Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2017

Μαύρο χιούμορ άλαλο και 90 ετών

cat canary 1927

The Cat And The Canary – Η Γάτα Και Το Καναρίνι (1927)

από 


Επισκόπηση: Εταιρείες Παραγωγής Universal Pictures
Μεταφρασμένος Τίτλος:Η Γάτα Και Το Καναρίνι
Διάρκεια: 1 Ώρα και 28 Λεπτά (88 Λεπτά)
Σλόγκαν: New York's Smashing Stage Success that has thrilled thousands!Η Νεοϋρκέζικη σούπερ επιτυχία που  ενθουσίασε χιλιάδες θεατές!


  • Η οικονόμος του σΚΡΙΤΙΚΗ
     Υπόθεση: Στο «The Cat And The Canary», οι συγγενείς ενός εκκεντρικού εκατομμυριούχου συγκεντρώνονται στην έπαυλη του 20 χρόνια μετά το θάνατό του για να ανοίξουν την διαθήκη του.
    cat canary
    Βωβός κινηματογράφος και η συγκεκριμένη ταινία γυρίστηκε ξανά το 1939 και το 1978. Μετά από είκοσι χρόνια, ανοίγει επιτέλους η διαθήκη του Cyrus West, εκκεντρικού εκατομμυριούχου, ο οποίος όσο ζούσε «στοιχειωνόταν» από τους άπληστους συγγενείς του λόγω της περιουσίας του. Οι συγγενείς του καλούνται στην τρομακτική του έπαυλη για να μάθουν ποιος από όλους θα είναι ο κληρονόμος. Ο κληρονόμος ανακοινώνεται αλλά μετά την ανακοίνωσή του, αρχίζουν μυστηριώδεις εξαφανίσεις και ένας φόνος.


    Horror Trivia

    Ο σκηνοθέτης James Whale είχε δηλώσει πως η εκδοχή της ταινίας του 1927 επηρέασε την δουλειά του στις ταινίες Frankenstein (1931) και The Old Dark House (1932).
    Καταπληκτική ταινία η οποία αποτέλεσε βάση και έμπνευση όλων των ταινιών κωμωδίας-τρόμου-μυστηρίου. Επιβλητική και σκοτεινή ατμόσφαιρα, παιχνίδι με τις σκιές και τα πρόσωπα και ένας τρομακτικός πύργος να δεσπόζει στο τοπίο. Πλεκτάνες και συνωμοσίες, μυστήριο και όλα τα επακόλουθα ενός πύργου ο οποίος θεωρείται στοιχειωμένος από τον ιδιοκτήτη του. Οι ηθοποιοί είναι απολαυστικοί χωρίς να είναι υπερβολικοί. Το «The Cat And The Canary» δεν κουράζει, μιας και σε 1 ώρα και 24 λεπτά καταφέρνει να πει όλα όσα θέλει σε αντίθεση με πολλές ταινίες του σήμερα που φλυαρούν αδιάκοπα. Η μουσική είναι εκπληκτική και δένει απόλυτα με την κάθε σκηνή. Μέσα από την ταινία παρουσιάζεται η ανθρώπινη αδυναμία, η απληστία, η κακία.
    cat canary 2
    Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω από την ταινία γιατί θα αποκαλύψω πολλά. Δείτε την και θα με θυμηθείτε. Είναι από τις ταινίες που σου μένουν και πάντα τις συγκρίνεις με τις αντίστοιχες αυτού του είδους. Θα πρότεινα επίσης να δείτε και τις άλλες δυο σχετικές ταινίες που γυρίστηκαν, το ’39 και το ’78 αντίστοιχα και να κάνετε ένα crash test.

    * Τη μουσική που ακούγεται στη συγκεκριμένη κόπια έγραψε ένας Έλληνας συνθέτης, ο Διονύσης Μπουκουβάλας, το 2014.

    The Cat And The Canary

  •  cat canary 1927 poster  2 cat canary 1927 poster 1 cat canary 1927 poster 3 cat canary 1927 poster 4
flixster
rotten tomatoes
allmovie
wikipedia
The Cat and the Canary (1927)
cat canary 1927 still 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

DIDO - WHITE FLAG (Lyrics)

Ντάιντο