Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017

Επειδή ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός δεν είναι σκλάβος σε γαλέρα..

 ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕ!....

 Αποτέλεσμα εικόνας για applause animated gif

 

Τροπολογία 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάταξη που αφορά τις απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Την αλλαγή του τρόπου που θα εγκρίνεται ή απορρίπτεται η απόλυση ενός ιδιωτικού εκπαιδευτικού ζητούν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσω τροπολογίας που κατέθεσαν.
Η τροποποίηση του νόμου Φίλη αφενός για το ποιοι θα γνωμοδοτούν για την απόλυση ή μη ενός ιδιωτικού εκπαιδευτικού και αφετέρου για το ποια κριτήρια θα οδηγούν σε αυτή την απόφαση τον εκάστοτε σχολάρχη επήλθαν στο πρόσφατα ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο. Πρόκειται για τη διάταξη που δεν δέχτηκε να υπερψηφίσει η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία όρισε μία τριμελής Επιτροπή που θα απαρτίζεται από Πρωτοδίκες ως αρμόδιους για να επικυρώσουν ή να απορρίψουν μία απόλυση, ενώ συμπεριέλαβε και τα πειθαρχικά παραπτώματα στους λόγους που μπορεί κάποιος ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου την απόλυση ενός εκπαιδευτικού.
Οι 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με τροπολογία τη μεταβολή της, προτείνοντας πως αρμοδιότητα για την κρίση επί των απολύσεων έχουν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα (ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΔΕ). Παράλληλα, τονίζουν ότι τα πειθαρχικά παραπτώματα δεν συνιστούν διδακτική ή παιδαγωγική ανεπάρκεια, με βάση τα κριτήρια κριτήρια του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αιτούμενοι την αλλαγή και αυτού του σημείου.
«Τα πειθαρχικά παραπτώματα αφενός δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αφετέρου αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων» σημειώνουν χαρακτηριστικά στην κατατεθείσα τροπολογία.
Από την πλευρά του υπουργείου και με βάση την πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας στη Βουλή, υπάρχει η πρόθεση να υιοθετηθεί και να θεσμοθετηθεί η τροπολογία των 28 βουλευτών. 

Η τροπολογία

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:
«Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα Εκπαίδευσης»

ΘΕΜΑ: Ρύθμιση θεμάτων ιδιωτικής εκπαίδευσης


Α. Αιτιολογική Έκθεση

Με την προτεινόμενη ρύθμιση διευκρινίζεται ότι η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων, και σε καμία περίπτωση στην αρμοδιότητα της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 9 του άρθρου 30 του ν. 682/1977 (Α΄ 244), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.9 του άρθρου 56 του ν.4472/2017 (Α΄74). Και τούτο διότι τα πειθαρχικά παραπτώματα αφενός δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αφετέρου αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων.

Β. Τροπολογία-Προσθήκη

Στο παραπάνω σχέδιο νόμου προστίθεται άρθρο, ως ακολούθως:

Η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων, και σε καμία περίπτωση στην αρμοδιότητα της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 9 του άρθρου 30 του ν. 682/1977 (Α΄ 244), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.9 του άρθρου 56 του ν.4472/2017 (Α΄74).


Αθήνα 25 Μαΐου 2017

Οι προτείνοντες Βουλευτές:

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος
Ακριώτης Γιώργος

Αναγνωστοπούλου Σία

Αυλωνίτου Ελένη

Βαγενά Άννα

Βάκη Φωτεινή

Γεννιά Γεωργία

Γεωργοπούλου - Σαλτάρη Έφη

Δουζίνας Κω/νος

Δριτσέλη Παναγιώτα

Εμμανουηλίδης Δημήτρης

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Θηβαίος Νίκος

Καρά Γιουσούφ Αϊχάν

Κατσαβριά Χρυσούλα

Κουράκης Τάσος

Κωνσταντινέας Πέτρος

Λιβανίου Ζωή

Μιχελής Θανάσης

Μουμουλίδης Θέμης

Πάντζας Γιώργος

Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Ριζούλης Ανδρέας

Σεβαστάκης Δημήτρης

Σκουρολιάκος Πάνος

Στέφος Γιάννης

Τζούφη Μερόπη

Φίλης Νίκος
______________________________
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ  ΤΟΥ
ΕΝΟΣ ΤΣΙΡΑΚΙΟΥ  ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ
 ΣΤΗΝ ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ
ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ  ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΜΕΣΑ
ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΙ ΠΡΩΤΟΥΣ -ΠΡΩΤΟΥΣ
 ΤΟΥΣ ...ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ:

Παλινωδία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτική εκπαίδευση

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yasmine Hamdan - Hal (official music video) #JimJarmusch EditQ « Ω εύθραυστη καρδιά μου/ Ο χωρισμός με σκοτώνει»...

I adore you And if a day passes by without seeing you I forget you How come this time I drew you The Longing moves the nostalgia in my heart...