Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017

Με ένα κατοσταρικάκι σκοτώνεις όποιον θέλεις!

Ιαβέρης: Πώς να γίνει το παιδί καλύτερο, όταν θαυμάζει αυτό το γελοίο υποκείμενο;

Ένα παιδί που βλέπει τον πατέρα του να οδηγεί ξαπλωμένος, καπνίζοντας, βρίζοντας, κορνάροντας, με τη μητέρα του να έχει αγκαλιά ένα παιδί σαν αερόσακο, «από πού κι ως πού θα γίνει καλύτερο; Αφού θαυμάζει αυτό το γελοίο υποκείμενο», τόνισε ο Τάσος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης» με αφορμή το νέο πολύνεκρο δυστύχημα. 
28 Φεβρουαρίου 2017 10:55:01
Ο Τάσος Μαρκουίζος, ευρύτερα γνωστός ως «Ιαβέρης» από την πολύχρονη παρουσία του στους αγώνες ταχύτητας αλλά και από την προσπάθειά του να βελτιωθούν οι συνθήκες οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς στην Ελλάδα, ήταν σαφέστατος για τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν στις απώλειες ανθρώπινων ζωών.

«Όχι στα συντρίμμια της Πόρσε, αλλά του μυαλού μας και της συνείδησής μας πρέπει να ψάξουμε την αιτία ... δεν είναι ούτε το σπορ αυτοκίνητο, ούτε η υπερβολική ταχύτητα, ούτε οι παραβάσεις του ΚΟΚ, είναι η ανοησία ... Δεν έχω το νου μου στον εαυτό μου, που με περιμένουν στο σπίτι, τα παιδιά μου, οι γονείς μου, οι φίλοι μου και τα αδέρφια μου», όπως είπε.

«Δεν είναι το παρανάλωμα η ιστορία ... το 87% των νεκρών και ανάπηρων συμβαίνουν σε πόλη, με ταχύτητα κάτω των 40 χλμ. την ώρα ... υπερβολική ταχύτητα δεν είναι αυτό που ανέπτυξε η Πόρσε, είναι αυτή που αναπτύσσουν οι ανόητοι στις γειτονιές που παίζουν τα παιδιά τους ... Υπερβολική ταχύτητα, εκ του αποτελέσματος του θανάτου, είναι η ταχύτητα πόλης. Αυτό που είναι υπερβολικό είναι η βλακεία, η ασυνειδησία, η αιτία είναι η ανοησία, υπερβολική ταχύτητα, παραβιάσεις ΚΟΚ κτλ. είναι συμπτώματα», υπογράμμισε ο Ιαβέρης.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσει η Πολιτεία, τα ΜΜΕ και οι πολίτες ότι οι ηλικίες που "φεύγουν" είναι μεταξύ 15 και 35 ... χτες δύο 23χρονοι, μία 33χρονη, ένα παιδί 3 ετών  και ένα βρέφος που δεν γεννήθηκε ... όλοι αυτοί δεν θα κάνουν παιδιά, οι γονείς των νεαρών στην Πόρσε δεν θα δουν εγγονάκια ... αυτό λέγεται μείωση πληθυσμού, γενοκτονία ... Ασχολούμαστε με τη βιωσιμότητα του χρέους όταν κανείς δεν ασχολείται με τη βιωσιμότητα των παιδιών των Ελλήνων», συνέχισε, για να προσθέσει ότι «το εντυπωσιακό ήταν χτες, το χολιγουντιανό παρανάλωμα ... σήμερα που θα βαδίσουν πίσω από τα φέρετρα των παιδιών, εκεί να καταγράψει κάποιος τη δυστυχία και να τη μεταφέρει στους πολίτες, τις συνέπειες μίας αλόγιστης πράξης;».

Με ένα κατοσταρικάκι σκοτώνεις όποιον θέλεις

Ο Ιαβέρης ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τις μειώσεις και τις εκπτώσεις στα πρόστιμα που επιβάλλει η Πολιτεία. «Ποια είναι η τελευταία εισήγηση των υπουργείων Μεταφορών και Δημόσιας Τάξης; Να μειωθούν τα πρόστιμα. Τι σημαίνει αυτό; Το τελευταίο εργαλείο για την αναχαίτιση της αλητείας και της μαγκιάς φεύγει. Φόβο για τη ζωή του δεν έχει ο Ελληνάρας, όλα πιστεύει θα τα πάθουν μόνο κάποιοι άλλοι. Το μόνο που τον φρενάρει λίγο είναι το πρόστιμο γιατί το μόνο που σέβεται είναι το πορτοφόλι του», όπως είπε.

Προσέθεσε επίσης ότι μπορούν να εφαρμοστούν «κοινωνικά μέτρα που προηγούνται των οικονομικών προστίμων, η σύλληψη με χειροπέδες, να τον στείλεις σε νοσοκομείο να προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες, να καθαρίζει, να ακούει, να βλέπει ... να του πάρεις τα διπλώματα, το εκλογικό βιβλιάριο (γιατί είναι ανίκανος να ψηφίσει όπως είναι ανίκανος να προστατεύσει τον εαυτό του)».

«Στο τέλος, φτάνοντας σε αμετανόητους ανθρώπους ... ο μόνος τρόπος να τους απειλήσεις είναι ο υπερπολλαπλασιασμός του προστίμου και όχι η μείωση ... η λέξη έκπτωση (σ.τ.σ. στα πρόστιμα) απαξιώνει τη σημαντικότητα της ζωής, την καταστρέφει, την κάνει προϊόν. Δεν είναι μόνο ότι τα 700 ευρώ τα κάνουμε 350 ευρώ και από εκεί 50% κάτω, στα 175 ευρώ και αν τα πληρώσεις με κάρτα ακόμη 20% ... με ένα κατοσταρικάκι σκοτώνεις όποιον θέλεις, με 10 ευρώ μιλάς στο τηλέφωνο όσο θέλεις», είπε χαρακτηριστικά.

Οι εικόνες που έχει το παιδί το καταστρέφουν

«Όταν πάει στο σχολείο ένα παιδί είναι ήδη κατεστραμμένο, η παιδεία αποκτάται διά της αντιγραφής των προτύπων, βιωματικά, από τον μπαμπά, τη μαμά, τον παππού, τη γιαγια ... έχει κάποιον το παιδί στην αγκαλιά της μάνας του σαν αερόσακο κι αυτός είναι ξαπλωμένος χωρίς ζώνη, καπνίζει τσιγάρο, γαμωσταυρίζει όποιον βρει, κορνάρει, μπλοκάρει διασταυρώσεις, κινείται στη ΛΕΑ, το παιδί από πού κι ως πού θα γίνει καλύτερο; Αφού θαυμάζει αυτό το γελοίο υποκείμενο», είπε ο Ιαβέρης.

Στη συνέχεια, «βγαίνει έξω, βλέπει τους αστυνομικούς χωρίς ζώνες, υπουργούς και βουλευτές χωρίς ζώνες, δασκάλους και καθηγητές χωρίς κράνη και ζώνες, πες μου πώς μπορεί να αλλάξει ... τα παιδιά είναι τα θύματα της άθλιας, αλαζονικής, ανάγωγης συμπεριφοράς των Ελληναράδων, όλων μας, των προηγούμενων γενεών».

Για αυτές τις γενιές, «ποιος μπορεί να μπει στο σπίτι του τρελού; Εσείς, τα ΜΜΕ, να βομβαρδίζετε όλη την ημέρα, εκτός από τα οικονομικά, και τα σημαντικά ... να ανεβάσουν πρώτα την αξία της ανθρώπινης ζωής και μετά το πορτοφόλι», όπως τόνισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μια αλλιώτικη Καθαρή Δευτέρα στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο

  Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Διήγημα του  Χρήστου Χρηστοβασίλη (1862-1937) Ήμουν τότε παιδί όχι πλειότερο από οχτώ χρονών και μαθήτευα στον παπα-Αντ...