Σάββατο, Μαρτίου 25, 2017

ΟΤΑΝ Η ΝΥΧΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ

 

Όταν το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ  μπερδεύει τα δικαιώματα
Τάκης Ψαρρίδης
(Από την εκπομπή "Συνευρέσεις του Σαββάτου/Ρ/Φ σταθμός Στο Κόκκινο,  18-3-17)



Πραγματικά εντυπωσιακή η ανακοίνωση του τμήματος δικαιωμάτων του συριζα που δεν μπορεί να ξεχωρίσει βασικά δικαιώματα και ελευθερίες..
Αναφερόμενη στην εκκένωση από την αστυνομία της βίλας Ζωγράφου από τους καταληψίες τονίζει μεταξύ άλλων ότι «Η αριστερά, παραδοσιακά, ξέρει να διεκδικεί χώρους και δικαιώματα με το δικό της τρόπο: με πρόταση, έμπνευση, αλληλεγγύη, με ανθρώπους, με κίνημα και ασφαλώς όχι με τα ΜΑΤ..»
Είναι προφανές ότι το τμήμα δικαιωμάτων του συριζα μπερδεύει από τη μια την κατάληψη της βίλας Ζωγράφου από μερικά άτομα, που αυτοπαρουσιάζονται ως οι μοναδικοί καθαροί και «κανονικοί» (κατά τον Άδωνη) αριστεροί χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχουν παρουσιάσει έστω και ένα ελάχιστο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο με «έμπνευση και αλληλεγγύη», και από την άλλη το δικαίωμα των δημοτών της πόλης να αξιοποιηθεί η βίλα πολιτιστικά και κοινωνικά προς όφελος τους..
Γιατί αυτή τη φορά, όντως μπορεί να αξιοποιηθεί η ιστορική βίλα και το θαυμάσιο κτήμα της από τον Δήμο, όχι γιατί η δήμαρχος κα Καφατζάκη στηρίχτηκε από τον συριζα, αλλά γιατί εκεί στον Δήμο Ζωγράφου αγωνίζονται για να στήσουν μερικές δομές και να οργανώσουν χώρους που θα εξυπηρετούν τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και θα προσφέρουν ψυχαγωγία και πολιτισμό που τόσο έχουμε όλοι μας ανάγκη ειδικά αυτές τις εποχές..
Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι η βίλλα Ζωγράφου έχει περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου ύστερα από μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες για την διεκδίκηση της και παρά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να συνεννοηθεί με τους καταληψίες ώστε να αξιοποιηθεί ο χώρος χωρίς να τους διώξει, εκείνοι με «επαναστατικούς» τρόπους πέταξαν έξω το συνεργείο του Δήμου..
Και καλά η ΛΑΕ και οι «κανονικοί» αριστεροί που ξεσηκώθηκαν γιατί λέει η βίλα ανήκει στο λαό, δηλαδή σε μια φούχτα καταληψίες. Αλλά το τμήμα δικαιωμάτων του συριζα; Είναι δυνατόν να μην μπορεί να ξεχωρίσει το δικαίωμα των πολιτών ενός δήμου που έχουν εκλέξει μια προοδευτική δημοτική αρχή να αξιοποιήσουν προς όφελος τους έναν δημόσιο χώρο, από την δράση πέντε έξι ατόμων που αυτοχαρακτηρίζονται ως επαναστάτες; Μάλλον το τμήμα δικαιωμάτων του συριζα έχει μπερδέψει πάρα πολύ τα δικαιώματα που προασπίζεται..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μια αλλιώτικη Καθαρή Δευτέρα στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο

  Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Διήγημα του  Χρήστου Χρηστοβασίλη (1862-1937) Ήμουν τότε παιδί όχι πλειότερο από οχτώ χρονών και μαθήτευα στον παπα-Αντ...