Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2017

Νέα κυριακάτικη εφημερίδα με τίτλο «Νέα Σελίδα»

Θα καλύπτει τον προοδευτικό χώρο, από τη σοσιαλδημοκρατία έως την κεντροαριστερά

Νέα κυριακάτικη εφημερίδα με τίτλο «Νέα Σελίδα» θα βρίσκεται στα περίπτερα όλης της χώρας από την ερχόμενη Κυριακή. Εκδότης της ο Ηλίας Λιβάνης (του γνωστού εκδοτικού Οίκου).
Η παρουσίαση της έκδοσης έγινε σήμερα στη Στοά του Βιβλίου όπου παραβρέθηκαν παλιοί και νέοι δημοσιογράφοι, πλήθος παλιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα στελέχη του προοδευτικού χώρου.

Ο γιος του εκδότη Αντώνη Λιβάνη, (ο οποίος παραβρέθηκε στην παρουσίαση της εφημερίδας), Ηλίας Λιβάνης, στην ομιλία του, έκανε λόγο για μια νέα εφημερίδα η οποία επιχειρεί μια επανάσταση στην έντυπη δημοσιογραφία, με γραπτό λόγο χωρίς φιοριτούρες, με νηφάλια παρουσίαση των γεγονότων, και με σοβαρή σπουδή πάνω στα θέματα του Πολιτισμού, καθώς η εφημερίδα θα προσφέρει μεγάλο ένθετο αφιερωμένο στον συγκεκριμένο τομέα. Ο εκδότης δεν παρέβλεψε τη μεγάλη κρίση που μαστίζει γενικότερα τον χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας αλλά και των εκδόσεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι η «Νέα Σελίδα» φιλοδοξεί να καλύψει την ανάγκη των πολιτών για ενημέρωση. Η εφημερίδα θα κινηθεί στον δημοκρατικό χώρο με γνώμονα τη σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά είπε κλείνοντας ο εκδότης, υπογραμμίζοντας ότι με «συνέπεια λόγων και πράξεων, θα φέρουμε την αλήθεια στον αναγνώστη».

Την διεύθυνση της εφημερίδας έχουν οι Π. Παναγιώτου και Χρ. Μαχαίρας. Διευθυντές σύνταξης της εφημερίδας αναλαμβάνουν ο Ι. Κορωναίος και ο Σ. Κοτρώτσος, με πλήθος γνωστών δημοσιογράφων σε επιτελικές θέσεις. Ο παλαίμαχος αθλητικός ρεπόρτερ και παρουσιαστής για χρόνια της «Αθλητικής Κυριακής» Ν. Κατσαρός τίθεται επικεφαλής του αθλητικού τμήματος ενώ ο Δ. Στεμπίλης θα αναλάβει την επιμέλεια του διαδικτυακού site το οποίο σύντομα θα πλαισιώνει την εφημερίδα. Να σημειωθεί ότι την έκδοση της εφημερίδας, κάθε Κυριακή, θα συνοδεύει ένα βιβλίο από επιλεγμένες εκδόσεις του Οίκου Λιβάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

«Όλβιος όστις ιστορίας έσχε μάθησιν»(Ευριπίδης) : «Ο Χίτλερ και οι Απόστολοι του Κακού» /Ντοκιμαντέρ (2016)

Αντικειμενικό πορτρέτο, βασισμένο σε έγχρωμα αρχεία, του Αδόλφου Χίτλερ και των ανδρών γύρω του, που ήταν οι  υπεύθυνοι για την επιτυχία του...