Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για κριτική Γκάμπριελ στον Σόιμπλε 

Σφοδρή κριτική Γκάμπριελ στον Σόιμπλε για το ελληνικό πρόγραμμα

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών εκφράζει την "έντονη ανησυχία του" για την πορεία των συνομιλιών για την οικονομική διάσωση της Ελλάδας και τονίζει ότι το Βερολίνο πρέπει να διαδραματίσει πιο "πιο εποικοδομητικό ρόλο"
Τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα της Ελλάδας, επικρίνει με επιστολή του προς την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με δημοσίευμα στην αγγλική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.
Ο Γκάμπριελ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα μετακινήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας στο Εξωτερικών, εκφράζει στην επιστολή του που δημοσιεύεται στο φύλλο της Παρασκευής, την «έντονη ανησυχία του» για την πορεία των συνομιλιών για την οικονομική διάσωση της Ελλάδας και τονίζει ότι το Βερολίνο πρέπει να διαδραματίσει πιο «πιο εποικοδομητικό ρόλο».
Το στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό μαζί με τους συντηρητικούς της Μέρκελ, επισήμανε ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ φαίνεται να έχουν αποκλίνουσες θέσεις, κάτι που κάνει την επίτευξη συμφωνίας «αδύνατη αυτή τη στιγμή».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην επιστολή του προς την Μέρκελ, ο Γκάμπριελ προτείνει να απαιτηθεί από την Ελλάδα να έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μόνο τα επόμενα τρία χρόνια, συντασσόμενος στο θέμα αυτό με το ΔΝΤ.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε στην επιστολή στα μέσα Ιανουαρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι η χαλάρωση των δημοσιονομικών απαιτήσεων θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότερες εκκλήσεις για παραγραφή χρέους.


Δημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: