Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017

Απληστία μετά φόνου

Killer bait /Πολύ αργά για δάκρυα
 (1949)
Η Τζέιν Πάλμερ (Λίζαμπεθ Σκοτ) και ο άνδρας της Άλαν (Άρθουρ Κένεντι), είναι ένα ζευγάρι μεσοαστών, που πηγαίνουν με το ανοιχτό αμάξι τους  επίσκεψη σε φίλους, όταν κάποιος άγνωστος  τούς προσπερνάει με το αυτοκίνητό του  και πετά στο δικό τους μια τσάντα γεμάτη χρήματα .
 Το ζευγάρι πρέπει να λύσει  ένα μεγάλο πρόβλημα.  Ο Άλαν προτείνει  να την παραδώσουν αμέσως στην αστυνομία , αλλά η Τζέιν, διψασμένη για τη  μεγάλη ζωή, αντιδρά  λέγοντας ότι τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για να ξεφύγουν από τη μιζέρια . Ο άντρας υποχωρεί προσωρινά και κρύβει τη βαλίτσα στο τμήμα φύλαξης ενός σιδηροδρομικού σταθμού .
Όμως σε λίγο εμφανίζεται στη γυναίκα ο Ντάνι (Dan Duryea), ένας τυχοδιώκτης και αληθινός  κάτοχος των χρημάτων, απαιτεί τα χρήματα αλλά  η Τζέιν του προτείνει να συνεργαστούν και προσπαθεί να τον σαγηνεύει ερωτικά.Ο Ντάνι  υποχωρεί και η άπληστη  Τζέιν σκοτώνει χωρίς δισταγμό τον τίμιο άντρα της και δηλώνει στην αδελφή του ότι ο Ντάνι την εγκατέλειψε για μια άλλη γυναίκα. 
Το σατανικό σχέδιο   της δολοφόνου να το σκάσει στο Μεξικό  θα τεθεί σε κίνδυνο από την εμφάνιση  του μυστηριώδους Ντον Μπλέικ (Ντον Ντεφόρε), ο οποίος δηλώνει παλιός συνάδελφος και φίλος του  Άλαν από τα χρόνια του στρατού. Θα ακολουθήσουν και άλλοι φόνοι ή τελικά η σατανική γυναίκα θα συλληφθεί και θα τιμωρηθεί;
Σκηνοθεσία: Byron Haskin
Σενάριο: Roy Huggins 
Ηθοποιοί : Lizabeth Scott, Don DeFore, Dan Duryea


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ: Κ. Π. Καβάφης ~ Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Σύνθεση - Ενορχήστρωση : Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ερμηνεύουν: Φωτεινή Δάρρα, Ειρήνη Καραγιάννη, Τάσσος Αποστόλου, Ανδρέας Σμυρνάκης, Νικόλας ...