Και αριστεροί και μητσοτακικοί;

Ζούμε στιγμές ανύψωσης κόντρα σε στιγμές καταισχύνης, εποχές ηθικής ανάτασης σε αντίστιξη με μια απερίγραπτη μιζέρια, ανάμικτη με μίσος, κακοήθεια και άγνοια.
Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός ανέβηκε και πάλι στη Θεσσαλονίκη (είπε θα έρχεται κάθε 15 μέρες και το κάνει) για να παραστεί στην τελετή παράδοσης ολόκληρου του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στον Δήμο Παύλου Μελά που πλέον είναι ο υπεύθυνος διαχειριστής του χώρου και καλείται να αποδείξει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ικανή να διαχειριστεί την αξιοποίηση του χώρου για τους κατοίκους και όχι για τους τοπικούς και υπερ-τοπικούς εργολάβους.
Μιλούμε για ένα θέμα για το οποίο κάποιοι, όχι πολλοί, πάλευαν εδώ και 40 σχεδόν χρόνια να γίνει και προσέκρουε στην «εργολαβική» λογική κάποιων κυβερνήσεων και υπουργών Άμυνας, δοθέντος μάλιστα ότι ο Στρατός ως ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα θεωρεί τα οικόπεδα των εγκαταλειμμένων στρατοπέδων περιουσία προς «αξιοποίηση». Και όμως, η σημερινή κυβέρνηση, ξεπερνώντας τις προηγούμενες λογικές για παραχώρηση του ενός έκτου του στρατοπέδου για ανέγερση πολυκατοικιών που θα στέγαζαν οικογένειες στρατιωτικών (όπως έγινε προ δεκαετιών με την μπετονοποίηση του μισού Πεδίου του Αρεως), βρήκε τη λύση, μαζί με τη δημοτική αρχή (που σημειωτέον κάθε άλλο παρά φιλοσυριζαίικη είναι) και έτσι ολόκληρο το στρατόπεδο περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου.

Δεν τους αρέσει η παραχώρηση εκτάσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Το ίδιο έγινε με το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας, όπου ο δήμαρχος ανήκει στο ΚΚΕ, το ίδιο στο Πέραμα και στη Δραπετσώνα κ.λπ. Πράγμα που αποδεικνύει ότι σε θέματα που δεν άπτονται του δημοσιονομικού βραχνά η κυβέρνηση τηρεί τις υποσχέσεις της.
Ελα, όμως, που υπάρχουν και οι αντίθετοι. Μην ήταν χρυσαυγίτες; Όχι, δεν τους παίρνει εκεί. Μην ήταν ΟΝΝΕΔίτες; Όχι, έχουν άλλα να παλεύουν με τη διάλυση της φοιτητικής τους οργάνωσης. Ήταν οι μονίμως φωνασκούντες και ενίοτε τραμπουκίζοντες; Όχι. Αυτήν τη φορά, τη σκυτάλη από τους εκπροσώπους του Λαού στην κλητική παρέλαβαν οπαδοί του ΚΚΕ, ενισχυμένοι και από την τοπική εκπρόσωπο της κ. Λουκά που εκστόμιζε κατάρες εναντίον του Αλέξη Τσίπρα («ψόφος» κ.λπ.), έχοντας στραμμένες πάνω της όλες τις κάμερες των γνωστών «απελευθερωτών της ενημέρωσης». Και να η σπέκουλα από τα κανάλια του Μητσοτάκη και από τα μακάρια σάιτ της ακροδεξιάς.
Αφού λοιπόν οι εικονολήπτες έκαναν τη δουλειά που τους ανέθεσε η δημοσιογραφική αλητεία, έφυγαν. Είχαν θέμα για το βράδυ. Ποιο μητροπολιτικό πάρκο, ποια 340 στρέμματα στην κοινωνία. Ενας έμεινε και πλησίασε τον Θόδωρο Βαλαχά, τον πιο μικρό πολιτικό κρατούμενο -επί ναζιστικής Κατοχής- στο στρατόπεδο του «Παύλου Μελά». Τον συνόδευσε στην τελετή ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και καθόταν δίπλα του στην πρώτη σειρά. Ο επικεφαλής της τελετής τον μνημόνευσε και καταχειροκροτήθηκε. Δεν προβλεπόταν να μιλήσει, ο τελετάρχης (εκ μέρους του Δήμου) του δήλωσε πώς δεν μπορεί να του δώσει τον λόγο αλλά θα τον αναγγείλει. Ο Θόδωρος (μου επιτρέπει να τον αποκαλώ με το μικρό) χαιρετήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, που τον θυμήθηκε από το τιμητικό προεδρείο του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και τον χαιρέτισε θερμά.

Fake news

Ο δημοσιογράφος έγραψε ότι τάχα ο Τσίπρας αγνόησε τον αγωνιστή και «δεν του έδωσε τον λόγο», η αθλιότητα αναπαράχθηκε και έτσι ο Θόδωρος Βαλαχάς αναγκάστηκε την Πέμπτη το πρωί να βγαίνει σε ραδιόφωνα για να αποκαταστήσει την αλήθεια. Την αποκατέστησαν οι εντεταλμένοι; Όχι βέβαια. Άξιος ο μισθός τους.
Και αναρωτιέσαι: Καλά, είστε δεξιοί και ακροδεξιοί και προβάλετε έναν κομουνιστή; Πάρτε του μια ωριαία συνέντευξη, αν σας παίρνει…
Επιμύθιο πρώτο: Η κατάντια του να δηλώνεσαι αριστερός και να αποτελείς το εργαλείο προπαγάνδας από τα φασίζοντα κανάλια, δεν ενοχλεί;
Επιμύθιο δεύτερο: Ως πότε κάποιοι στο υπουργείο Άμυνας θα θεωρούν τσιφλίκια τους χώρους στρατοπέδων ή εν προκειμένω, το χώρο βασανιστηρίων της ΚΥΠ, επί δικτατορίας, τμήμα του οποίου αποδόθηκε για Μουσείο της Αντίστασης; Το να ζητούν κάποιοι στρατιωτικοί να ελέγξουν τι θα υπάρχει στην Έκθεση που θα εγκαινιαστεί στις 22 Απριλίου, ξεπερνάει τα εσκαμμένα. Πενήντα χρόνια έπειτα από το πραξικόπημα, πολύ δεν πάει κάποιοι ένστολοι να νοιάζονται για την τιμή και την υπόληψη των χουντικών; Ελπίζω οι πολιτικοί προϊστάμενοι να τους επαναφέρουν στην τάξη.