Τρίτη, Μαΐου 30, 2017

La Linea: η αγέραστη σειρά υπέροχων κινούμενων σχεδίων

Αποτέλεσμα εικόνας για Osvaldo Cavandoli.
Η  La Linea είναι   η  Ιταλική  σειρά υπέροχων κινούμενων σχεδίων  που δημιουργήθηκε το 1969 από τον ιδιοφυή Osvaldo Cavandoli (Osvaldo Cavandoli , 1920-2007)- Wikipedia και ζει και βασιλεύει έως σήμερα στο διαδίκτυο

Λόγω της σύντομης διάρκειάς τους (συνήθως 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα), τα καρτουνάκια χρησιμοποιούνταν ως "γέφυρες" μετάβασης από μία κινηματογραφική/τηλεοπτική  εκπομπή σε μία άλλη.
Το θέμα των  κινούμενων γελοιογραφημάτων είναι ένας άνθρωπος  (γνωστός ως 'κύριος  Linea/Γραμμή  ή, σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, ως  'Balou',  'Linus' στη Σουηδία και Μπάιουμ Μπάιουμ, στην Ελλάδα).
Ένας ανθρωπάκος-σχέδιο περπατά σε μία άπειρη γραμμή, της οποίας είναι μέρος. Ο χαρακτήρας συναντά εμπόδια και συχνά γυρίζει στον γελοιογράφο για να του δώσει  μια λύση. Τα επαναλαμβανόμενα εμπόδια νευριάζουν τον ανθρωπάκο, κάνοντάς τον να παραπονιέται και να θυμώνει με   τον γελοιογράφο. Η συνεχής αντιδικία μεταξύ του ήρωα και του δημιουργού του , που σβήνει και τροποποιεί συνεχώς την "Γραμμή",  κινείται πάνω σε έναν άξονα συνεχών ευρηματικών επινοήσεων με έντονα διασκεδαστικό χαρακτήρα.
Η γλώσσα του ανθρωπάκου είναι  ακατάληπτη, αλλά  δε χρειάζεται μεταγλώττιση , γιατί το θέμα κάθε επισοδίου είναι εύκολα αντιληπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yasmine Hamdan - Hal (official music video) #JimJarmusch EditQ « Ω εύθραυστη καρδιά μου/ Ο χωρισμός με σκοτώνει»...

I adore you And if a day passes by without seeing you I forget you How come this time I drew you The Longing moves the nostalgia in my heart...