Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Μου θυμίζεις το τελευταίο λίφτινγκ των συνταξιούχων και των φορορολογουμένων...
 



αζάρωτος: απτύχωτος, αρυτίδωτος, ασούρωτος, ασούφρωτος. ασταφίδιαστος, ατσαλάκωτος, ενφρουασάμπλ.
Μόνιμη έγνοια και καημός είναι για πλείστες όσες κυρίες της ελληνικής "υψηλής" κοινωνίας αλλά και για πολλούς πρωτοσειράτους κα
λλιτέχνες η μούρη τους . Και είναι πολύ φυσικό να ανησυχούν οι άνθρωποι για τις επιπτώσεις του χρόνου επάνω της, όταν όλη τους η γκλαμουριά στηρίζεται στη μούρη και όχι στον εγκέφαλο.Σε μια κοινωνία όπου πουλάει μόνο η μούρη, αν δεν είσαι μουράτος , την έβαψες.
Τα ποσά που δαπανούν για λιφτινίκια και μποτόξια είναι ασύλληπτα, πιστεύοντας έτσι ότι θα σταματήσουν τη γήρανση και θα διατηρήσουν την αιώνια φρεσκάδα τους.
Οι πλαστικοί χειρούργοι που έχουν αναλάβει την ιερή αποστολή
να "γυρίσουν πίσω το ρολόι" του χρόνου επί της κεφαλής και να αναστυλώσουν τα σάρκινα ερείπιά της κάνουν χρυσές δουλειές. Οι ρυτιδεκτομές πάνε και έρχονται, τα περιττά λίπη αδειάζονται με τους κουβάδες στα σκουπίδια , τα τεντώματα των μυών του προσώπου και του λαιμού φτάνουν στο μή περαιτέρω , τα κοκαλάκια της μύτης πετιούνται στον Αζόρ της γειτονιάς, μέτωπα μακραίνουν σαν τον νέο αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Μακεδονία και "πεσμένα" βλέφαρα τουρλώνονται υπερηφάνως σαν τα καμαρωτά τόξα ρωμαϊκης αψίδας .
Τα αποτελέσματα των λεπτεπίλεπτων αυτών επεμβάσεων είναι εντυπωσιακά . Όλη η Ελλάδα έχει γεμίσει από "μάσκες του Φραγκεστάιν" , που κυκλοφορούν παγωμένες στους δρόμους ή εμφανίζονται αγέλαστες (λόγω των υπερτσιτωμένων μυών) στις τηλεοράσεις προκαλώντας ποικίλα χάχανα απορίας ή αποστροφής , ανάλογα με τη σκοπιά που βλέπει το οικτρό θέαμα κανείς. Διότι , όπως και να το κάνουμε, είναι άκρως θλιβερό το να βλέπεις καλλιτέχνιδες που έχουν την ηλικία της προγιαγιάς σου να εμφανίζονται με μεταλλαγμένες φάτσες,οι οποίες θυμίζουν αμυδρά αυτό που ήσαν κάποτε ή πρέπει να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια , για να μαντέψεις ποιο είναι το υβρίδιο με την καινούρια μάπα που μιλάει σαν το ανθρωποειδές του δόκτορα Καλιγκάρι μπροστά στο φακό.
Βλέποντας όλα αυτά τα αναστυλωμένα μνημεία της ζωής είναι αδύνατο να μη σκεφθείς πόσο δίκαιο είχαν οι αρχαίοι που έλεγαν " Δεινόν το γήρας΄ου γαρ έρχεται μόνον.". Πράγματι, μαζί του έρχονται και οι αρρώστιες ,μία από τις οποίες είναι η εγκεφαλομαλάκυνση.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Ποιά από τις εικονιζόμενες γυναίκες έχι κάνει λίφτινγκ;

αηδία: δυσάρεστη αίσθηση, αποστροφή , σίχαμα, σιχαμάρα, σιχασιά, όλα όσα δηλαδή αισθήματα νιώθει να αναβλύζουν καθημερινά από μέσα του ο σώφρων Έλληνας με τα παρανοϊκά που βλέπει να συμβαίνουν γύρω του, για τα οποία όμως δεν είναι και τόσο ανεύθυνος. Ορισμένοι μάλιστα κοινωνικοί ψυχολόγοι λένε ότι κατά βάθος γουστάρει αυτά που υποστηρίζει ότι αποστρέφεται.


"Τάκη, είσαι σαν την ελληνική πραγματικότητα
Με αηδιάζεις αλλά ΓΟΥΣΤΑΡΩ!"

Gerontakos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης: ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΑ!...

  Δεν ντρέπονται τα ΜΜΕ να εξαφανίζουν ακόμα και την Καρυστιανού; Δημήτρης Κανελλόπουλος Τόσο σημαντική είναι η πολιτική προστασία των Μη...