Σάββατο, Μαρτίου 04, 2017

Κύριε Τόσκα κι εσείς οι λοιποί "δημοκράτες" του ΣΥΡΙΖΑ, ως πότε θα ανέχεστε τους οπαδικούς (και άλλους) φασίστες ;

Α. Βασιλόπουλος: «Μικρή μερίδα οπαδών με... καθοδήγηση πολιορκούν την πόλη»

Μία ημέρα μετά την καταγγελία για ξυλοδαρμό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, Γιώργου Πάνου από φερόμενους ως οπαδούς της ΑΕΚ, ο δήμαρχος της πόλης Άρης Βασιλόπουλος μίλησε Στο Κόκκινο και αναφέρθηκε στο κλίμα πολιορκίας που υπάρχει τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας.  Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα των υψομετρικών, τις ευθύνες της ΠΑΕ ΑΕΚ και ξεκαθάρισε πως η δημοτική αρχή ποτέ δεν είπε πως δεν θέλει το γήπεδο αλλά υπό προϋποθέσεις. 
02 Μαρτίου 2017 12:53:11
“Ποτέ δεν είπαμε πως δεν θέλουμε το γήπεδο. Από το 2010 έχουμε ένα πρόγραμμα που λέμε "ναι" στο γήπεδο της ΑΕΚ, έχουμε βάλει κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ζητάμε κάποια πράγματα από την Πολιτεία, που δεν έχουν ικανοποιηθεί, ούτε ένα από αυτά”, τόνισε αρχικά για να συνεχίσει:

“Αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει κάποιο ζήτημα σχετικά με την άποψή μας για το γήπεδο. Ο Δήμος έχει ελάχιστες ως καθόλου αρμοδιότητες σε σχέση με το σχέδιο του γηπέδου. Το θέμα έχει να κάνει με τις υψομετρικές μελέτες, όπου κατηγορούμαστε αδίκως για μία διαδικασία που δεν ευθυνόμαστε εμείς και το έχουμε καταστήσει σαφές”.

Αναφερόμενος στο περιστατικό του ξυλοδαρμού, τόνισε: “Γύρω στις 12.00, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος είχε επισκεφτεί το δημαρχείο (που είναι περικυκλωμένο από ομάδες) έφυγε. Στην αριστερή πλευρά του δημαρχείου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, δεν μπορούσε να προσεγγίσει εκεί, έφυγε πηγαίνοντας προς το κέντρο, την πλατεία. Στα 20 μέτρα αντιλαμβάνεται πως τον έχουν ακολουθήσει κάποιοι, βάζει τα πόδια και πάει σε ένα μαγαζί ακριβώς απάνω στην πλατεία ... είναι σίγουρο ότι υπάρχει υλικό που έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας ... έχουμε ήδη ενημερώσει την ΕΛΑΣ.

Μπήκε μέσα θεωρώντας πως είναι σε πιο ασφαλή χώρο και δέκα άτομα αρχίζουν και τον χτυπούν με επαγγελματικό τρόπο, γονατιές, αγκωνιές στα πλευρά, ο άνθρωπος βρέθηκε κυνηγημένος, μέχρι να φτάσει στο σπίτι του στη Χαλκηδόνα, πανικόβλητος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται όλα αυτά τα γεγονότα. Το περίεργο είναι ότι έχουν όχι απλώς συγκάλυψη, έχουν την συγκάλυψη της επίσημης ΠΑΕ. Τον Δεκέμβριο υπήρχε ένα δικαστήριο πάλι για ξυλοδαρμούς, τα Θεοφάνια του 2015 και αμέσως μετά ξυλοκοπήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, τους είχε στηθεί καρτέρι έξω από το δικαστήριο. Αντί να καταδικάσει αυτά τα γεγονότα η ΠΑΕ, βγαίνει και λέει ότι είναι "αποκυήματα φαντασίας", ενώ όλο το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας βιώνει μία τέτοια κατάσταση.  Αυτό το πράγμα δεν είναι προς το συμφέρον της ΑΕΚ και της πρόθεσής της να χτίσει γήπεδο, όταν ο κόσμος γίνεται μάρτυρας τέτοιων επικίνδυνων γεγονότων για την ασφάλειά του”.

Σχολιάζοντας την άποψη ότι οι ΠΑΕ προσπαθούν να κρύψουν τις δικές τους οικονομικές αστοχίες και να τα φορτώσουν αλλού: “Είναι μία εικασία πολύ σοβαρή, υπάρχουν ενδείξεις ... απλώς έχουμε την αίσθηση ότι κάθε φορά που δημιουργείται τέτοιο κλίμα βίας "στα καλά καθούμενα", κάθε φορά που υπάρχει δυσκολία σε άλλο επίπεδο, οικονομικό ή θεσμικό, πάντα βρίσκεται ο ένοχος, έχει φωτογραφηθεί, στοχοποιηθεί. Είμαι εγώ, είναι οι δημοτικοί μου σύμβουλοι, οι κακοί που δεν θέλουμε το γήπεδο.

Η εκκρεμότητα είναι η υψομετρική μελέτη, η έγκριση που θα σταλεί στην Περιφέρεια όσον αφορά την υπογειοποίηση. Εάν έρχονταν για έναν δρόμο σταθερό, που δεν θα μεταβληθεί, και ζητούσαν υψόμετρα, ο Δήμος θα τους τα έδινε σε τρεις ημέρες. Όταν έρχονται και ζητούν υψόμετρα του δρόμου μπροστά από το οικόπεδο που είναι δημόσιος, ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, πρέπει να υπάρχουν μελέτες που να είναι εγκεκριμένες. Αυτό δεν έχουμε. Ο Δήμος ζητάει κάποια πράγματα, κάποιες παρατηρήσεις της τεχνικής υπηρεσίας να διορθωθούν, που δεν είναι και πολύ χρονοβόρες. Από εκεί και πέρα χρειάζονται εγκεκριμένες μελέτες, αυτή τη στιγμή εγκεκριμένη μελέτη δεν υπάρχει, αυτό είναι το ζήτημα.

Θέλω να είμαι σαφής, αυτό δεν αφορά τους φιλάθλους της ΑΕΚ που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ούτε εμείς έχουμε μαζί τους ούτε αυτοί έχουν κάποιο πρόβλημα. Μιλάμε για μία μικρή μερίδα οπαδών ή φερόμενων ως οπαδών ... με καθοδήγηση, με εντολές που δίνονταν από συγκεκριμένο μαγαζί, όπου ήταν συγκεκριμένος άνθρωπος, έχουμε φωτογραφικό υλικό για όλα αυτά. Έχουν πολιορκήσει την πόλη εδώ και πέντε ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...