Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2017

Ένα κινηματογραφικό αριστούργημα για όλες τις ηλικίες

Αποτέλεσμα εικόνας για Tαινία: Seven chances (1925)

 Seven chances/Εφτά ευκαιρίες
 (1925)
Ένα αριστούργημα του βωβού κινηματογράφου

Η διαθήκη του παππού ήταν σαφής: ο εγγονός του ο Τζίμι θα κληρονομήσει 7 εκατομμύρια δολάρια, υπό τον όρο να έχει παντρευτεί πριν κλείσει τα 27. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο Τζίμι το μαθαίνει ακριβώς την ημέρα των 27ων γενεθλίων του.
Η ξεκαρδιστική  ταινία  του Μπάστερ Κίτον θεωρείται σήμερα  κορυφαίο δείγμα  χρήσης ανεξάντλητων gags δράσης , μέσω μιας από τις πιο περίτεχνες, μεγαλειώδεις  και εφευρετικές,  σε εκτέλεση, μαζικής  καταδίωξης στην ιστορία του κινηματογράφου.
 Βλέποντας τον ταλαίπωρο Κίτον να διασχίζει   , καταδιωκόμενος από έξαλλες υποψήφιες νύφες,  ολόκληρη πόλη, να συνεχίζει ύστερα  απτόητος το τρέξιμο   στους κάμπους , τις λίμνες και τα βουνά, είναι αδύνατο να μην ξεσπάσεις σε βροντερά γέλια .
 Προσέξτε ιδιαίτερα την τελευταία σκηνή, όπου ο δυστυχής  Κίτον κατεβαίνει φουνταριστός από ένα βουνό, προσπαθώντας να αποφύγει, εκτός από τις μαινάμενες νύφες  τη "χιονοστιβάδα"  των βράχων που πέφτουν από ψηλά σαν το χαλάζι.
-- Η ταινία ξαναγυρίστηκε το 1999, με τίτλο "Αμετανόητος εργένης" (Κρις Ο' Ντόνελ και Ρενέ Ζελβέγκερ), χωρίς να συγκινήσει κανένα, κριτικό ή θεατή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: