Έγραψα ως τώρα χιλιάδες σελίδες νομίζοντας πως είμαι αθάνατος. Τώρα που νιώθω τον θάνατο ζωντανό στο μεδούλι μου, θέλω να κρυφτώ γυμνός μέσα στη γλώσσα μου. Να τραφώ από τις λέξεις της, εγώ θνητός με λαβωμένη ψυχή, μήπως και γίνω αθάνατος. […]
Μην με ρωτάτε, παρακαλώ, γιατί δεν γράφω ευχάριστα πράγματα. Σας ξεγελά ένα χαμόγελο που είναι φανέρωμα αγωγής, όχι ευτυχίας. – Πολλοί έχουν την ίδια με μένα ή και μεγαλύτερη ηλικία και δεν θέλω – ίσως ούτε μπορώ – να τους εξηγήσω πόσο η ζωή μου, η ζωή μας έχει σφραγιστεί με θάνατο. Δεν εξεγείρομαι γι’ αυτό. Ζω με απορία και μελαγχολία, με δισταγμό που θα τον έλεγα καταφατικό. Την ζωή την αντικρύζω πλέον αποφατικά: ό,τι δεν είναι θάνατος, όσος χρόνος δεν τρώγεται από τον θάνατο, είναι ζωή, που απομένει. Περνά το ποτάμι θολό, αδιάφορο, ακατανόητο. Αφήνει αυτά τα ψήγματα χρυσού. Στεκόμαστε σε λεπτή, ανεμοδαρμένη λουρίδα γης: τριγύρω το χαώδες του θανάτου.
Από το βιβλίο: "Σκύλλα και Χάρυβδις"


Αποτέλεσμα εικόνας για Κώστας Ε. Τσιρόπουλος1. Κώστας Ε. Τσιρόπουλος - Βικιπαίδεια

2. :BiblioNet : Τσιρόπουλος, Κώστας Ε., 1930-2017

3. Κώστας Ε. Τσιρόπουλος (1930-2017), 

ένας από τους τελευταίους homo universalis του ελληνολατινικού κόσμου

****************************

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου του 2010 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων το περιοδικό Νέα Ευθύνη διοργάνωσε, σε
συνεργασία με την Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, Εταιρεία Ελλήνων Μεταφραστών Λογοτεχνίας , το Ελληνικό Pen Club,  μια τιμητική εκδήλωση για τα 80χρονα του συγγραφέα Κώστα Ε. Τσιρόπουλου.

Μίλησαν οι : Κώστας Ασημακόπουλος, Γιώργος Βαρθαλίτης, Νατάσα Κεσμέτη, Γιάννης Β. Κωβαίος, Διονύσης Κ. Μαγκλιβέρας, Μαριάννος Καράσης, Π.Β. Πάσχος, Μερόπη Σπυροπούλου, Κώστας Χατζηαντωνίου και Δημήτρης Αγγελής.