Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2017

Κι ο παππάς αγκαλιά με τους Ναζί...


Ο ιεράρχης που εγκληματεί


Ο Άνθιμος "αγκαλιά" με τους νεοναζί!...

Στρατής  Μπουρνάζος


Eίναι από τις φωτογραφίες που μου έχουν προξενήσει πολύ μεγάλη αποστροφή και οργή: ο μητροπολίτης Άνθιμος δέχτηκε στο γραφείο του τον Ν. Μιχαλολιάκο και την Ε. Ζαρούλια – και έπειτα βγήκανε και μια ωραία φωτογραφία.
Πάντα ήθελα να πιστεύω ότι μπορείς να είσαι κάργα συντηρητικός, «κολλημένος», αντιδραστικός, χωρίς να είσαι κατ’ ανάγκην παλιάνθρωπος και νεοναζί. Ωστόσο, ένα σωρό περιστατικά από την ιστορία της ελληνικής Εκκλησίας το διαψεύδουν, με πιο πρόσφατο αυτό...
Οι δύο εξέχοντες χρυσαυγίτες είναι υπόδικοι για σοβαρά αδικήματα, το ξέρουμε όλοι. Ωστόσο εκείνος που πραγματικά εγκληματεί, ο εγκληματίας κατά τη γνώμη μου είναι ο μητροπολίτης. Γιατί σε μια εποχή που στη δίκη της ΧΑ καθημερινά έρχονται στην επιφάνεια στοιχεία για την εγκληματική δράση των νεοναζί, που η οργάνωση σπαράσσεται από εσωτερικές συγκρούσεις, που δημοσκοπικά δεν τα πάνε και τόσο καλά, τι άλλο παρά απροκάλυπτη ενίσχυση, "φιλί της ζωής" είναι η υποδοχή των δύο αρχιχρυσαυγιτών και η φωτογράφηση μαζί τους; Τι άλλο από άφεση αμαρτιών, από διαπιστευτήριο χρηστότητας για τον μέσο χριστιανό που θα σκεφτεί ότι «αφού ο δεσπότης μας φωτογραφίζεται μαζί τους δεν μπορεί να είναι εγκληματίες και φονιάδες;» (Δεν πιάνω το ζήτημα του παγανισμού και αντιχριστιανισμού της Χρυσής Αυγής, που κανονικά κι αυτό θα έπρεπε να απασχολεί τον Άνθιμο…).
Διαβάζω στα ρεπορτάζ: «Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και ιδιαίτερα τα ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε η άρνηση της Χρυσής Αυγής για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό». Δεν κατάλαβα αν η σχετική ανακοίνωση είναι της Χρυσής Αυγής ή της Μητρόπολης, φοβάμαι όμως ότι δεν έχει μεγάλη σημασία, εδώ που καταντήσαμε.
Ξαναλέω, και μετράω τις λέξεις μου: ο Άνθιμος εγκληματεί με την πράξη του αυτή. Ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει, δεν τον ενδιαφέρει ή δεν το αντιλαμβάνεται έτσι. Πιστεύω ότι είναι καθήκον όλων μας, χριστιανών και μη, να του το δείξουμε με τον πιο σαφή τρόπο. Α, και της Εκκλησίας προφανώς, αλλά "βράσε ρύζι", αν περιμένουμε από εκεί, θαρρώ...
(το κείμενο είναι από τη σελίδα του Στρατή Μπουρνάζου στο facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια: