Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017

Το ιδιωτικό σύμφωνο ενός δημόσιου ψεύτη

Νέες αποκαλύψεις για το «σύμφωνο Γεωργιάδη»: Δεν πρωτοκολλήθηκε γιατί ο υπουργός έθεσε ρήτρα εμπιστευτικότητας

Ζητήστε το από τον υπουργό, δεν το έχουμε...
Λόγω της απαίτησης του Άδωνι Γεωργιάδη να υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας δεν πρωτοκολλήθηκε το μνημόνιο που οδήγησε στην πώληση του Νοσοκομείου Ντυνάν σε ιδιώτες, όπως προκύπτει από έγγραφο της διοίκησης του Ντυνάν. Ωστόσο, χθες ο πρώην υπουργός πέρασε όλη την ημέρα στα κανάλια και τα ραδιόφωνα παριστάνοντας τον ανήξερο και τον αμέτοχο για το θέμα της μη πρωτοκόλλησης.
Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει η «Αυγή», η ασκούσα χρέη προέδρου αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν Θεοδώρα Παπαδάκη, σε έγγραφό της με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 2016, αποκαλύπτει ότι το επίμαχο έγγραφο «ποτέ δεν αρχειοθετήθηκε, με εντολή της τότε διοικήσεως, διότι, εξ όσων γνωρίζουμε, ο υπογράψας υπουργός έθεσε ρήτρα εμπιστευτικότητας». Μάλιστα συνιστά στον ενδιαφερόμενο να το αναζητήσει από τον Άδ. Γεωργιάδη! «Για τον λόγο αυτό μόνον από εκείνον πρέπει να το ζητήσετε, εάν το κρίνετε σκόπιμο» αναφέρει.

Το έχει;

Την ίδια ώρα που το νοσοκομείο δηλώνει ότι δεν αρχειοθετήθηκε το σύμφωνο επειδή ο υπουργός έθεσε ρήτρα εμπιστευτικότητας, ο Άδ. Γεωργιάδης υποστήριζε (στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ) ότι «το αν έχει πρωτοκολληθεί στο νοσοκομείο εγώ δεν το γνωρίζω, γιατί δεν διοικώ το νοσοκομείο». Ακόμη ισχυρίστηκε (στο ραδιόφωνο 24/7) ότι «στο υπουργείο Υγείας έχει πρωτοκολληθεί κανονικά και είναι στη διάθεση των μετέπειτα υπουργών» - κάτι που ώς τώρα δεν επιβεβαιώνεται.
Στις πολλές συνεντεύξεις που έδωσε ο Άδ. Γεωργιάδης δεν αποκάλυψε αν διαθέτει το έγγραφο ούτε αν προτίθεται να το δημοσιοποιήσει ή να το καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.

"Η τράπεζα το ζήτησε"

Ο Άδ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «παρακμή της ιστορικής εφημερίδας που δείχνει την παρακμή της πάλαι ποτέ ανανεωτικής Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ» και είπε ότι το μνημόνιο είχε δημοσιοποιηθεί σε συνέντευξη Τύπου. Όμως παραδέχθηκε ότι «η ρήτρα εμπιστευτικότητας ζητήθηκε από την τράπεζα, διότι θεωρήθηκε μια ιδιωτική συναλλαγή μεταξύ δύο ιδιωτών, δηλαδή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της τράπεζας, και η τράπεζα δεν ήθελε για ένα περιουσιακό στοιχείο που είχε ενεχυριάσει και θα έβγαινε σε πλειστηριασμό να γνωρίσει δημοσιότητα και οι ανταγωνιστές της τους όρους αυτής της συμφωνίας βάσει των οποίων η τράπεζα συνέχιζε να χρηματοδοτεί το νοσοκομείο». Ισχυρίστηκε ότι το ίδιο έγινε με την περίπτωση του Μαρινόπουλου. Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. παραπονέθηκε επειδή η «Αυγή» δεν του τηλεφώνησε για να κάνει δήλωση...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ

«Σύμφωνο Γεωργιάδη» με ρήτρα εμπιστευτικότητας για πώληση του Ντυνάν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: