Τρίτη, Μαρτίου 21, 2017

Γιατί μ΄αρέσουν ο Αυγουστίνος και ο Αλμπέρ Καμί

1. "Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, 

τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία;"

Άγιος Αυγουστίνος, 354-430

 

2. "Ανάμεσα στη δικαιοσύνη σας και τη μάνα μου, προτιμώ τη μάνα μου!"

Albert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957


Αποτέλεσμα εικόνας για holy mother in heaven animated gif

 Αθώοι όλοι!

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι , οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Το δικαστήριο έκρινε ότι τόσο η λίμνη όσο και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στο Δημόσιο και ότι «οι ανταλλαγές του Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου δεν είναι σκάνδαλο».
Μαζί με τον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, κατηγορούμενοι ήταν η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας και ο αδελφός της Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης (δικηγόροι και οι δύο), ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γρηγόρης Κρόμπας.
Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι οι εμπλεκόμενοι δεν είχαν δόλο για τις πράξεις τους και ότι είναι αθώοι για τον βαθμό εμπλοκής που τους καταλογίζεται είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί σε πράξεις απιστίας και ψευδών βεβαιώσεων. Αυτή ήταν και η πρόταση που υπέβαλε στο δικαστήριο, τον περασμένο Δεκέμβριο, η εισαγγελέας Έδρας Βασιλική Κρίνα, η οποία ζήτησε να κηρυχθούν όλοι οι κατηγορούμενοι αθώοι, κρίνοντας ότι δεν προκύπτει δόλος στις πράξεις του για κανέναν.
Η εισαγγελέας είχε τονίσει ότι οι δύο ιερωμένοι είχαν ακλόνητη πεποίθηση πως οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στη Μονή και δεν επηρέασαν κανέναν, ενώ οι κρατικοί υπάλληλοι ουσιαστικά εκτελούσαν κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με το θέμα και «ως εκ τούτου ήταν πεπεισμένοι ότι εκτελούσαν σύννομες ενέργειες».




Αποτέλεσμα εικόνας για σκανδαλο βατοπαιδιου 

*Γιατί η υπόθεση Βατοπεδίου είναι σκάνδαλο και τι σημαίνει η απόφαση αθώωσης των εμπλεκόμενων

 

*Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου - Βικιπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: