Τρίτη, Απριλίου 18, 2017

Η ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΝΟΣ ΑΟΙΔΟΥ

Απάντηση στην αθλιότητα του Πορτοκάλογλου

Του Γιώργου Βήχα

Απάντηση στην αθλιότητα του Πορτοκάλογλου
Κε Πορτοκάλογλου, έτυχε σήμερα να διαβάσω τη συνέντευξη που δώσατε προχθές και στην οποία λέτε επί λέξη: «Οι αγανακτισμένοι είναι διορισμένοι πια, οπότε δεν έχουν χρόνο για διαδηλώσεις. Τόση οργή, τόση καταγγελία, τόσο μίσος και διχασμός, όλα γίνανε για μερικές καρέκλες»!
Δυστυχώς για σας και για μένα, την διάβασα την επόμενη ημέρα μιας σοβαρής περιπέτειας με την υγεία μου, παραλίγο να μην έχω την δυνατότητα να σας γράφω σήμερα, καταλαβαίνετε τι εννοώ. Ένα πρόβλημα υγείας που με ακολουθεί από το 2012, και μάλλον για την υπόλοιπη ζωή μου, ένα πρόβλημα υγείας για το οποίο παίρνω καθημερινά φαρμακευτική αγωγή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ένα πρόβλημα υγείας το οποίο ονομάζεται, χημικό έγκαυμα στους πνεύμονες , από τα χημικά στις διαδηλώσεις της περιόδου 10-11 και αρχές 2012.
Ένα πρόβλημα υγείας το οποίο το έχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που συμμετείχαν τότε στις λαϊκές κινητοποιήσεις, στις οποίες διαπρέψατε με την απουσία σας, άνθρωποι που εσείς σήμερα με την παραπάνω αθλιότητα προσπαθείτε να μηδενίσετε τις προθέσεις τους.
Λοιπόν στην αθλιότητα σας απαντώ: ( καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια να αυτολογοκριθώ και να απαντήσω όσο πιό κόσμια μου επιτρέπει η αγανάκτηση από την χθεσινή περιπέτεια της υγείας μου)
Η πλειοψηφία των αγωνιστών εκείνης της περιόδου είτε βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα και κάποιοι συνεχίζουν να αγωνίζονται ενώ κάποιοι έχουν " ακινητοποιηθεί " τόσο από την απογοήτευση όσο και από προσωπικά χτυπήματα που έχουν δεχτεί από την κρίση, είτε προσπαθούν σε κάποια χώρα του εξωτερικού να ξαναστήσουν την ζωή τους. 500.000 οι Έλληνες που έφυγαν ή καλύτερα διώξανε οι άγριες πολιτικές των μνημονίων που και εσύ υποστήριξες με δημόσιες δηλώσεις σου τα προηγούμενα χρόνια.
Πράγματι υπήρξαν και εκείνοι που πούλησαν τον αγώνα για μία θέση. Αυτοί όμως είναι γνωστοί, υπουργοί, βουλευτές, πρόεδροι οργανισμών, κλπ.
Εάν ήθελες να αναφερθείς σε αυτούς μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ονοματεπώνυμα γιατί το ξαναλέω είναι γνωστοί. Ο σκοπός σου όμως δεν ήταν αυτός. Ο σκοπός σου ήταν να αμαυρώσεις ένα λαϊκό κίνημα από το οποίο απείχες, ένα λαϊκό κίνημα που αγωνίστηκε με αγνές προθέσεις να ανατρέψει τις πολιτικές που επαναλαμβάνω εσύ υπερασπίστηκες.
Επειδή όμως ζούμε στην εποχή που οι βρικόλακες του πρόσφατου παρελθόντος, οι δολοφόνοι αυτού του λαού, επανήλθαν στο προσκήνιο κάνοντας του τιμητές, επειδή ζούμε σε μια εποχή που όλα ξεπουλιούνται, από ιδέες μέχρι αεροδρόμια, επειδή ζούμε σε μια εποχή που καθημερινά κυνηγούν με πολλούς τρόπους αυτούς που ακόμη αγωνίζονται με τις ίδιες ιδέες, οι αθλιότητες σαν την δικιά σου δεν θα μένουν αναπάντητες.
Ευτυχώς είμαστε ακόμη ζωντανοί, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, και θα μας βρίσκουν απέναντί τους όλοι οι άθλιοι.
Γιώργος Βήχας
Ένας από τους χιλιάδες που αγωνίστηκαν τότε και συνεχίζουν, χωρίς να ζεσταίνει ο κώλος τους καμία καρέκλα
Πηγή: anemosantistasis.blogspot.gr

*******************************

 Η γνώμη μαςΟΧΙ , ΚΥΡΙΕ ΑΟΙΔΕ! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ  Σ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΥΤΕ ΘΑ  ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!


Όταν συντάσσεσαι με  τον υβριστή της Εθνικής Αντίστασης Στάθη Καλύβα και προλογίζεις υμνητικά το βιβλίο του,  καθυβρίζοντας κυρίως  όσους δε μετείχαν στο "μεγάλο φαγοπότι" και συλλήβδην  όλους εκείνους που κατέβηκαν στους δρόμους και τις πλατείες διαμαρτυρόμενοι για τη χρεοκοπία της χώρας   , αποδεικνύεις με τον πιο άθλιο τρόπο πόσο αντιδραστικός έχεις γίνει.
Συγγνωστή η οποιαδήποτε ιδεολογική μετάλλαξή σου. Κανείς δε δικαιούται να κρατά "προοδόμετρο" και να κρίνει  σαν τον Σαβοναρόλα  τους άλλους  παρακολουθώντας την πολιτική τους διαδρομή.
 Όμως δε δικαιούσαι να γενικεύεις , όταν αναφέρεσαι σε πρόσωπα και καταστάσεις, και είναι ανέντιμο να υιοθετείς άκριτα τα συνθήματα και τις ύβρεις  των ολετήρων της πατρίδας σου , που σήμερα μάχονται χρησιμοποιώντας  τα πιο ανήθικα μέσα για να επιστρέψουν στους θώκους τους και να συνεχίσουν το "θεάρεστο" έργο της καταστροφής μας , το οποίο  ΕΣΥ με περισσό θράσος  και ευκολία  χρεώνεις, ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ,  στους ...μαρξίζοντες καπιταλιστές των δεκαετιών 1980-2010.
____________________________
 Αγαπητοί αναγνώστες του blog , κάντε τον κόπο να διαβάσετε την "εισήγηση" του Πορτοκάλογλου στην παρουσίαση του βιβλίου του  Στάθη Καλύβα "Πού είμαστε και πού πάμε;". Πρόκειται για μια  θρασεία απολογία  της  θλιβερής ιδεολογικής μετάλλαξης ενός πρώην προοδευτικού καλλιτέχνη και συνάμα το προσωπικό του δημόσιο συχωροχάρτι για έναν  από τους πιο αντιδραστικούς  "αναθεωρητές " της νεότερης ελληνικής ιστορίας:
 
Νίκος Πορτοκάλογλου: Tι κρατάω από το παρελθόν και τι πετάω

Δεν υπάρχουν σχόλια: