Παρασκευή, Απριλίου 28, 2017

 ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τα στερεότυπα για τους Έλληνες και την Ελλάδα καλά κρατούν

Πρώτα οι κυβερνήσεις τους συνήργησαν μαζί με τα δύο διεφθαρμένα κόμματά μας  στην χρεοκοπία της Ελλάδας, μετά  εφάρμοσαν μία εξοντωτική πολιτική - πάλι με την εγκληματική συνέργεια των ντόπιων πρασινογάλαζων γκάνγκστερ -για να μας "σώσουν", τώρα επανέρχονται για να γράψουν και τον επικήδειό μας, χρεώνοντάς  μας και τα θαφτικά .

Απλοϊκές   "αναλύσεις "  νεοφιλελεύθερων "ειδικών", δημοσιογραφικός λόγος  γεμάτος  μαυρίλα  και μίσος για τη χώρα μας (Bild, FAZ κλπ) ,  φληναφλήματα πολιτικών , παραγόντων  και συμβούλων , ο γνωστός καταγγελτικός γερμανικός λόγος που παραποιεί χονδροειδώς την αλήθεια και  εκτοξεύει κακοήθη σχόλια κατά της λαϊκιστικής Αριστεράς , ενώ υποβαθμίζει εσκεμμένα όσα έχουν γίνει έως τώρα.

Κι ενώ έχουμε φτάσει- φτύνοντας μαύρο αίμα-  σε κάποιο σημείο όπου αρχίζει να αχνοφέγγει ένα φωτάκι ελπίδας, έρχονται πάλι οι αρχάγγελοι του κακού και σπέρνουν νέες συκοφαντίες και προφητεύουν νέα δεινά.

Πάρτε ένα μικρό δείγμα γραφής ενός "εγκύρου" γερμανικού περιοδικού, που παραθέτει τις δυσοίωνες προφητείες ενός γνωστού οικονομικού δολοφόνου της χώρας μας  ,  του πρώην επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank Τόμας Μάγιερ. Ουδεμία κουβέντα για το δόλο των δανειστών μας, ούτε λέξη για τη λαθεμένη θεραπεία που φασιστικά επιβάλλουν:

 

Ο Thomas Mayer  στο Focus : «Θα πληρώνουμε αιωνίως για την Ελλάδα»German Economist: When Greece receives the last tranche, it will stop cooperating

Όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα, στο γερμανικό περιοδικό Focus δημοσιεύεται μια συνέντευξη του οικονομολόγου Τόμας Μάγιερ, ο οποίος σκιαγραφεί ένα εξαιρετικά δυσοίωνο μέλλον για την Ελλάδα αλλά και για την ΕΕ. «Για τον γερμανό κορυφαίο οικονομολόγο Τόμας Μάγιερ η κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο κρίσιμη.  ‘Μέχρι σήμερα η Αθήνα δεν έχει θέσει τέλος στον πελατειακό  κράτος, στο οποίο η οικογένεια και η φροντίδα των φίλων και συγγενών έχουν μεγαλύτερη αξία απ' ό,τι το κράτος και η κοινωνία», αναφέρεται.

Το περιοδικό, επικαλούμενο πληροφορίες της εφημερίδας Bild αναφέρει ότι «οι έλληνες πολίτες και οι ελληνικές επιχειρήσεις χρωστάνε όλο και περισσότερους φόρους! Τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς καταγράφηκε νέο ρεκόρ ύψους 2,6 δις ευρώ. Συνολικά οι Έλληνες χρωστάνε στο κράτος τους 94 δις €  - περισσότερο από το μισό των ετήσιων οικονομικών επιδόσεων. Τα υψηλά χρέη προς την εφορία δεν είναι όμως ο μόνος λόγος για τον οποίο ο Μάγιερ θεωρεί τη χώρα, που απειλείται συνεχώς με πτώχευση, χαμένη υπόθεση. ‘Η κατάσταση είναι εντελώς μπερδεμένη. Για την Ελλάδα το τρένο αναχώρησε ήδη πριν από δύο χρόνια. Θα πληρώνουμε αιωνίως για την Ελλάδα!».

Στη συνέχεια ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα μέχρι σήμερα απέφευγε να υλοποιήσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις στον δημόσια τομέα» για να καταλήξει στις συνέπειες για την ΕΕ: «Σήμερα δεν υπάρχουν μέσα πίεσης στην πολύ μεγαλύτερη κρίση της Ιταλίας, γιατί η Ελλάδα δεν τιμωρήθηκε παραδειγματικά. Η ασθένεια εξαπλώθηκε με αφετηρία την Ελλάδα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: