Τετάρτη, Απριλίου 05, 2017

Και ολετήρες και ραγιάδες

Αποτέλεσμα εικόνας για i am shame 

ΘΕΕ ΜΟΥ, ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΩΣ ΛΑΟΣ !

Οι δουλοπρεπείς ευρωβουλευτές των κομμάτων που κατέστρεψαν τη χώρα ζητούν τα ρέστα από την Κομισιόν, που... υποστηρίζει τον Τσίπρα, και απαλλάσσουν το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε !

Κατάπληξη και αηδία προκάλεσε  η συμπεριφορά των ευρωβουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χθες στο ευρωκοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση για την Ελλάδα. 

Η Μαρία Σπυράκη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης,ο  Γιώργος Κύρτσος και η Εύα Καϊλή, αντί να καταγγείλουν ανοιχτά την τακτική του πνιγμού  που ακολουθούν το ΔΝΤ και ο εμμονικός  Σόιμπλε εμφανίστηκαν, δίχως ίχνος ντροπής και συναίσθηση της εθνικής τους ευθύνης , να στηρίζουν ανοικτά τις παράλογες θέσεις και απαιτήσεις του ΔΝΤ και του Βερολίνου, ασκώντας δριμεία κριτική τόσο στην ελληνική κυβέρνηση, όσο και στην Κομισιόν η οποία τηρεί μια διαλλακτικότερη και υποστηρικτική προς την Ελλάδα στάση.

Οι ευρωβουλευτές των δύο κομμάτων έδειξαν πόσο δίκαιο έχουν όσοι λένε ότι  τα κόμματα αυτά δεν διαθέτουν  ελληνική συνείδηση ούτε έχουν αντιληφθεί πόσο κακό έχουν κάνει στον ελληνικό λαό και συνεχίζουν να του προκαλούν με την αντιπολιτευτική τους λύσσα , στην προσπάθειά τους να ξαναπάρουν με κάθε μέσο την εξουσία που είχαν επί σαράντα χρόνια .
Ήταν τέτοιο το μένος των βδελυγμάτων αυτών, ώστε δε δίστασαν να δώσουν συχωροχάρτι στο ΔΝΤ και τον Σόιμπλε αλλά και να επιτεθούν  στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Επίτροπο επί των Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, των οποίων τα στοιχεία αμφισβήτησαν ανοικτά (!), κατηγορώντας τους ότι ...στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα και την κυβέρνηση.
Τον χορό της αθλιότητας άνοιξε για λογαριασμό της ΝΔ η Μαρία Σπυράκη,  η οποία παρενέβη για να αμφισβητήσει  τα στοιχεία της Κομισιόν και του Μοσκοβισί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαστε εδώ για να παραγνωρίσουμε τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, που με την καθυστέρησή  τους στέλνει (σ.σ. στους πολίτες) τον λογαριασμό».
Η Μαρία Σπυράκη συνέχισε  επιτιθέμενη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέγοντας σε προκλητικό ύφος : «το ερώτημα προς την Επιτροπή, είναι αν γνωρίζετε πραγματικά τι συμβαίνει στην ελληνική Οικονομία. Ελέγχετε στ’ αλήθεια την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών ως Κομισιόν; Μπορείτε να κάνετε ασφαλή πρόβλεψη για το ενδεχόμενο πλήρους πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές το 2018;». «Χρειαζόμαστε σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις» κατέληξε.
Τη σκυτάλη πήρε ο έτερος ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος θυμήθηκε το καλοκαίρι του 2015 και αφού κάλεσε τους θεσμούς να κλείσουν την αξιολόγηση έστειλε μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας: «μην παίζετε με τη φωτιά. Προσέξτε το ατύχημα. Η πολιτική σας θυμίζει την πολιτική Τσίπρα-Βαρουφάκη του καλοκαιριού του 2015, όταν φτάσαμε ένα βήμα πριν από τον γκρεμό, στη δραχμή, έξω από το ευρώ και την ευρωζώνη, στην άτακτη χρεοκοπία».
Όμως, στο μεγαλύτερο κρεσέντο δουλοπρέπειας προς τους δανειστές, επιδόθηκε η Εύα Καΐλή. Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν κατηγόρησε απλώς την Κομισιόν γιατί στηρίζει την Ελλάδα, αλλά ζήτησε ευθαρσώς να σταματήσει να κατηγορεί το ΔΝΤ και να καλύπτει τον Τσίπρα!
«Πριν λίγο καιρό υποστηρίζατε πως η αξιολόγηση θα κλείσει το 2016, αλλά τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ εξέθεσαν και πάλι την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος και φυσικά είμαστε στο 2017 και πάλι δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση. Τώρα ζητάτε νέα μέτρα για το 2018, ένα νέο μνημόνιο και μας δίνετε συνεχώς νέες ημερομηνίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς να αναλαμβάνετε καμία ευθύνη» είπε αρχικά η ευρωβουλευτής που χωρίς αιδώ αναπαράγει την ανθελληνική ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
«Εκτός από τα να κατηγορείται το ΔΝΤ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αλλά και καλύπτετε τον Τσίπρα και την εθνικολαϊκιστική κυβέρνησή του, έχετε να μας πείτε τι θα κάνει η Επιτροπή για να σταματήσει να στέλνει πια τον λογαριασμό στους έλληνες φορολογούμενους;», συμπλήρωσε.
Ο Γιώργος Κύρτσος (ΝΔ) από την πλευρά του αναλώθηκε επίσης στο να κατηγορεί την κυβέρνηση Τσίπρα, προκαλώντας την αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου ο οποίος του επεσήμανε ότι ξένοι ευρωβουλευτές, όπως για παράδειγμα ο σοσιαλιστής Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και άλλοι ευρωβουλευτές που δεν στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση, εξαπέλυσαν πυρά για την καθυστέρηση της αξιολόγησης, στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο ΔΝΤ.
Ο Γιώργος Κύρτσος ανταπάντησε κυνικά ότι την ευθύνη «έχει η ελληνική κυβέρνηση διότι όσο κι αν είναι δύσκολη η κατάσταση, διότι όντως και οι ευρωπαίοι εταίροι και οι πιστωτές πολλές φορές έχουν απαιτήσεις που δεν πρέπει να ικανοποιηθούν, έχουμε μια καθυστέρηση». «Θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι εσωκομματικό» είπε για να καταλήξει ως εξής: «Εγώ θεωρώ ότι ξέρω καλύτερα την ελληνική κατάσταση, απ’ ό,τι για παράδειγμα ο κ. Γκουαλτιέρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...