Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΦΟΛΚΛΟΡ



ΜΠΑΛΕΤΑ ΜΟΪΣΕΓΕΦ: ΜΑΓΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΦΟΛΚΛΟΡIKOΥΣ ΧΟΡΟΥΣ   ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. 

To περίφημο  Ιγκόρ Μοϊσέγεφ  Μπαλέτο (Moiseyev Dance Company) ιδρύθηκε το 1937 και είναι αναγνωρισμένο   σε όλο τον κόσμο ως η μεγαλύτερη ομάδα  λαϊκών χορών. Το σύνολο  που  φέρει  επίσημα στη Ρωσία   τον τίτλο " Ακαδημαϊκό Συγκρότημα λαϊκών και δημοφιλών χορών"' γοητεύει το  διεθνές κοινό εδώ και δεκαετίες με την απαράμιλλη τεχνική  αρτιότητά του , τη λαμπρότητά του  και τις πληθωρικές εκτελέσεις  παραδοσιακών χορών από όλο τον κόσμο. 
Ο θίασος συνεχίζει με αμείωτη επιτυχία το έργο του αείμνηστου ιδρυτή του , του  μεγαλοφυούς οραματιστή , χορογράφου και  καλλιτεχνικού  διευθυντή του, Ιγκόρ Μοϊσέγεφ*.

Αποτέλεσμα εικόνας για Igor Moiseyev*Μοϊσέγεφ, Ιγκόρ Αλεξάντροβιτς (Igor Aleksandrovich Moiseyev, Κίεβο 1906 – Μόσχα 2007 ). Ουκρανός/Ρώσος χορογράφος και χορευτής. Σπούδασε χορό στη σχολή Μπολσόι της Μόσχας, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1924. Διακρίθηκε αρκετά γρήγορα στο μπαλέτο του ίδιου θεάτρου, αναλαμβάνοντας ρόλους σολίστα και επιδεικνύοντας σπάνια ικανότητα τόσο στους χορούς μέσου χαρακτήρα όσο και σε αυτούς του αμιγώς κλασικού ύφους. Στο χορογραφικό πεδίο, το ταλέντο του αποκαλύφθηκε με τον Έρωτα των τριών πορτοκαλιών (1930) του Προκόφιεφ και το Σαλαμπό (1932) του Άρεντς. Η φήμη του μεγάλωσε περισσότερο όταν έγινε διευθυντής του χορογραφικού τμήματος του Θεάτρου Λαϊκής Σοβιετικής Τέχνης (1936). Τον επόμενο χρόνο δημιούργησε το Κρατικό Λαϊκό Χορευτικό Σύνολο, ένα θαυμάσιο συγκρότημα αποτελούμενο από περίπου 100 χορευτές, με το οποίο αξιοποίησε ένα πλούσιο υλικό των φολκλορικών χορών της ΕΣΣΔ και παρουσίασε εξαιρετικές χορογραφίες σε όλη την υφήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...