Πέμπτη, Απριλίου 06, 2017

ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΟΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

Δεν είναι εξοργιστικό όλοι αυτοί να σου κουνούν το δάχτυλο;

Το ένα μετά το άλλο σκάνε τα κανόνια στους διαπρύσιους αντιΣΥΡΙΖαίους μόλις έλαβε τέλος τα πάρτι με τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών. Η κρίση έδειξε τη γύμνια τους, την ένδυα επιχειρημάτων, την απόσταση από τη λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Στο Mega οι εργαζόμενοι είναι οκτώ μήνες απλήρωτοι και το κανάλι χρωστάει της Μιχαλούς σε Θαλασσοδάνεια, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Στο Βήμα και στα Νέα τα ίδια και χειρότερα. Απλήρωτα χρέη, απλήρωτοι εργαζόμενοι και γάτες Ιμαλαΐων που αφήνουν τις «τρίχες» τους καθημερινά στα περίπτερα της επικράτειας. Αποτέλεσμα εικόνας για διαπλεκομενοι δημοσιογραφοι
Στον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή δίνουν μικρόφωνα και γραφίδες στον κάθε μισάνθρωπο και αντικομουνιστή Κασιμάτη και κάθε Πορτοσάλτε και Μπογδάνο, που προσεχώς θα τους δούμε και βουλευτές με τον Κυριάκο, (τόση ανιδιοτέλεια και δεοντολογία), ενώ τους έσωσαν προσωρινά τα πιτόγυρα των πεινασμένων του survivor.
Στον όμιλο Real σκάνε κανόνια και οι απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες εργαζόμενοι βάζουν πλάτη για να παριστάνει ο εκδότης τους τον μεγαλοπαράγοντα και να αλλάζει γραμμή σαν τα πουκάμισα κάθε φορά που δεν του κάνουν τα κέφια.
Στον Ελεύθερο Τύπο οι εργαζόμενοι τελούν εν αναμονή της απόφασης για την ένταξη του στο άρθρο 106 και συνεχίζουν να πληρώνονται έναντι των μισθών τους. (Και στην «Αυγή» επίσης για να είμαστε ακριβοδίκαιοι ).
Κι όταν πολλοί εκ των παραπάνω κλίθηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τα κανάλια τους και τις δημόσιες συχνότητες, σφύριξαν κλέφτικα, ξεσήκωσαν το σύμπαν και τελικά, ας μην κρυβόμαστε, κέρδισαν.
Ας έρθουμε τώρα και στους πολιτικούς. Οι εξεταστικές για τους πρώην υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πέφτουν βροχή. Βροχή και τα σκάνδαλα, ΚΕΛΠΝΟ, Novartis, Ερρίκος Ντυνάν, εξοπλιστικά και πάει λέγοντας.
Ο Σημίτης βλέπει τους υπουργούς του τον έναν μετά τον άλλο να παρελαύνουν στις πάσης φύσεως εξεταστικές, ενώ στα τηλεπαράθυρα του ΣΚΑΙ δηλώνει φοβισμένος και ζητά εκλογές για να έρθει ο Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος πάλι, που δεν πλήρωνε τα δάνεια του Κήρυκα να μη ξεχνιόμαστε, συνεχίζει να μη δίνει στη δημοσιότητα, ως οφείλει, το πόθεν έσχες της συζύγου του και κανείς δεν ενοχλείται από την ύβρη έναντι του νόμου ενώ παρέα με τη Φώφη το σκάνε με ελαφρά πηδηματάκια όταν έρχεται στη Βουλή το θέμα του Γιάνου Παπαντωνίου. Παρεμπίπτοντος, το ίδιο βράδυ η Φώφη πήγε στο πάρτι του Βαρδή (όχι που θα κάτσει να σκάσει η ψυχοκόρη του).
Ο Στουρνάρας, ο οποίος κάθε μέρα χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου για τη νυν κυβέρνηση όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, όντας μεγαλοτραπεζίτης, σύμβουλος, ακόμη και υπουργός δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε για την κατασπατάληση χρήματος και ανθρώπινων πόρων. Τώρα ένοιωσε ότι κινδυνεύει η Ελλάς.
Οι μεγαλοδημοσιογράφοι, θαυμαστές του κάθε Σημίτη, Στουρνάρα και Πικραμένου, βγάζουν καθημερινά τη χολή τους για την κυβέρνηση της Αριστεράς και προσωπικά για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Με αυτά και μ’ αυτά το δανεικό χρήμα «πέταξε» σε off shore, η χώρα υπερχρεώθηκε και τελικά το 2010 πτώχευσε και με τη βούλα. Από τότε απλά διαχειριζόμαστε, με λάθος τρόπο είναι αλήθεια, το κανόνι.
Κανείς από τους παραπάνω δεν ζήτησε μια απλή συγνώμη. Κανείς δεν πήγε σπίτι του. Το αντίθετο, σήμερα παριστάνουν και τους αγανακτισμένους για την καταστροφή της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και παρακαλούν τον Σόιμπλε και τον Γερούν να στήσουν στη γωνία τον Αλέξη.
Είναι απορίας άξιο πως όλοι οι παραπάνω βρίσκουν τόσο θράσος σε σημείο ακόμη και να απειλούν τον σημερινό πρωθυπουργό με εξεταστικές (το έκανε ο Βενιζέλος την Τρίτη στη Βουλή. Ναι ο γνωστός Βενιζέλος, μη γελάτε).
Δεν γνωρίζω αν ο Α. Τσίπρας και οι σημερινοί κυβερνώντες βγάλουν τη χώρα από την επιτροπεία. Για την ακρίβεια με τον επελαύνοντα παγκοσμίως νεοφιλελευθερισμό και με τον Σόιμπλε και την Λαγκάρντ βασικούς παίκτες στην ελληνική κρίση χρέους, διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις.
Γνωρίζω όμως ότι όποιος δεν κατατρέχετε από το σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας δεν ενοχλείται διόλου από την προσπάθεια στήριξης των απλών ανθρώπων αυτού του τόπου και τη διαπραγμάτευση για να λειανθούν οι ακόρεστες ορέξεις των δανειστών.
Και μην ακούτε τις ανοησίες ότι ανεβαίνει ο λογαριασμός των μέτρων. Τόσα κι άλλα τόσα ζήτησαν και πέτυχαν από την πρόθυμη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου οι Τροϊκανοί. Και 4,5% πλεονάσματα παρακαλώ και 12 μειώσεις συντάξεων και PSI και κατάργηση των δώρων στον ιδιωτικό τομέα και ων ουκ έστιν αριθμός καταστροφικών μέτρων.
Μόλις προ ημερών η UNICEF με έκθεσή της μιλά για μισό εκατομμύριο παιδιά στην Ελλάδα, που ζουν σε φτωχές οικογένειες και για δραματική αύξηση της παιδικής φτώχειας από το 22,6% το 2008, στο 55,1% το 2014.
Ούτε ο Στουρνάρας, ούτε ο Σημίτης, ούτε ο Λιαργκόβας, ανησύχησαν. Δεν χτύπησαν κανέναν καμπανάκι. Αντιθέτως μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας χρησιμοποίησε την πτώση της ζήτησης στην κατανάλωση ψωμιού και γάλακτος (5 και 7% αντίστοιχα) το πρώτο δίμηνο του 2017 σαν εφαλτήριο για να ζητήσει να κλείσει εδώ και τώρα η αξιολόγηση, δηλαδή να μειωθούν κι άλλο τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων που δεν έχουν να αγοράσουν γάλα και ψωμί!
Δεν είναι εξοργιστικό που όλοι αυτοί σου κουνούν το δάχτυλο; Που καταπίνουν την κάμηλο (μίζες, θαλασσοδάνεια, κομματικοί στρατοί, αναξιοκρατία) και διυλίζουν τον κώνωπα (διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές); Που θέλουν η χώρα να ξαναγυρίσει στο καταστροφικό της παρελθόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)