Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Σε μια κρίσιμη στιγμή που η χώρα βρίσκεται λίγο πριν τη δεύτερη αξιολόγηση, η Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση για το Ελληνικό Πρόγραμμα στο Ευρωκοινοβούλιο προχώρησε σε "αίτημα"... εκλογών απευθυνόμενη στο ...Ευρωκοινοβούλιο αλλά και ιδιαίτερα στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις
Η κυρία Σπυράκη ασκώντας  μια -  κενή περιεχομένου για λόγους προφανείς-  δριμεία κριτική στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις για τις καθυστερήσεις και τα προγράμματα,  πρότεινε  αορίστως «ένα άλλο μείγμα πολιτικής, που θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της πατρίδας».
Συνεχίζοντας το θέατρο του παραλόγου , η παμπόνηρη βουλευτής συμπλήρωσε πως «οι εκλογές θα δώσουν σταθερότητα στη χώρα, θα δώσουν τέλος στην αβεβαιότητα και την ιδεοληψία και θα βάλουν την Ελλάδα στην κανονικότητα ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα το 2018».
Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μ. Κεφαλογιάννης, αντί να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση για να σταματήσει το μαρτύριο του ωμού εκβιασμού,  ανέφερε χαζοχαρούμενα  πως «η τακτική της αναβολής της ελληνικής κυβέρνησης παραπέμπει στο καταστροφικό 1ο εξάμηνο του 2015 για εσωτερική κατανάλωση». Ανέφερε επίσης γενικώς και αορίστως πως οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν ούτε επίσης  οι ιδιωτικοποιήσεις.Κι εδώ καμία κριτική για το δολοφονικό σχέδιο να πνιγεί η Ελλάδα από τους κυνικούς εταίρους της, ΔΝΤ , Σόιμπλε και Σια...
Ανάλογο  ήταν το "εθνικό" ύφος  του "πραγματιστή" Γ. Κύρτσου, που κι αυτός  έκανε την πάπια για το μπούλινγκ που υφίσταται η κυβέρνηση κι επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ευθύνη (!) για την καθυστέρηση» προσθέτοντας πως «το πρόβλημα θα το λύσει η ΝΔ στην Ελλάδα», υπονοώντας τις εκλογές, διότι , κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις,  η κυβέρνηση Τσίπρα είναι πολιτικά αποδυναμωμένη και  δεν είναι σε θέση να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Από την πλευρά του, αντιδρώντας ο Στέλιος Κούλογλου από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:
«Πριν από λίγο, ο κ. Ντομπρόβσκις είπε ότι υπάρχουν θετικά οικονομικά στοιχεία. Προχθές ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι η απόδοση ήταν μεγαλύτερη από τα αναμενόμενα. Τις προάλλες ο κ. Γιούνκερ είπε ότι η Ελλάδα έχει κάνει τρομερές αλλαγές. Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι έχουμε κάνει περισσότερες αλλαγές από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Μόνο εσείς κατηγορείτε την ελληνική κυβέρνηση. Θα ήθελα να μου πείτε τι από τα δύο ισχύει: Ή εσείς διαστρέφετε την αλήθεια, για φτηνούς πολιτικούς λόγους, ή οι κ.κ. Γιούνκερ, Μοσκοβισί, Ντομπρόβσκις και Ντάισελμπλουμ προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας ο Γ. Κύρτσος είπε, χωρίς να θίξει την ουσία της ερώτησης:
«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρυφτεί πολιτικά, πίσω από τους ανθρώπους που ελεεινολογούσε και κατήγγειλε μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Αυτή η μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι θετική, βοηθήσαμε βέβαια εμείς και εμείς την επιβάλαμε, αλλά η ερμηνεία των όσων λένε οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πάντα επιλεκτική. Εάν νομίζετε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν προσχωρήσει στη δική σας πολιτική, μπορείτε με αυτή τη βεβαιότητα να θέσετε την πολιτική σας στην κρίση του ελληνικού λαού. Να δούμε εάν από το 36% που είχατε, θα πιάσετε το 15 %.».

Κρίνοντας από  την αντεθνική στην ουσία  στάση των τριών νεοδημακρατών ευρωβουλευτών τη γενικότερη στάση του κόμματός τους (αρχηγού, αντιπροέδρου, στελεχών)  , μέσα και έξω από την Ελλάδα , καταλαβαίνουμε ότι το κόμμα αυτό μετέχει σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης  για τη  διαδοχή της στην εξουσία. 
Ποιοι , άραγε, εξυφαίνουν το τρελό αυτό σχέδιο, σε μια στιγμή , που η κυβέρνηση εισπράττει συγχαρητήρια από όλους για τις υπεραποδόσεις της ; Το ερώτημα εύκολα μπορεί να απαντηθεί, αν σκεφτούμε γιατί  ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ  εμποδίζουν με τον πιο απροκάλυπτα αισχρό τρόπο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Φοβούνται ότι,  αν  η αξιολόγηση κλείσει, τότε θα αρχίσει να ξηλώνεται το σφιχτό πουλόβερ της λιτότητας που με τόση μαεστρία έχουν πλέξει όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τις άλλες χώρες.

Δεν είναι λοιπόν άξια απορίας η χθεσινή  στάση των τριών 
ευρωβουλευτών μας. Ήταν ελεεινή λόγω σχεδίου...

Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στην Ευρώπη, σε μια στιγμή που αρχίζουν να αφυπνίζονται και να σηκώνουν αγριεμένο κεφάλι ακόμα  και τα έως τώρα βαθέως κοιμώμενα σοσιαλιστικά κόμματα; 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Händel: Cantata "Delirio Amoroso" (HWV 99) / Kateryna Kasper, Freiburger Barockorchester, René Jacobs

Il delirio amoroso, George Frideric Handel René Jacobs(1946) Kateryna Kasper(1986)