Μπουμπούκος, τραμπούκος ή πάγκαλος;

«Πού πας; Κάτσε κάτω, αγοράκι μου! Κάτσε κάτω! Κάτσε κάτω!».
Μ’ αυτήν τη χρυσαυγίτικη λεκτική επίθεση ο κατά τα άλλα αντιπρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην στέλεχος του κ. Καρατζαφέρη, Αδωνης Γεωργιάδης, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέσα στη Βουλή.
Είχε τελειώσει η συζήτηση για την ερώτηση του κ. Μητσοτάκη προς τον πρωθυπουργό σχετικά με την κατά την άποψη του ανομία που υπάρχει στην Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να τριτομιλήσει, κάτι που δεν επιτρέπει ο κανονισμός της Βουλής τον οποίον το δικό του κόμμα μαζί με την πράσινη ουρά του έχει ψηφίσει. Του το εξηγούσε ο πρόεδρος της Βουλής και όταν κατέληξε, ο κ. Τσίπρας σηκώθηκε να φύγει. Τότε, ο τηλεσκουπιδοπώλης θαυμαστής της χούντας και προσωπικά του Παττακού, άρχισε να ωρύεται σαν θαμώνας παλαιού χαμαιτυπείου. Στις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο μαινόμενος Αδωνης συνέχισε: «Κύριε Rothschild! Κάτσε κάτω, κύριε Rothschild!», επιβεβαιώνοντας τη διάγνωση ειδικών και μη.
Και τι έκανε ο κατ’ ουσίαν υπαρχηγός πλέον της ΝΔ, ο κ. Κ. Μητσοτάκης; Συνέχισε τη χυδαιότητα -άρα συνέπλευσε με τον αλαλάζοντα- και φώναξε: «Τρέχοντας έφυγε. Ντροπή! Επί προσωπικού δεν υπάρχει θέμα;».
Είναι το νέο κόλπο των πασόκων και νεοδημοκρατών που είχαν συνηθίσει όταν ήταν στην εξουσία να κλείνουν αυτοί τη συζήτηση, έχοντας ράψει στα μέτρα τους τον Κανονισμό της Βουλής. Όταν ανακάλυψαν ότι είναι στην αντιπολίτευση, εφηύραν την επίκληση του προσωπικού, πρώτα οι κ.κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος και τώρα τα ακροδεξιά φυντάνια της ΝΔ που συμβαίνει να έχουν πάρει και την ηγεσία της –πρόεδρος, αντιπρόεδρος.

Πάντα στη ζούλα

Όλα τα αποσπάσματα σε εισαγωγικά είναι από τα πρόχειρα πρακτικά της Βουλής, διότι σε όλα τα ελεγχόμενα από τη ΝΔ σάιτ οι υστερικές κραυγές του ακροδεξιού χούλιγκαν έχουν -όλως περιέργως!- σβηστεί.
Βέβαια, αυτό το bullying στο οποίο επιδίδεται σαν ανικανοποίητος έφηβος ο κ. Γεωργιάδης, συνάδει και με το τραμπούκικο στιλ των συναδέρφων του της Χρυσής Αυγής, μολονότι αυτός, ό,τι κι αν κάνει, δεν περνιέται για νταής. Εμένα μου θυμίζει τους επιμελητές – καρφιά κάποιων καθηγητών, που μετρούσαν το μήκος το μαλλιών μας και παρακολουθούσαν αν πηγαίνουμε στις εκδηλώσεις της αριστεράς για να τρέξουν μετά να τα πούνε χαρτί και καλαμάρι στον λυκειάρχη.
Βέβαια, στην πολιτική ζωή της Ελλάδας -και όχι μόνον- παρεισφρέουν τακτικά άτομα διαταραγμένα, με φιλοδοξίες αναντίστοιχες προς τις ικανότητές τους, με εμμονική διάθεση να αποδεικνύουν πόσο έξυπνοι είναι (κλασικό σύνδρομο ιδιωτείας) και με την ύβρη έτοιμη ως απάντηση στην πολιτική κριτική ή απλώς στη μη ταύτιση απόψεων.
Το φαινόμενο είναι διακομματικό, δεν έχει χρώμα, αν και συνήθως τα άτομα που ανήκουν στην κατηγορία των υβριστών κάνουν βόλτα από κόμμα σε κόμμα, ανάλογα με το μέγεθος της ιδιοτέλειάς τους.
Η συνήθης κατάληξη των υβριστών είναι η εξαφάνισή τους από την πολιτική σκηνή όταν οι ψηφοφόροι τους αντιλαμβάνονται επιτέλους τι κρύβεται πίσω από μια «έξυπνη» -συνήθως σεξιστική ή απλώς χυδαία- ατάκα ή ένα «πατρικό» χαμόγελο. Και αυτό θα βιώσει και ο κ. Γεωργιάδης, όταν η Δεξιά δεν θα τον χρειάζεται.
Ας δει λίγο τι συνέβη με άλλους, ρετάλια πλέον, της πολιτικής ζωής. Κοντεύουν να λαλήσουν διότι είναι απλοί πολίτες και μάλιστα αποκρουστικοί.

Η αμείλικτη Ιστορία

  Ένας γυρολόγος ολκής, αυτής της κατηγορίας εξέμεσε πάλι πρόσφατα τα δικά του, αποδεικνύοντας ότι η κατρακύλα δεν έχει όρια. Ο άλλοτε κομουνιστής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Θόδωρος Πάγκαλος, εγγονός κατά σύμπτωση ενός συνώνυμου δικτάτορα, αφού μεγαλούργησε με το ΠαΣοΚ και αναρριχήθηκε σε υπουργικά αξιώματα, προπαγανδίζει τώρα υπέρ της Φαμίλιας Μητσοτάκη και του προσωρινού της εντεταλμένου, βρίζοντας, σπιλώνοντας, ρυπαίνοντας ό,τι υπάρχει σε απόσταση βολής από τη θλιβερή του ύπαρξη. Τα βάζει με τον Φίλη, διότι είναι παχουλός, ενώ αυτός αποτελεί …υπόδειγμα αθλητικού τύπου, συκοφαντεί τη Δούρου, βρίζει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επανέρχεται στη γνωστή του ρήση με μια μικρή παραλλαγή: «Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε λόγω των εμβληματικών περιπτώσεων σκανδάλων, αλλά από τον τυροπιτά που δεν έκοβε απόδειξη». Ενδιαμέσως δεν ξεχνά να καρφώσει «φιλικά» τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ξεχνώντας πόσο σάλιο του αφιέρωνε όταν ο σημερινός δεσμώτης καθόταν εξ αριστερών του πατερούλη Αντρέα.
Νομίζει άραγε ότι η ΝΔ θα τον προτείνει -αν ποτέ ξανάρθει στην εξουσία- για πρόεδρο της Δημοκρατίας, ή για το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας; Αν μείνει ανάμεσά μας για λίγα ακόμη χρόνια (κάτι που του εύχομαι από καρδιάς), το πολύ πολύ να παίζει καμιά ξερή με τον Αδωνη και να πλακώνονται στο βρισίδι.