Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017

ΜΙΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Αριστείδης Αλαφούζος 
«Το 1985 ο Αριστείδης Αλαφούζος μπήκε στην αγορά των πετρελαιοφόρων, όταν εκμεταλλευόμενος την κρίση στη ναυτιλία αγόρασε 16 πετρελαιοφόρα ηλικίας 3-10 ετών, σε χαμηλό κόστος. Από τα τέλη του 1980 ξεκίνησε να παραγγέλνει καινούργια πλοία, παραγγέλλοντας 17 πετρελαιοφόρα κυρίως από την Ιαπωνία.
Το 1988, ο Αριστείδης Αλαφούζος αγόρασε την εφημερίδα «Καθημερινή»* και από την πλήρη παρακμή τη μετέτρεψε σε μια από τις ηγετικές εφημερίδες της Ελλάδας, κυρίως όσον αφορά στην κυκλοφορία και την επιρροή στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της χώρας.
Δέκα χρόνια αργότερα, η Καθημερινή και η International Herald Tribune (η οποία ανήκει στους New York Times) σύστησαν μια κοινή επιχείρηση για να εκδώσει την Αγγλόφωνη καθημερινή έκδοση της “Καθημερινής” στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αλβανία.
Ο Αριστείδης Αλαφούζος με τη σύζυγό του Ελένη απέκτησαν δυο γιους, τον Ιωάννη και το Θεμιστοκλή -οι οποίοι ασχολούνται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τη Ναυτιλία- και επτά εγγόνια»  
Πηγή: SKAI.gr


Απόσπασμα της "αγιογραφίας"   του εκλιπόντος γενάρχη της δυναστείας των Αλαφούζων, Αριστείδη, την οποία δημοσιεύουν  με πανομοιότυπο τρόπο στο διαδίκτυο όλες οι "διαπλεκόμενες" εφημερίδες και ιστοσελίδες, αποκρύπτοντας επιμελώς το πώς και πότε απέκτησε την Καθημερινή  και τον SKAΙ από τον  διαβόητο Κοσκωτά , την "αμαρτωλή"  σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία και τον "πόλεμο" ανάμεσα σ΄ αυτόν και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Για περισσότερες λεπτομέρειες 
 
[.......]
Οι σχέσεις του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Το 1988, ο Αριστείδης Αλαφούζος αγόρασε από τον φυγόδικο Γ. Κοσκωτά την εφημερίδα «Καθημερινή» και τον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι. Τότε, οι σχέσεις του με τον Κων. Μητσοτάκη ήταν ακόμη άριστες.
Τον Φεβρουάριο του 1991 ξέσπασε πόλεμος μεταξύ του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της οικογένειας Αλαφούζου, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Κοσκωτά.
Στο βάθος της υπόθεσης βρίσκονταν από τη μια μεριά η αντίθεση Μητσοτάκη- Κωνσταντίνου Καραμανλή και από την άλλη οι εκκρεμότητες των νεόκοπων εκδοτών-καναλαρχών με τη Δικαιοσύνη, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς.
Η ρήξη των δύο ανδρών ωστόσο κορυφώθηκε παραμονές των εκλογών του 1993, μετά την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος τον ενέπλεξε στην πτώση της κυβέρνησης.
"Κατηγορώ την οικογένεια Αλαφούζου ότι βρίσκεται πίσω από τη συνωμοσία της ανατροπής της κυβέρνησης. Είναι η κατηγορία μου ξεκάθαρη. Εκείνο για το οποίο κατηγορώ τον κ. Αλαφούζο δεν είναι ότι είχε συμφέροντα οικονομικά να πέσει η Ν.Δ., είναι ότι ενεπλάκη ευθέως στην υπόθεση ανατροπής της κυβέρνησης", έλεγε τότε.
Οι καταγγελίες του για τα χρήματα στον Κων. Μητσοτάκη
Τρεις μέρες πριν τις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993, οι οποίες σηματοδότησαν την επιστροφή τού Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία, ο Αριστείδης Αλαφούζος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα» και τη δημοσιογράφο Τζώρτζια Κοντράρου, δηλώνοντας ότι είχε βοηθήσει τη Νέα Δημοκρατία, δίνοντας πολλές φορές χρήματα διά πλαγίων οδών.

Αποσπάσματα της επίμαχης συνέντευξης
"Τις παραμονές των εκλογών του Ιουνίου του 1989 μού ζήτησε να ενισχύσω το κόμμα. Το έκανα ευχαρίστως και με σημαντικό ποσό. Εστειλα σ’ έναν λογαριασμό στο Λονδίνο 600.000 δολάρια. Το έκανα με μεγάλη χαρά και πολλή ευχαρίστηση".
"Μετά από λίγο καιρό ο κ. Μητσοτάκης άρχισε να ζητάει χρήματα. Μου ζητούσε, σχετικώς με το αρχικό ποσό που έδωσα, μικρά ποσά. Και επειδή του κ. Μητσοτάκη τού ξεφεύγουν κουβέντες, κατάλαβα ότι αυτά τα μικροποσά τα διέθετε όχι για τόσο θεμιτούς σκοπούς".
"Εγώ δυσφόρησα κι αναρωτήθηκα πού θα πάει το πράγμα. Είπαμε να βοηθήσουμε στις εκλογές, αλλά όχι κι έτσι. Την προτελευταία φορά που τον συνάντησα, του είπα πως θα του δώσω ένα ποσό μεγάλο, κι εδώ τελειώνουμε. Τελεία και παύλα. Πράγματι, στις 12 Οκτωβρίου τού έδωσα μια επιταγή 1.000.000. δολαρίων", αναφέρει.
Ο Αρ. Αλαφούζος υποστηρίζει ότι δεν έλαβε καμιά απόδειξη, παρά μόνο «ληγμένα» κουπόνια της Ν.Δ. και ότι όλα αυτά τα χρήματα δεν πέρασαν στα ταμεία του κόμματος. [.......].
Πηγή: boro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ=> Αριστείδης Αλαφούζος: - Ο επιχειρηματικός θρίαμβος, το σκάνδαλο Κοσκωτά... 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι «εισαγγελείς» που έγιναν «κατηγορούμενοι» ,tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: