Εμείς τους πληρώνουμε, αυτοί μας φτύνουν

Μπαράζ γεγονότων σε βάζουν καθημερινά σε σκέψεις για δημόσιους λειτουργούς, υπαλλήλους ή απλώς κράχτες, οι οποίοι όλοι, ανεξαρτήτως αν καλύπτονται πίσω από διάφορες βαρύγδουπες ιδιότητες, πληρώνονται από τους βαρύτατα φορολογούμενους Έλληνες. Και συνήθως πληρώνονται αδρά, όταν κάποιοι κλάδοι, π.χ. οι εκπαιδευτικοί, πληρώνονται με ποσά υποπολλαπλάσια.
Πρώτο παρανοϊκό σύμπτωμα, ενδεικτικό του πώς κάποιοι βγάζουν από τη μύγα ξύγκι, η περίπτωση των τριών κυριών αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Σάμου που αποφάσισαν να σταματήσουν με την επίκληση «λόγων συνείδησης», να χορηγούν αναισθησία για περιπτώσεις διακοπής κύησης.
Ναι, ο νόμος τις καλύπτει, αλλά εγώ ο φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώνω τα έξοδα μετάβασης από άλλο μέρος στη Σάμου κάποιου άλλου αναισθησιολόγου. Το ό,τι αυτοί οι λόγοι συνείδησης προβλήθηκαν αιφνιδίως από τις τρεις κυρίες έπειτα από τη συνταξιοδότηση του διευθυντή συζύγου της μιας, μπορεί να είναι σύμπτωση. Επίσης η προσχώρηση σ’ αυτήν την άποψη της συνδικαλίστριας του ΚΚΕ ενδέχεται να είναι τυχαία. Μπορεί να ανακάλυψε ότι ώς τώρα έκανε λάθος και έδωσε αναισθησία -μαζί με τις συναδέρφισσες της- σε 550 Σαμιώτισσες. Εξάλλου, θρησκευόμενη δεν είναι και η κ. Κανέλλη;
Ερώτηση πρώτη: υπάρχει ιδιωτικό ιατρείο στη Σάμο που επιδίδεται στη διακοπή κυήσεων; Με ή χωρίς αναισθησία;
Ερώτηση δεύτερη: αν υπέβαλε αίτηση ένας αντιρρησίας συνείδησης να προσληφθεί ως επαγγελματίας οπλίτης, θα γινόταν αυτό δεκτό;
Νομίζω ότι ο μόνος τρόπος είναι η άμεση διακοπή όχι της κύησης, αλλά της σύμβασης αυτών των κυριών με το ελληνικό δημόσιο. Με νόμο ή χωρίς νόμο, αυτό είναι θέμα άλλων να το κρίνουν. Πρέπει, όμως, να πάρουν δρόμο αμέσως, χωρίς καθυστέρηση και να πάνε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους εκεί που αυτά τα τερτίπια είναι ανεκτά.
Νόμιμη απεργία; Θαύμα!Αποτέλεσμα εικόνας για απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ
Επόμενο κρούσμα η απόφαση δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης να θεωρήσει νόμιμη την απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ οι οποίοι επικαλούνται ότι ο Οργανισμός έχει να τους πληρώσει δυο μήνες. Θαυμάσια. Παραβλέπω τα ειρωνικά σχόλια που φέρεται να εκστόμισε η πρόεδρος του Δικαστηρίου σε βάρος του υπουργού Σπίρτζη (τα οποία η πρόεδρος δεν διέψευσε, δεν είπε έστω ότι άλλο εννοούσε) διότι είναι γνωστή η επιστράτευση στον «ιερό αγώνα υπέρ του νόμου και της τάξεως» κάποιων λειτουργών της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Απλώς θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε από την προϊστάμενη αρχή πόσες απεργίες είχε κρίνει νόμιμες η κυρία πρόεδρος πριν από το ’15, τι σημαίνει δημόσιο συμφέρον και αν εμπίπτει σ’ αυτό η καταταλαιπώρηση εκατοντάδων χιλιάδων θεσσαλονικέων από το παιχνιδάκι της διοίκησης του ΟΑΣΘ με τους εργαζόμενους – μετόχους.
Σε περιπτώσεις που ιδιοκτήτες π.χ. εφημερίδων είχαν ένα χρόνο να πληρώσουν εργαζόμενο, η απεργία κρινόταν παράνομη. Εντάξει, οι νόμοι είναι λάστιχο, αλλιώς τι θα χρειαζόμασταν τους δικηγόρους, αλλά μήπως πρέπει κάποτε η κρίνουσα τους πάντες δικαιοσύνη να κριθεί επίσης (έστω μια ανακοίνωση από την Ενωση Δικαστών – Εισαγγελέων που παρεμβαίνει κι εκεί που δεν τη σπέρνουν);
Ζήτωσαν οι χούλιγκανΑποτέλεσμα εικόνας για κουτακι μπυρας στον ιβιτς
Τρίτη περίπτωση (που άπτεται της δουλειάς μας): από πότε οι ρεπόρτερ της ΕΡΤ αναλαμβάνουν εργολαβικά την υπεράσπιση χούλιγκαν της οποιασδήποτε ομάδας και αναλαμβάνουν να κρίνουν αυτοί πότε ένας αγώνας διακόπτεται και πότε όχι, αν ένα «κουτάκι» μπίρας (των 500 ml) σκοτώνει η προκαλεί απλώς εκδορές, όπως «διέγνωσε και ο γιατρός του γηπέδου», δηλαδή του Παναθηναϊκού; Και από πότε έμαθε τους νόμους της φυσικής για να αποφαίνεται ότι μπορεί το «κουτάκι» να ήταν άδειο; Τελικά ποιος τους πληρώνει; Εμείς ή ο πρόεδρος; ‘Η και οι δυο;
Την τιμή της ΕΡΤ και των συντελεστών της Αθλητικής Κυριακής έσωσε ο συμμετέχων στην εκπομπή διαιτητής κ. Βαρούχας που ήταν κατηγορηματικός (είναι διακοπή, έλεγε) και ο ένας εκ των δυο παρουσιαστών. Το εντυπωσιακό όμως ήταν ότι επί μια περίπου ώρα ο συγκεκριμένος ρεπόρτερ έψαχνε να βρει διάφορους παράγοντες του Παναθηναϊκού που δήλωναν (προφανώς είναι γιατροί ο κ. Κωνσταντίνου και ο κ. Λυμπερόπουλος) ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ έπαιζε θέατρο και δεν έπαθε τίποτα.Αποτέλεσμα εικόνας για . Λυμπερόπουλος Με δυο λόγια, προετοίμαζε την υπερασπιστική γραμμή που είδαμε τρεις μέρες μετά. Η άλλη πλευρά; Εμφανίστηκε ξαφνικά στην οθόνη ο παοκτσής ρεπόρτερ από τη Θεσσαλονίκη που κοιτούσε αμήχανα, μιας και δεν ήταν καν στο γήπεδο. Είπε κάτι και τον έστειλαν.
Μα από πότε το ρεπορτάζ κάθε ομάδας το αναλαμβάνει ο κολλητός των προέδρων; Και άντε να το κάνει αυτό το ΣΚΑΪ ή το Star. Η ΕΡΤ; Δυστυχώς το ίδιο γίνεται και στο πολιτικό ρεπορτάζ και η κατά τα άλλα λαλίστατη πρωτοβάθμια ΕΣΗΕΑ καθεύδει, η δευτεροβάθμια ΠΟΕΣΥ ακολουθεί πιστά και η ΕΣΗΕΜ-Θ βγάζει ανακοινώσεις μόνον όταν οι χούλιγκαν πλακώνουν κάποιους αθλητικογράφους – οπαδούς.
Μάλλον χάσαμε την μπάλα.