Σάββατο, Ιουνίου 10, 2017

Ενδιαφέρουσες  (παρά το ότι είναι) Χολιγουντιανές ταινίες, που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες ζωής



1. 127 Hours/ 127 ώρες:Βρετανο-αμερικανική ταινία δραματικής  επιβίωσης. Βασίζεται στην πραγματική ιστορία ζωής του Άρον Ράλστον,  ενός ορειβάτη, που σφηνώθηκε σε μία σχισμή ενός ορεινού όγκου επί   127 ώρες.

2. Into the Wild/Ταξίδι στην άγρια δύση: Αμερικανική ταινία επιβίωσης, βιογραφικό δράμα  του 2007. Βασίζεται στα ταξίδια του Christopher McCandless στη Βόρεια Αμερική και η ζωή του σε ακραίες συνθήκες στην άγρια ​​φύση της Αλάσκας, στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
3.The Accused/Οι κατηγορούμενοι: ταινία.χαλαρά βασισμένη στον πραγματικό βιασμό της Cheryl Araujo που συνέβη στο Big Dan's Bar στο New Bedford, της Μασαχουσέτης, στις 6 Μαρτίου 1983.
4.Saving Private Ryan : Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν είναι μια αμερικανική επική ταινία πολέμου. Μια πραγματική ιστορία που βασίζεται σε έναν στρατιώτη των ΗΠΑ ο οποίος μεταφέρεται από τη Νορμανδία μετά την απώλεια και των τριών αδελφών του, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
5.The Aviator / Ιπτάμενος κροίσος:   Γερμανο-αμερικανική δραματική ταινία του 2004 με βιογραφικά στοιχεία. Σκηνοθετήθηκε  από τον Martin Scorsese και απεικονίζει τη ζωή του Howard Hughes, πρωτοπόρου της αεροπορίας και διευθυντή των Hell Angels. Η ταινία απεικονίζει τη ζωή του ανάμεσα στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και τα τέλη της δεκαετίας του 1940, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Hughes έγινε επιτυχημένος παραγωγός ταινιών και μεγιστάνας αεροσκαφών ,ενώ ταυτόχρονα αυξανόταν η  σοβαρή ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή του.
6.The Hurt Locker:Αμερικανική  πολεμική ταινία του 2008  βασισμένη σε αληθινά γεγονότα για μια  ομάδα εξουδετέρωσης  εκρηκτικών  κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ
7.Hachiko/Ένας πιστός σκύλος:  Βρετανο-αμερικανική δραματική ταινία του 2009, βασισμένη στην αληθινή ιστορία  του  Hachiko, ενός πιστού στο αφεντικό του σκύλου.
8.The Whistleblower/Επικίνδυνη σιωπή: ταινία θρίλερ του 2010 εμπνευσμένη  από την ιστορία της   Kathryn Bolkovac, μιας   αστυφύλακα από τη Νεμπράσκα που προσλαμβάνεται ως  "ειρηνοποιός"  των Ηνωμένων Εθνών στην ειρηνευτική δύναμη  DynCorp International στη μεταπολεμική Βοσνία και Ερζεγοβίνη,  το 1999.
9.The Way Back:  δραματική ταινία  επιβίωσης του 2010, που βασίζεται στα απομνημονεύματα του πρώην Πολωνού αιχμαλώτου πολέμου , στον Β΄. Π.Π. , Slawomir Rawicz,  ο οποίος δραπέτευσε από ένα σοβιετικό Γκουλάγκ και περπάτησε 6.000  χιλιόμετρα έως την ελευθερία.
10.We Bought a Zoo/ Ο ζωολογικός μας κήπος : Αμερικανική ταινία οικογενειακής κωμωδίας-δράματος του 2011  βασισμένη χαλαρά στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο  του Benjamin Mee, που κυκλοφόρησε το . 200.
11.Zero Dark Thirty : αμερικανικό θρίλερ δράσης, βασισμένο στην ιστορία μιας περιπέτειας με πρωταγωνιστή τον  πιο επικίνδυνο άνθρωπο στον κόσμο.
12.Kill the Messenger/ Ο αγγελιοφόρος πρέπει να πεθάνει:  Αμερικανικό  θρίλερ , που  βασίζεται στη συμμετοχή της CIA στην παράνομη διακίνηση κοκαΐνης στις ΗΠΑ..
13.The Frozen Ground/Υπό το μηδέν : Αμερικανικό θρίλερ μυστηρίου βασισμένα στα εγκλήματα του πραγματικού εγκληματία της  Αλάσκας Robert Hansen.
14.Black Mass : Αμερικανικό δράμα  του  2015 , που βασίζεται στην αληθινή ιστορία μιας ανέντιμης συμμαχίας μεταξύ του FBI και του διαβόητου γκάνγκστερ Whitey Bulger
15.Blow:  βιογραφική ταινία για τον Αμερικανό λαθρεμπόριο κοκαΐνης George Jung, με βάση τις πραγματικές ιστορίες του George Jung, του Pablo Escobar, του Carlos Lehder Rivas και του καρτέλ του Μεντεγίν .
16.Philadelphia/Φιλαδέλφεια : είναι μια αμερικανική δραματική ταινία με βασικά θέματα το HIV / AIDS, την ομοφυλοφιλία και την ομοφοβία. Τα γεγονότα στην ταινία είναι παρόμοια με τα γεγονότα στη ζωή των δικηγόρων Geoffrey Bowers και Clarence B.
17.The Girl Next Door/Το κορίτσι της διπλανής πόρτας (2004): αμερικανική ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα , δηλαδή τα βασανιστήρια και τη δολοφονία της Sylvia Likens από τον Gertrude Baniszewski ,  το καλοκαίρι του 1965.
18.Compliance/Το τέρας μέσα της:  Αμερικανικό θρίλερ, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, που συνέβησαν στο Μπούλιτ Κάουντι του Κεντάκι..Ξαναζωντανεύει την επιβολή τερατωδών και εξευτελιστικών  απαιτήσεων προς μια αφελή υπάλληλο των Μακ Ντόναλτ  εκ μέρους των προϊσταμένων της , που υλοποιούνται  στη βάση μιας σατανικά σχεδιασμένης τηλεφωνικής εξαπάτησης των πρωταγωνιστών από ένα διεστραμμένο τύπο.
19.Fair Game/Παιχνίδια συνωμοσίας ( 2010):βιογραφικό κατασκοπευτικό δράμα , που βασίζεται στα απομνημονεύματα της  Valerie Plame. Αποκαλύπτει περιστατικά κατά τη διάρκεια της θητείας της  ως πράκτορα της ΣΙΑ επί προέδρου Μπους  κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...