Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017


Η Ελλάδα που μπορεί κι ελπίζει... στο πιάτο σας!Η Ελλάδα που μπορεί κι ελπίζει... στο πιάτο σας!http://im1.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2017/06/220378-syriani-atherinopita-lina-fournistaki-syros-dsc_3223-823x549.jpgΗ Ελλάδα που μπορεί κι ελπίζει... στο πιάτο σας!

Η Ελλάδα που μπορεί κι ελπίζει... στο πιάτο σας!

Σε μια δύσκολη περίοδο, που η χώρα μας βάλλεται από παντού, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να θυμίσουμε σε όλο τον κόσμο τι πραγματικά σημαίνει Ελλάδα.
Και ποιος τρόπος θα μπορούσε να είναι καλύτερος από το να αναδείξουμε και να εκμεταλλευτούμε όχι μόνο τις φυσικές ομορφιές αυτού του ευλογημένου τόπου αλλά και τον πολιτισμό και την κουλτούρα που κρύβεται στις γεύσεις, τα αρώματα, τις υφές και τα ακούσματα του.
Γιατί η Ελλάδα που μπορεί κι ελπίζει μπορεί να είναι στο πιάτο σας.
* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Πίττας: Ένας σύγχρονος… λαογράφος των γεύσεων
Η χώρα των πέντε αισθήσεων
Ελλάδα δεν είναι μόνο όσα κανείς βλέπει… Τον λαμπερό ήλιο, τον γαλανό ουρανό, την τρικουάζ θάλασσα και τα άσπρα σπιτάκια.

Ελλάδα είναι να περπατάς στα χωριάτικά μονοπάτια και να σκοντάφτεις στα ματσάκια της άγριας ρίγανης που φυτρώνει στις άκρες τους. Είναι να αναβλύζει από τα ανοιχτά παράθυρα το βαρύ άρωμα του σκόρδου που πέφτει στο καυτό λάδι. Να ακούς το πιρούνι να χτυπάει στο πιάτο κάνοντας το αυγό και το λεμόνι… ένα. Είναι όσα λες σε ένα τραπέζι με φίλους το καλοκαιρινό μεσημέρι, όταν η βελούδινη υφή του ούζου που έχει χρωματιστεί από ένα κομμάτι πάγου, δροσίζει τον ουρανίσκο σου.

Η Ελλάδα είναι η χώρα που ξυπνάει και τις πέντε αισθήσεις σου κι ένα ταξίδι σε αυτή, αυτό και θα πρέπει να κάνει.
Ο λαογράφος των… γεύσεων
Ο Γιώργος Πίττας, είναι ένας σύγχρονος λαογράφος των ελληνικών προϊόντων και γεύσεων που ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας κι ανακαλύπτει και χαρτογραφεί όσα αυτή προσφέρει απλόχερα. Συνοδοιπόρος του η σύζυγος του, Μπήλιω Τσουκαλά.

Γεύση, τόπος, άνθρωπος, παράδοση, ιστορία, πολιτισμός. Αυτό είναι η ελληνική γαστρονομία και αυτό είναι και το Greek Gastronomy Guide, στο οποίο καταγράφει την εμπειρία του και μας τη μεταδίδει.

Η ιστοσελίδα του Γιώργου Πίττα δεν μένει όμως μόνο στην καταγραφή των ελληνικών θησαυρών αλλά προχωράει κι ένα βήμα παραπέρα, δείχνοντας τον δρόμο για την αξιοποίησή τους για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Ένας οδηγός για τον πολιτισμό της ελληνικής γαστρονομίας
Τόποι και τοπία, ιστορία και παράδοση, δρώμενα και τελετουργίες, προϊόντα και άνθρωποι, αγορές και επιχειρηματικότητα, γεύσεις, συνταγές και τοπικές κουζίνες, καφενεία και ταβέρνες ξετυλίγονται μέσα από Greek Gastronomy Guide, με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργούν ένα ψηφιδωτό που αλλάζει το νόημα της γαστρονομίας και από μια απλή γαστριμαργική εμπειρία καθίσταται μια ενότητα ζωής.

Γιατί πίσω από όλες τις πτυχές του γαστρονομικού μας πολιτισμού –παρ’ ότι μερικές φορές έχουν εκφραστεί σε μορφές φορκλόρ ή ακόμα και κίτς- κρύβονται τα δαιμόνια της χώρας μας και η ψυχή κάθε τόπου.

Το Greek Gastronomy Guide χωρίζεται σε δυό ενότητες. Η πρώτη ενότητα αφορά την επικαιρότητα. Εκεί ο αναγνώστης μπορεί να ενημερωθεί για τα νέα της ελληνικής γαστρονομίας. Ειδήσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος από όλη την Ελλάδα. Νέες ταβέρνες και εστιατόρια, ανακάλυψη νέων εδεσμάτων, νέοι παραγωγοί, νέα προϊόντα, ταξιδιωτικές ειδήσεις, οδοιπορικά σε τοποθεσίες, συνεντεύξεις σεφ και μαγείρων, εκθέσεις γαστρονομίας, εκδηλώσεις γαστρονομικού και οινικού τουρισμού.

Η δεύτερη ενότητα αποτελεί τον κατ’ εξοχήν ταξιδιωτικό οδηγό. Εκεί κάθε περιηγητής στη  χώρα μας που θέλει να γνωρίσει έναν τόπο, μπορεί μπαίνοντας στο greekgastronomyguide.gr να τον προσεγγίσει μέσα από την οπτική γωνία της γαστρονομίας.
[.......]
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΔΩ;

Η Ελλάδα που μπορεί κι ελπίζει... στο πιάτο σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...