Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2017

Τα λογοτεχνικά βραβεία του Αναγνώστη 2017

ΑΘΗΝΑ 07/06/2017

Ο Δημήτρης Μαμαλούκας και το μυθιστόρημα του «Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών», η 'Αντζελα Δημητρακάκη και το διηγημά της «Τέσσερις μαρτυρίες για την εκταφή του ποταμού Ερρινυού» αναδείχτηκαν μεταξύ άλλων νικητές στα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη 2017, που απονεμήθηκαν απόψε για πέμπτη χρονιά.

Συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοπώλες, τυπογράφοι, σχεδιαστές βιβλίου, συγκεντρώθηκαν στην καθιερωμένη στο Μουσείο Μπενάκη, τελετή του ομώνυμου ηλεκτρονικού περιοδικού, που φέτος απένειμε το μεγάλο τιμητικό βραβείο του στον καθηγητή και ποιητή Νάσο Βαγενά, για το σύνολο του έργου του.

Αναλυτικά τα βραβεία Αναγνώστη 2017 είναι τα εξής:


Μεγάλο τιμητικό βραβείο για το σύνολο του έργου του στον καθηγητή και ποιητή Νάσο Βαγενά

Αποτέλεσμα εικόνας για Βαγενάς, Νάσος, 1945.:BiblioNet : Βαγενάς, Νάσος, 1945

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαμαλούκας Δημήτρης, «Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών ΤαξιαρχιώνΒραβείο μυθιστορήματος: Μαμαλούκας Δημήτρης, «Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών», αστυνομικό, εκδ. Κέδρος.

Βραβείο διηγήματος-νουβέλας: 'Αντζελα Δημητρακάκη, «Τέσσερις μαρτυρίες για την εκταφή του ποταμού Ερρινυού», νουβέλα, εκδ. Βιβλιοπωλείο της Εστίας.
 
Βραβείο δοκιμίου: Σινιόσογλου Νικήτας, «Αλλόκοτος ελληνισμός, Δοκίμιο για την οριακή εμπειρία των ιδεών», Κίχλη.
Αποτέλεσμα εικόνας για Σινιόσογλου Νικήτας, «Αλλόκοτος ελληνισμός,
Βραβείο ποίησης: Πολενάκης Σταμάτης, «Τα τριαντάφυλλα της Μερσέδες», Μικρή 'Αρκτος.
Αποτέλεσμα εικόνας για Πολενάκης Σταμάτης, «Τα τριαντάφυλλα της Μερσέδες»,
Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου/ης στην πεζογραφία: Καλλιρρόη Παρούση, «Κανείς δεν μιλάει για πεύκα», ΚέδροςΑποτέλεσμα εικόνας για Καλλιρρόη Παρούση, «Κανείς δεν μιλάει για πεύκα», Κέδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: