λόγο χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα κάνει καλή δουλειά για τη χώρα. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Γι’ αυτό θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν και ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το μέλλον».
Ποιος είναι αυτός που δεσμεύεται για λογαριασμό και άλλων με τόσο πάθος ότι θα βοηθήσει με ευρωπαϊκά κονδύλια και με νέα κεφάλαια μια κυβέρνηση Μητσοτάκη; Είναι κάποιος που εκπροσωπεί επιχειρηματικούς ομίλους; Οχι. Είναι ο αρχηγός ενός δεξιού κόμματος που θέλει να συμπαρασταθεί στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ούτε.
Πρόκειται για τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ και η συγκεκριμένη δήλωση έγινε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Υποθέτω ότι λόγω της θέσης που του έχουν εμπιστευτεί οι συναγωνιστές του ο κ. Βέμπερ δεν εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Τι μας λέει με λίγα λόγια ο κ. Βέμπερ, ο οποίος δηλώνει φίλος της Ελλάδας όχι όμως γενικώς και αορίστως, όχι με οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά φίλος της Ελλάδας εφόσον είναι στα πράγματα το αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας;
Οτι μπορούν τα συντηρητικά κόμματα που ελέγχουν τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης και διοικούν πολλές χώρες, κυρίως τις πιο ισχυρές, να κάνουν τη ζωή δύσκολη στις κυβερνήσεις που δεν είναι της αρεσκείας τους και να βοηθούν τις κυβερνήσεις που ανήκουν στο ίδιο ιδεολογικό τόξο. Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει στους πολίτες;
Ψηφίστε σωστά αν θέλετε να δείτε προκοπή (;). Σιγά την αποκάλυψη θα πείτε. Αυτό δεν συμβαίνει στην πράξη; Τι είναι άλλωστε η ευρωζώνη; Μια συλλογικότητα όπου κουμάντο κάνει η Δεξιά και κάθε φορά που κάποιο μέλος της επιχειρεί να αμφισβητήσει τη «φυσική τάξη πραγμάτων» συντρίβεται χωρίς έλεος.
Αυτά όμως ας τα βλέπουν όσοι ισχυρίζονται ότι η σημερινή Ευρώπη είναι μια μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια που νοιάζεται για όλα τα μέλη της, αδιαφορώντας για το ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο.
Βεβαίως την ίδια μέρα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ, δεξιός κι αυτός αλλά παλιά καραβάνα της πολιτικής και επιδέξιος ισορροπιστής, καταλαβαίνοντας ότι αυτό που εκστόμισε ο Βέμπερ θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα, προσπάθησε να το σώσει και έσπευσε να δηλώσει ότι «εμπιστεύομαι απολύτως τον Αλέξη Τσίπρα».
Εμείς όμως πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Βέμπερ γιατί με την ωμότητά του (ηλιθιότητα για τους ομοδόξους του) μας προσγειώνει. Εχουμε ανάγκη τους Βέμπερ για να διαλύουν τις αυταπάτες μας (όσοι έχουν ακόμη) και για να συνειδητοποιούμε πού βρισκόμαστε και με ποιους νταραβεριζόμαστε.

Ανάγωγα

Εξαγριώθηκαν κόμματα και δημοσιολόγοι επειδή η Ελλάδα (δηλαδή η κυβέρνησή της) μπλόκαρε ψήφισμα των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης εναντίον της Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Είναι τα ίδια κόμματα και οι ίδιοι δημοσιολόγοι που είχαν εξαγριωθεί με την κυβέρνηση επειδή καθυστερούσε να πουλήσει το λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους. Τι γίνεται, βρε παιδιά, τους καταγγέλλουμε για αυταρχισμό αλλά τα λεφτά τους τα θέλουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μια αλλιώτικη Καθαρή Δευτέρα στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο

  Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Διήγημα του  Χρήστου Χρηστοβασίλη (1862-1937) Ήμουν τότε παιδί όχι πλειότερο από οχτώ χρονών και μαθήτευα στον παπα-Αντ...