Τρίτη, Ιουνίου 13, 2017

Η προοδευτική Ελλάδα φτωχότερη

Αποτέλεσμα εικόνας για Γρανέτα Καρατζά

«Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Εφήμερος!

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η σύντροφός του, Γρανέτα Καρατζά, με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook
Σε ηλικία μόλις 42 ετών, από ανακοπή καρδιάς, έφυγε από τη ζωή ο εκδότης του ThePressProject, Κώστας Εφήμερος. «Ο Κώστας μου έφυγε πριν δύο ώρες. Ήμασταν πιο ευτυχισμένοι και πιο ερωτευμένοι από ποτέ», ανέφερε η σύζυγός του σε μήνυμα που ανέβασε στο Facebook.
Ο Κώστας Εφήμερος (Παπαδόπουλος) ήταν επίσης ιδιοκτήτης της εταιρίας πληροφορικής BitsnBytes. Ήταν μέλος των European Center for Press and Media Freedom, International Press Institute, Osservartorio Balcani and Caucaso for Media Freedom και συνεργάτης του Wikileaks.
Ήταν επίσης παραγωγός και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής «ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ». Το 2011 οργάνωσε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ Debtocracy. Παράλληλα, διατηρούσε καθημερινή ραδιοφωνική και εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή.
«Ο Κώστας Εφήμερος υπήρξε πρωτοπόρος της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Η συνεισφορά του υπήρξε σημαντική τόσο σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό των Μέσων Ενημέρωσης, όσο και σε ό,τι αφορά τον εκδημοκρατισμό τους», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Facebook, για τον χαμό του Κώστα Εφήμερου, για να υπογραμμίσει:
«Υποστήριξε έμπρακτα το κίνημα των εργαζομένων της ΕΡΤ, διεκδίκησε τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία με το εγχείρημα του The Press Project και υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους των πειραμάτων της νέας ερευνητικής δημοσιογραφίας».
Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι ο ξαφνικός θάνατος του Κώστα Εφήμερου μας λυπεί βαθιά και εκφράζει, τέλος, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του Κώστα Εφήμερου, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, την παρακάτω δήλωση για την απώλεια του δημοσιογράφου:
«Ο απροσδόκητος θάνατος του Κώστα Εφήμερου αποτελεί ένα οδυνηρό γεγονός.
Ο Κώστας Εφήμερος υπηρέτησε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία σε δύσκολους καιρούς, ανοίγοντας νέους δρόμους στη χρήση των νέων μέσων.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους οικείους και τους συναδέλφους του».
«Δημοσιογράφοι σαν εσένα δεν περισσεύουν. Υπηρέτησες το λειτούργημα απέναντι στους ισχυρούς. Δεν χαριζόσουν σε κανέναν. Αντίο», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.
Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, μόλις πληροφορήθηκε τον αιφνίδιο θάνατο του Κώστα Εφήμερου (Παπαδόπουλου), δήλωσε:
«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον πρόωρο, αδόκητο θάνατο του δημοσιογράφου Κώστα Εφήμερου. Ο προοδευτικός Κώστας Εφήμερος, υπηρέτησε την ερευνητική δημοσιογραφία και υπήρξε από τους πρωτοπόρους στον χώρο του ηλεκτρονικού Τύπου.
Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και τους οικείους του».
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου και εκδότη του “ThePressProject” Κώστα Εφήμερου (Παπαδόπουλου). Υπήρξε μέλος ευρωπαϊκών δημοσιογραφικών ενώσεων, καθώς και συνεργάτης των WikiLeaks.
Στη σύντομη επαγγελματική του διαδρομή, ξεχώρισε για τη μαχητικότητα και το ανήσυχο πνεύμα του. Στους οικείους και τη σύντροφό του, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.
Το μήνυμα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη:

«Αν και ήξερε από χρόνια τα προβλήματα της υγείας του, αν και ήξερε ότι όπως πάει θα φύγει νέος (μου το είχε εκμυστηρευτεί άλλωστε), εντούτοις επέλεξε να μην τα παρατήσει για να ζήσει μια ήσυχη και πιο μακροχρόνια ζωή» αναφέρει για τον Κώστα Εφήμερο ο καθηγητής Επικοινωνίας και ΜΜΕ Γιώργος Πλειός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: